Ultima oră
Știri
Strivit sub roţile tractorului
     La sfârşitul săptămânii trecute a fost adus la Spitalul judeţean Alba un bărbat de 52 de ani din Oiejdea, victimă a unui accident stupid. Imre T. se afla la cules de cartofi. Tractorul cu care se lucra a manifestat unele defecţiuni şi din neglijenţă a fost lăsat în pantă. Bolidul a luat-o la vale şi l-a surprins pe bărbat sub roţile acestuia. Diagnosticul a fost hemoragie internă, ruptură de uretră şi fractură de bazin. (F.R.)
Pictori albaiulieni în tabăra internaţională de la Agard
     Ieri s-a deschis, la Agard, în Ungaria, o nouă ediţie a Taberei Internaţionale de Pictură. Pe durata unei săptămâni se vor reuni aici pictori profesionişti din mai multe ţări ale Europei: Franţa, Italia, Germania, Franţa, Anglia, Polonia, România şi bineînţeles Ungaria. Ţara noastră va fi reprezentată de Traian Mârza - preşedintele UAP Alba şi Dan Crecan - vicepreşedintele UAP Alba. P lângă lucrările care se realizează în contextul acestor întâlniri, un alt avantaj este acela al schimburilor de idei, al creării posibilităţii de stabilire de relaţii de colaborare, de parteneriat între organizaţii, asociaţii ale artiştilor din mai multe ţări, precum şi relaţii la nivel personal. (A.D.)
Prefectura Alba şi-a declinat competenţa în 40 de dosare având ca obiect Legea 10/2001
     Ieri, la sediul Prefecturii judeţului Alba, s-a întrunit Comisia de specialitate a instituţiei care a avut de analizat 40 de dosare având ca obiect Legea 10/2001, adică retrocedarea bunurilor şi imobilelor abuziv confiscate. În final, membrii comisiei au ajuns la concluzia că soluţionarea acestora nu este de competenţa Prefecturii, astfel că ele au fost returnate comisiilor de specialitate din cadrul unor primării direct legate de aceste situaţii. (R.J.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Corul "Theotokos" a revenit acasă după turneul din SUA
Albaiulienii au donat bani pentru victimele atacurilor teroriste de la WTC şi Pentagon
La Reading a fost înfiinţată parohia ortodoxă cu hramul "Sfânta Treime şi Sfântul Andrei"
     Cea mai mare parte a membrilor celebrului cor "Theotokos" au revenit în ţară după turneul american, unde din nefericire, au asistat în direct la tragediile din 11 septembrie a.c.. Pentru a afla câteva amănunte de periplul american al tinerilor corişti am luat legătura cu părintele Călin Bulac, cel care de ani buni conduce "Theotokos". Dânsul ne-a declarat că acest turneu peste ocean a avut loc la invitaţia Bisericii Penticostale din Reading şi a pastorului Simon Avram. Transportul în SUA a fost suportat integral de participanţi, iar 10-12 copii mai nevoiaşi au beneficiat de sponsorizări. Întrucât au fost şi unele voci care au spus că sejurul american a avut şi deficienţe, în special legate de hrană, părintele Bulac a ţinut să facă nişte precizări. Domnia sa a recunoscut că "nu totul a fost aşa cum ne aşteptam din punct de vedere al asigurării meselor, dar niciodată nu poţi să-i mulţumeşti pe toţi membrii grupului. Cei care ne-au invitat ne-au spus că vor asigura cazarea şi masa. La sosire, o parte din copii au fost cazaţi la familiile de acolo unde au primit şi masă. Ceilalţi au fost cazaţi într-o vilă din Reading, unde mâncarea a mai întârziat, dar frigiderul era în permanenţă plin". Pe de altă parte, părintele Bulac a scos bani din propriul buzunar pentru a-i duce pe copii la restaurant. În timpul şederii în SUA, nimeni nu a ridicat vreo obiecţie în acest sens. Pentru a se putea deplasa prin SUA, membrii corului au decis să cumpere un Scholl Buss cu 2020 de dolari. "Această decizie a fost motivată de faptul că pentru excursiile în interiorul SUA ar fi trebuit să plătim foarte mult. Însumând deplasările noastre la New York, Atlantic City, Washington, Philadelphia şi la Cascada Niagara am fi plătit mult mai mult, aşa că am decis să cumpărăm acest autobuz. Numai pentru cursa de la Washington trebuia să plătim 600 de dolari. Acest Scholl Buss ne va folosi şi de acum înainte când vom mai ajunge pe pământ american", a spus părintele Bulac.
     Pe lângă faptele de vitejie ale celor doi albaiulieni, membrii corului "Theotokos" au mai fost martorii unui eveniment plăcut: înfiinţarea unei Bisericii ortodoxe la Reading, unde trăiesc aproape 200 de români, printre care şi trei familii din Alba Iulia, care va purta hramul "Sfânta Treime şi Sfântul Andrei". Părintele Bulac ne-a spus că se va cere sprijinul lui IPS Andrei, Arhiepiscop de Alba Iulia, în vederea găsirii unei bisericuţe de lemn care să fie transportată peste Ocean.
     După 11 septembrie, "Theotokos" a susţinut un concert la Philadelphia în prezenţa ambasadorului României, d-l Sorin Ducaru, jumătate din venituri fiind donate pentru familiile celor ucişi în atentatele teroriste de la Wold Trade Center şi Pentagon. Succesul de care s-a bucurat Theotokos l-a făcut pe ambasadorul Sorin Ducaru să-i invite din nou în SUA în perioada sărbătorilor de iarnă.
Florin ROMAN
STAR TRANSMISSION Cugir se pregăteşte de inaugurare
     O delegaţie a supercunoscutei firme Daimler Chrysler AG din Germania se va deplasa la Cugir în perioada 3-4 octombrie. Vizita are ca scop inaugurarea oficială a firmei mixte Star Transmission Cugir SRL, la care partenerul german este asociat.
     Directorul SC Cugir SA, Gheorghe Schiau, i-a invitat cu acest prilej şi pe reprezentanţii de frunte ai autorităţii publice judeţene, în speţă prefectul Ioan Rus şi preşedintele CJ Alba, Augustin Presecan, primul urmând să facă şi o prezentare detaliată a judeţului Alba, înalţilor demnitari care compun delegaţia din Germania. (R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.