Curier județean
Rugăciunea de azi
      Doamne Iisuse Hristoase, Judecătorul meu Preadrept! Cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea Te rog îngroapă păcatele şi cugetele mele cele rele şi viclene, ca să piară din mintea mea şi să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor mele şi suie mintea mea la cer, ca să mă bucur de Faţa Ta. Aşa, Doamne, primeşte umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari, şi de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima; care împreună cu ucenicii şi cu mironosiţele Te-au pus în mormânt, care a treia zi Te-au văzut înviat din morţi şi la înălţarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la Cer, însoţit de Sfinţii Tăi îngeri.

Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Calistrat; Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul
Catolic: Sf. Vicenţiu de Paul

Meteo
Şi azi sunt condiţii de ploaie, iar cerul va fi înnorat. Temperatura nu va depăşi 14 °C în timpul zilei, iar noaptea va coborî la 3 °C. Omul va simţi maxim 15 °C şi minim 8 °C.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Moda furturilor de porci
După Crăciunelul de Jos şi Galda de Jos a fost "lovit" Cricăul
     În noaptea de 24/25 septembrie din gospodăria unui cetăţean din Cricău au luat calea pribegiei patru porci (unul de 200 kg şi alţi trei de câte 40 kg fiecare). Potrivit primelor cercetări, porcii n-au plecat în lumea largă de bună voie ci au fost... ajutaţi de autori încă neidentificaţi. Se pare că furtul a fost comis de un grup organizat care are un mod de operare asemănător "loviturilor" date în acest an, în zona Crăciunelul de Jos şi Galda de Jos. Porcii au fost mânaţi pe jos până la un drum lăturalnic unde au fost încărcaţi într-un autovehicul de mare tonaj. În cauză, ancheta continuă. (N.T.)
Rău-platnicii în executare silită
     D-l Dumitru Dăianu, director tehnic în cadrul SC "Apă Canal" SA Alba Iulia, ne-a informat că în acest an au fost înaintate 122 de cereri de executare silită către executorii judecătoreşti. Deocamdată, rău-platnicii (cu datorii între 1 şi 20 de milioane de lei) au încheiat grafice de reeşalonare cu executorii judecătoreşti, iar încasările sunt relativ mici. Pe de altă parte, SC "Apă Canal" SA Alba Iulia a dat în judecată 85 de clienţi, persoane fizice şi agenţi economici, în vederea recuperării datoriilor. (F.R.)

Partida Romilor îl acuză pe regele Cioabă că este impostor
     Recent a avut loc la Alba Iulia o conferinţă de presă în care regele romilor - Florin Cioabă şi-a exprimat nemulţumirea şi nedumerirea faţă de modul în care se fac numirile pentru funcţiile de consilieri ai Partidei Romilor pe lângă prefecturi şi primării. Domnia sa susţine că unii dintre cei numiţi în aceste funcţii, în conformitate cu protocolul existent între Partida Romilor - Social Democrată şi PSD, sunt analfabeţi şi puşcăriaşi, iar o mare parte dintre ei şi-ar fi cumpărat aceste funcţii. Petru Ilie - preşedintele Partidei Romilor din judeţul Alba - ne-a declarat că: "Suntem indignaţi de acest impostor care nu este recunoscut ca rege al romilor, ca un adevărat conducător al etniei noastre. Dumnealui este analfabet şi nu cei pe care-i acuză. Precizez că la nivelul întregii ţări cei care ocupă posturile în discuţie sunt absolvenţi de facultate sau de studii medii".
     De asemenea, Ilie Petru ne-a mai informat că Vasile Mărginean nu mai este preşedintele subfilialei Blaj a Partidei Romilor. El a fost schimbat din această funcţie datorită stilului său dictatorial prin care a dorit să-şi subordoneze toate celelalte filiale ale Partidei Romilor din zona Jidvei. În ceea ce priveşte cei 5000 de membri cu care spune că se transferă la Centrul Creştin al Romilor Alba, dl. Petru Ilie spune că recensământul acestora nu este încheiat la această dată, deci...
     Problema desemnării persoanelor care vor ocupa funcţiile de consilieri pe lângă primării a fost dezbătută sâmbătă, 22 septembrie, la Sebeş, unde au fost convocaţi toţi preşedinţii şi vicepreşedinţii de subfiliale din judeţ. Pentru o mai bună activitate în teritoriu, judeţul Alba a fost împărţit în zone, iar pentru fiecare zonă a fost numit un responsabil: zona Munţilor Apuseni - Nuţu Ştefan, zona Aiud, Teiuş, Ocna Mureş - Ioan Ispir, zona Sebeş - Ilie Petru, zona Jidvei - Constantin Vitan. (A.D.)
La Cricău
Peste 160 de gospodării vor avea din nou apă potabilă la robinete
     Luni, 24 septembrie a.c, în comuna Cricău au început lucrările de reparaţie capitală a conductei de aducţie pentru apa potabilă din izvorul captat Cingău. Veche de peste 20 de ani, conducta alimenta circa 160 de gospodării din partea de jos a centrului de comună (zona Răciun). Primarul comunei, Nicolae Muntean, ne-a declarat că investiţia se derulează din fonduri locale şi cu sprijinul Consiliului judeţean Alba. Reparaţiile capitale la conducta de aducţiune a apei se impuneau cu stringenţă deoarece cele circa 160 de familii se deplasau zilnic aproape un km pentru a aduce apă cu găleţile şi bidoanele pentru uzul cotidian. Mai mult, încercările sătenilor din zona Răciun de a fora fântâni s-au soldat cu eşecuri: pe lângă faptul că trebuia săpat mai mult de 18 m, apa era sălcie şi nepotabilă. Primarul comunei Cricău, Nicolae Muntean ne-a declarat că după finalizarea lucrărilor există posibilitatea perceperii unei taxe modice de la cetăţenii care vor beneficia de apa adusă prin această conductă. "Trebuie să amortizăm cheltuielile impuse de lucrările de întreţinere şi reparaţie a conductei şi a bazinului de alimentare. Taxele vor fi modice" a precizat primarul Munteanu.
Nicoleta TOMUŢA
A V-a aniversare sărbătorită cu 73 de prieteni
     Asociaţia de Jumelaj European PTT Sibiu sărbătoreşte 5 ani de la stabilirea relaţiilor de jumelaj cu asociaţia similară JEPTT STRASBOURG FRANŢA.
     La această manifestare au fost invitaţi şi 73 de prieteni din asociaţiile similare de jumelaj din Leicester - Marea Britanie, Vicenza - Italia şi Braga - Portugalia, oaspeţii fiind cazaţi în perioada 23-30 septembrie 2001 în staţiunea Vaţa de unde zilnic fac deplasări pentru a vizita cât mai multe zone din România.
     Astăzi, joi, 27 septembrie 2001, cei 73 de musafiri vor vizita Sala Unirii şi Cetatea Alba Iulia, ne-a comunicat d-l Dumitru Băcilă, preşedintele Asociaţiei de Prietenie PTT Alba Iulia.
     Mişcarea de jumelaj are ca scop încurajarea şi lărgirea în cadrul profesiei comune a înţelegerii mutuale între membrii asociaţiilor, crearea de contacte umane şi profesionale între salariaţii din sistemul european de poştă, telecomunicaţii şi banc post, întreţinerea unor relaţii sociale, culturale, filantropice, organizarea de cursuri de limbi străine, seminarii şi întâlniri amicale între membrii asociaţiilor similare din ţară şi străinătate, pentru a contribui la o mai bună înţelegere între popoarele Europei şi ale lumii.
D. BĂCILĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.