Prima pagină Ediția din: 02.10.2001
Știri
Accident mortal la Teiuş
     Duminică, 30 septembrie, ora 20.20, pe DN1, în zona Teiuş, s-a produs un grav accident rutier soldat cu decesul unei persoane. Conducând Dacia 1310, SB 04 TGV, Viorel Ţeposu (56 de ani, pensionar din Cristian - Sibiu) nu păstrează distanţa regulamentară faţă de o autoutilitară cu semiremorcă ce circula în faţa sa şi intră sub ea în momentul în care maşina de mare tonaj frânează brusc. Şoferul Daciei este comprimat între cele două maşini, el suferind multiple fracturi costale şi o hemoragie masivă. În urma rănilor suferite, Viorel Ţeposu a decedat pe loc. (N.T.)
Comuna Săsciori -învăluită în fum
     În cursul zilei de ieri, mai mulţi cetăţeni din comuna Săsciori ne-au telefonat la redacţie pentru a ne informa că nu mai suportă fumul degajat de haldele cu rumeguş. Unul dintre aceştia ne-a spus că toţi tăietorii de pe Valea Sebeşului depozitează rumeguşul în locul cunoscut de localnici sub denumirea de "În plăieţi".Numai că o persoană necunoscută a dat foc rumeguşului, iar fumul înecăcios învăluie toată comuna, mai ales noaptea, dând dureri de cap localnicilor. Disperaţi de această stare de fapt, cetăţenii solicită ajutorul Prefecturii şi al IPM Alba. (F.R.)
Prefectul Ioan Rus interesat de "Politica montană în Europa"
     În cursul zilei de astăzi, prefectul Ioan Rus va fi prezent la Bucureşti cu ocazia Conferinţei internaţionale "Politici montane în Europa". Această manifestare, desfăşurată în premieră în România, vine în întâmpinarea "Anului Internaţional al Muntelui 2002" iniţiat de Organizaţia Naţiunilor Unite. (R.J.) Inspecţia în Construcţii ia la bani mărunţi modificările din apartamente
     Şeful Inspecţiei în Construcţii Alba, d-l Gheorghe Ignea, ne-a precizat în cursul zilei de ieri că, timp de două luni - octombrie şi noiembrie a.c. - vor fi efectuate o serie de controale în apartamentele din blocurile de locuinţe din judeţ. Vor fi verificate toate intervenţiile la construcţiile de locuinţe care prezintă lucrări de transformare, extinderi, desfiinţări parţiale etc., care sunt autorizate, în curs de autorizare sau neautorizate. Unul din scopurile acestei acţiuni este de a depista eventualele nereguli şi de a interveni la timp, acolo unde este cazul, în sensul reducerii vulnerabilităţii seismice a acestor imobile. (R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Veşti bune pentru dascăli
S-au repartizat bani pentru tichetele de masă
     În cursul zilei de ieri, membrii Delegaţiei Permanente a Consiliului Judeţean Alba au aprobat proiectul de hotărâre privind actualizarea Hotărârii nr. 23/2000, referitoare la echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, precum şi a bugetului propriu al judeţului, cu modificările şi completările ulterioare.
     Cele mai bune veşti vin pentru personalul din învăţământul preuniversitar. Judeţului Alba i-au fost repartizate "sume defalcate din TVA", în valoare de 2,6 miliarde de lei. Aceşti bani vor fi repartizaţi pentru cheltuieli de personal - 2,3 miliarde de lei şi manuale şcolare - 318 milioane de lei. "Repartizarea sumelor către consiliile locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor s-a făcut de comun acord cu ISJ Alba. Destinaţia sumei de 2,3 miliarde de lei o constituie achiziţionarea tichetelor de masă în condiţiile legii", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Augustin Presecan. De asemenea, competenţele la acest capitol aparţin în exclusivitate consiliilor locale.
Florin ROMAN
La Vinţu de Jos
Un ofiţer a căzut din tren
     În noaptea de duminică spre luni, ora 2.55, în gara CFR Vinţu de Jos s-a produs un accident feroviar în urma căruia un bărbat a fost grav rănit. Ioan Paramanov (34 de ani, ofiţer la o unitate militară din Botoşani) venea de la Botoşani cu acceleratul Iaşi - Timişoara. În gara Vinţu de Jos urma să coboare din accelerat pentru a prinde trenul personal spre Sibiu, ca să ajungă la o unitate militară. Deoarece a aţipit în tren, Paramanov a încercat să coboare după ce acceleratul a plecat din staţie. Bărbatul a alunecat de pe scara trenului, izbindu-se cu capul de peron. Ioan Paramanov a intrat în stare de comă, fiind transportat de urgenţă la Spitalul judeţean Alba. Victima a fost diagnosticată cu comă de gradul I, fractură de calotă craniană cu posibil hematom cerebral. Ofiţerul a rămas internat la Spitalul judeţean Alba. Unitatea militară din Sibiu, unde urma să se prezinte Paramanov luni dimineaţa la apel, a fost informată despre starea sănătăţii acestuia.
Nicoleta TOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.