Curier județean
Rugăciunea de azi
     O, Prorocule! Luminează-mi mintea cu poruncile Domnului, ca să le ţin minte şi să le păzesc, până la capătul vieţii mele. Şi să stai lângă mine în ora morţii mele, să mă duci pocăit înaintea Stăpânului meu, Dumnezeu. Roagă-te încă şi pentru toată lumea, ca Dumnezeu să dea ajutor creştinilor şi celor vii, şi celor răposaţi, să-i odihnească de nevoile cele multe, să le dea toate cele de trebuinţă şi să-i învrednicească Împărăţiei Sale. Amin.

Calendar religios
Ortodox: Sf. Sfinţit Mc. Dionisie Areopagitul
Catolic: Sf. Martiri din Tomis

Meteo
Azi vremea va fi în general frumoasă. Maxima va atinge 25 °C, iar minima va fi 12 °C. Omul va simţi 24, respectiv 13 °C.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Luna octombrie a debutat cu strângerea recoltei de struguri
     În podgoriile Târnavelor a început recoltarea strugurilor. În comparaţie cu anul trecut se anunţă o producţie mult mai mare. Poate nu era momentul începerii culesului, dar ploile din ultimul timp au favorizat apariţia mucegaiului şi altor boli în plantaţiile de vii. La SC Jidvei SRL se va obţine o producţie record de struguri apreciată la circa 9000 kg de struguri la hectar. Şi în podgoriile Blajului şi Sebeşului se anunţă producţii mari de struguri care vor răsplăti truda viticultorilor pe durata unui an întreg. Vremea bună din aceste zile vine în sprijinul cultivatorilor de viţă de vie. Fiecare zi însorită însemând acumularea de zahăr mai mult în miraculoasa boabă de strugure în care se plămădeşte ispititoarea licoare a vinurilor de Jidvei. (S.T.)
Mulţumiri sponsorului SC Parc SA
     Înainte de începerea anului şcolar la Şcoala generală din Cergăul Mare au fost efectuate reparaţii, zugrăveli, vopsitorii, remedieri ale sobelor şi au fost derulate acţiuni de dezinfecţie. Toate acestea au fost posibile datorită sponsorizării primite din partea d-lui Nicolae Puşcaş - directorul SC Parc SA, Alba Iulia care şi-a oferit sprijinul celor din localitatea sa natală. Primarul comunei Cergău - d-l Avram Gheorghe şi directorul şcolii - d-l Ioan Mărginean mulţumesc d-lui Puşcaş pentru substanţialul sprijin material oferit cu generozitate. Pe viitor sunt aşteptaţi şi alţi agenţi economici să vină în sprijinul locuitorilor comunei Cergăul Mare, dar mai ales al copiilor care învaţă la şcolile comunei Cergău. (A.D.T.)
Mulţumiri
     Locuitorii de pe strada Streiului - Bărăbanţ - mulţumesc celor care au fost receptivi solicitării lor de reparare a acestei străzi, din cadrul Primăriei Alba Iulia şi speră ca, în cel mai scurt timp, să se facă şi canalizarea, deoarece, cu şanţul improvizat acum, bălteşte apa şi inundă strada. (I.C.)

Important sprijin financiar francez pentru Centrul de pompieri din Stremţ
     În cadrul recentei şedinţe a Consiliului local Stremţ, unul din punctele aflate pe ordinea de zi se referea la vizita oficială efectuată de curând de către primarul comunei Stremţ, Traian Popa, în oraşul Ferney Voltaire, din Franţa, la invitaţia primarului francez Pierre Etienne Duty. Scopul vizitei, după cum ne-a declarat d-l Popa, l-a constituit sensibilizarea asociaţiei şi a autorităţilor locale din Franţa în continuarea acordării sprijinului financiar pentru continuarea lucrărilor şi finalizarea lor la Centrul de pompieri Stremţ, obiectiv ce formează principala preocupare a acestei asociaţii (Ferney-Stremţ Amitie). În cadrul acestei vizite primarul Popa a participat la manifestări legate de "Forumul asociaţiilor din Ferney-Voltaire". Această manifestare anuală a întrunit circa 30 de asociaţii cu diferite profiluri de activităţi, din Franţa, şi s-a bucurat de prezenţa a circa 600 de vizitatori. Aprecierea unanimă a participanţilor şi a oficialităţilor locale, în frunte cu primarul Duty, a fost că standul Asociaţiei Stremţ, a fost cel mai consistent şi mai bine organizat. La standul amintit s-a servit tuturor participanţilor pâine cu slănină şi ţuică, aduse de la Stremţ, care s-au bucurat de aprecierea unanimă a tuturora şi au destins atmosfera. Pe parcursul acestei vizite a avut loc întâlnirea oficială între cei doi primari Popa şi Duty la primăria din Ferney Voltaire. Discuţiile au fost deschise, sincere, fără amabilităţi gratuite, spunându-se lucrurilor pe nume. Primarul Popa ne-a declarat: "Eu am apreciat în expunerea mea efortul celor două asociaţii franceze, pe perioada celor aproximativ nouă ani de când vin la Stremţ, dar am insistat mai mult pe sprijinul financiar ce trebuie să-l acorde Primăria din Ferney Voltaire atât în anul 2001, cât mai ales în 2002. Am subliniat că noi apreciem la suma de 80.000 franci francezi contribuţia necesară pentru anul viitor din partea Primăriei din Ferney Voltaire care alături de contribuţia asociaţiei şi a părţii române ar duce la finalizarea lucrărilor la Centrul de pompieri din Stremţ. În urma discuţiilor, primarul Duty a promis ca anul viitor să mai contribuie cu 30.000 franci.
Adriana TRUŢĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.