Prima pagină Ediția din: 06.10.2001
Știri
Astăzi, la Casa de cultură a sindicatelor se prezintă
Proiectul de telefonie în judeţul Alba
     Lucia Luha, şefa de cabinet a deputatului PSD de Alba, Ioan Andrei, ne informează că astăzi, de la ora 13.00, la Sala de protocol a Casei de cultură a sindicatelor va avea loc o conferinţă de presă cu tema "Proiectul de telefonie în judeţul Alba". La această conferinţă vor participa deputatul PSD de Alba, Ioan Andrei şi directorul SNTc Romtelecom - Direcţia de Telecomunicaţii Alba, ing. Ioan Pocan. (F.R.)
Nike în judeţul Alba
     Preşedintele Consiliului judeţean Alba, Augustin Presecan, s-a întâlnit cu preşedintele Eurom Bank, Liviu Mandler, cu care a discutat despre înfiinţarea unei fabrici de şosete marca Nike la noi în judeţ. Aceasta va fi amplasată în cel mai scurt timp într-una din localităţile Alba Iulia, Sebeş sau Cugir, unde va fi găsit spaţiul necesar. Preşedintele Augustin Presecan a declarat că vor fi înfiinţate 400-500 noi locuri de muncă. Circa 90 la sută din producţia de şosete Nike va fi trimisă la export iar restul vor fi comercializate în ţară. Fabrica şi utilajele sunt gata pregătite să fie aduse în judeţul Alba. (F.R.)
Prefectura interzice vizitele clandestine
     Manifestările organizate de alte delegaţii sau de reprezentanţi ai altor state cu diverse prilejuri pe teritoriul judeţului nostru vor trebui obligatoriu aduse la cunoştinţa autorităţilor publice. În acest sens, urmând directiva lui Adrian Năstase, prefectul Ioan Rus va solicita consiliilor locale, Consiliului judeţean şi altor instituţii să anunţe din timp Prefectura judeţului Alba despre asemenea iniţiative externe, pentru a se evita caracterul de clandestinitate a acestora. Prefectul nu mai doreşte repetarea unor evenimente de acest gen ce au avut loc nu cu puţin timp în urmă la Aiud şi Rimetea. (R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Grav accident rutier pe şoseaua de centură din Alba Iulia
O tânără a decedat iar soţul ei se zbate între viaţă şi moarte
Pentru scoaterea victimelor din maşina zdrobită au intervenit pompierii albaiulieni cu o autospecială de descarcerare
     Ieri dimineaţă, în jurul orei 5.00, pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia s-a produs un grav accident rutier în care o tânără şi-a pierdut viaţa, soţul său a fost grav rănit, iar un pasager a suferit leziuni care nu i-au pus viaţa în pericol. Dumitru Lupu (25 de ani), din Grădinari - Olt, conducea autoturismul Dacia 1304 papuc, OT 73 CRI în care se afla soţia sa Cristina Lupu (28 de ani) şi pasagerul Gheorghe Baruca (din Bucureşti). Dacia 1304 era încărcată cu gogoşari, organele de cercetare presupunând că cei trei se deplasau spre un târg. Se pare că şoferul a adormit la volan, Dacia 1304 a intrat pe contrasens şi s-a tamponat frontal cu o autoutilitară RABA care circula din sens opus. Violenţa impactului a făcut ca mai bine de jumătate din Dacia Papuc să intre sub RABA. Femeia a fost efectiv zdrobită iar soţul său a suferit traumatisme grave (multiple fracturi, secţionarea traheei şi o fractură de bază de craniu). Pentru scoaterea victimelor din maşina transformată într-un morman de fiare contorsionate au fost solicitaţi pompierii albaiulieni. Aceştia au sosit la locul accidentului cu o autospecială de descarcerare şi au lucrat la secţionarea maşinii aproximativ o oră. Victimele au fost transportate urgent la Spitalul judeţean Alba. În cauză, poliţia rutieră Alba Iulia derulează cercetări.
Nicoleta TOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.