Curier județean
Rugăciunea de azi
      Îndură-Te, Doamne, şi de cei vii şi de cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfinţilor Tăi, către care zic şi eu, nevrednicul: O, fericiţi servitori ai lui Dumnezeu! Nu încetaţi a vă ruga Lui, ziua şi noaptea, pentru noi, nevrednicii, care pururea greşim cu atâtea nenumărate păcate! Mijlociţi pentru noi Darul şi ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu ştim a-l cere după cuviinţă. Nu încetaţi a vă ruga pentru ca, prin rugăciunile voastre, păcătoşii să câştige iertare, săracii ajutorul, întristaţii mângâiere, bolnavii sănătate, cei slabi la minte înţelepciune, cei tulburaţi linişte, cei asupriţi ocrotire şi toţi împreună Darul lui Dumnezeu, spre folosul cel sufletesc, în mărirea lui Dumnezeu Celui în Treime lăudat, Căruia i se cuvine cinste şi închinăciune în veci. Amin!

Calendar religios
Ortodox: Sf. Ap. Toma; Sf. Mc. Erotiida
Catolic: Sf. Bruno

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Din 15 noiembrie începe
Sectorizarea zonelor de recensământ
     Potrivit directoarei Direcţiei Judeţene de Statistică Alba, ec. Ana Topârceanu, acţiunile legate de pregătirea recensământului populaţiei şi locuinţelor de anul viitor sunt în graficul preconizat. Următoarea etapă va fi sectorizarea, pe baza materialului cartografic întocmit, a zonelor de recensământ din judeţul Alba, operaţiune ce va demara pe data de 15 noiembrie a.c. (R.J.)
În Alba Iulia
Şoferii preferă banda a 2-a
     Pe străzile din municipiul Alba Iulia, unde sunt patru benzi de circulaţie, respectiv două pe sens, circulaţia pe banda de lângă axul drumului, cu viteză redusă, a autobuzelor şi a autovehiculelor cu inscripţia ŞCOALĂ a devenit o practică cotidiană. Din această cauză se formează coloane de autoturisme şi nervii şoferilor sunt puşi la grea încercare.
     Cine stopează aceste practici?
Victor BOTEI

La intervenţia primarului Mircea Hava
La Alba Iulia s-a reluat transportul public de călători
     Pentru rezolvarea conflictului privind transportul în comun în municipiul Aba Iulia, primarul municipiului a convocat ieri o reuniune de lucru la care au participat conducerea Serviciului de Transport Public din Alba Iulia, reprezentanţi ai Sindicatului STP, ai Poliţiei municipiului Alba Iulia şi reprezentanţi ai sindicatelor întreprinderilor din Alba Iulia, ai căror muncitori se deplasează la şi de la locul de muncă cu mijloacele de transport ale STP. După cum se ştie, ieri, majoritatea acestora au circulat "per pedes" datorită grevei declanşată de sindicaliştii STP. Mircea Hava ne-a informat că în urma discuţiilor greva a încetat, transportul urban urmând să fie reluat. Dar, a precizat domnia sa, poliţia trebuie să controleze riguros traficul şi orice maşină care circulă în afara legii (a traseelor concesionate de STP şi fără a avea numărul de locuri prevăzute de Ordonanţa 86/2001, care prevede că pot face transport public de călători doar maşinile cu o capacitate mai mare de 10 locuri) să fie scoasă de pe traseu. Controalele vor începe încă de astăzi. (A.D.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.