Prima pagină Ediția din: 11.10.2001
Știri
Un inspector al CJ Alba se instruieşte în Elveţia
     În cursul lunii noiembrie, Iulius Iuga, consilier la Direcţia de Urbanism din cadrul CJ Alba, va participa la un program de perfecţionare pentru funcţionari publici, pus în practică de ARE prin CENTURIO. Iulius Iuga va activa ca stagiar în cadrul Consiliului Cantonal Vand, din Elveţia. (F.R.)
Şi pensionarii vor tichete de masă
     Numărul celor care au sunat la 811254 pentru a cere o audienţă telefonică la preşedintele CJ Alba, Augustin Presecan, este în creştere faţă de săptămâna trecută, când a avut loc prima acţiune de acest gen. Cetăţenii au dorit să-şi prezinte problemele, care au fost variate: un pensionar a propus guvernului să le acorde şi lor tichete de masă; mulţi au sunat pentru plata asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap, pentru litigii imobiliare sau de terenuri, pentru repararea drumului spre Benic aflat în stare jalnică etc. Toate aceste probleme vor fi inventariate şi se vor găsi şi soluţii de rezolvare. (F.R.)
Operaţiunea gatere
     Din dispoziţia prefectului Ioan Rus, operaţiunea de depistare a instalaţiilor de prelucrare primară a lemnului din judeţ, care nu corespund legii, se derulează cu o şi mai mare intensitate. Astfel în cursul acestei săptămâni echipele de control sunt în acţiune pe Valea Sebeşului şi la Cugir iar de săptămâna viitoare principala ţintă va fi zona Aiudului. De precizat că în ultimele două săptămâni amenzile acordate în această direcţie s-au ridicat la suma de 244 milioane lei. (R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Pentru că sunt drepţi, cinstiţi şi demni
Moţii sunt trup şi suflet alături de prefectul Ioan Rus
     Numirea d-lui Ioan Rus, în funcţia de prefect a judeţului Alba, un moţ autentic, a fost primită, la vremea respectivă, cu deosebită satisfacţie şi simpatie de locuitorii Munţilor Apuseni, domnia sa fiind considerat ca cea mai potrivită persoană, capabilă să schimbe în bine soarta acestei zone atât de vitregită. Acum, după mai bine de şase luni de la investitură, urmaşii lui Horea şi Avram Iancu cred că aşteptările nu le-au fost înşelate, având în continuare deplină încredere în cel numit în fruntea administraţiei publice judeţene. Tocmai de aceea, atacurile concertate din ultimele săptămâni, îndreptate împotriva d-lui Rus, atât în calitate de prefect cât şi de preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului de guvernământ, au fost recepţionate extrem de negativ în Ţara Moţilor, atât din punct de vedere sentimental, cât mai ales prin prisma năruirii speranţelor într-o viaţă mai bună. O eventuală debarcare din funcţia de prefect este de neconceput în opinia moţilor, ei fiind convinşi că această decizie nu are nici o bază reală ci doar oarba invidie a unora faţă de calităţile d-lui Ioan Rus, regăsite printre altele în imensa capacitate de muncă manifestată pe multiple planuri şi nu în ultimul rând simpatia şi aprecierile de care se bucură în rândul locuitorilor judeţului. Cu alte cuvinte, privit ca unul dintre puţinii care vor să facă cu adevărat ceva pentru acest judeţ, confraţii d-lui Rus nu acceptă sub nici o formă scenariul care i se pregăteşte. Sprijinul total de care se bucură prefectul Ioan Rus în rândul moţilor nu se va manifesta doar la nivel declarativ, aceştia fiind decişi să meargă până în pânzele albe, adică până la... Bucureşti, la forurile supreme de decizie ale PSD, pentru a-şi susţine cauza, considerată una nobilă, după cum a declarat imensa majoritate a moţilor cu care am stat de vorbă în aceste zile. Ei doresc să-l informeze pe preşedintele PSD, Adrian Năstase că nu concep ca în fruntea judeţului Alba să se afle altcineva în afara d-lui Ioan Rus, demn urmaş al lui Avram Iancu, om de mare condiţie şi probitate morală. Mai mult, moţii doresc ca la apropiata Conferinţă judeţeană de alegeri, ce va desemna noul preşedinte al PSD Alba, cei ce vor decide acest lucru să nu fie manipulaţi, în sensul trecerii "în rezervă" pe linie de partid a lui Ioan Rus. Fără a dori să influenţeze într-o direcţie sau alta opţiunea votanţilor, cei din Apuseni vor ca alegerile să se desfăşoare în modul cel mai corect şi cel care merită cu adevărat, să câştige.
Răzvan JURCĂ
La Prefectura Alba
Noi preparative privind construirea abatorului de ovine de la Cugir
     În cursul după-amiezii de ieri, secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei Publice, Mihai Lungu s-a aflat din nou la Alba Iulia. Domnia sa s-a întâlnit cu prefectul Ioan Rus, precum şi cu primarul Cugirului, Aurel Voicu, principalul subiect al discuţiilor fiind construirea unui abator de ovine în zona defavorizată Cugir.
     Se pare că această investiţie, pornită din iniţiativa prefectului Ioan Rus şi a directorului DGAIA Alba, Gheorghe Lazea, se află tot mai aproape de materializare. (R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.