Prima pagină Ediția din: 13.10.2001
Știri
Leptospiroza face victime
     Nicolae Leah, de 46 de ani din Câmpeni, a murit ieri noapte la Spitalul Judeţean Alba, din cauza unei insuficienţe hepato-renale, după ce a fost diagnosticat cu leptospiroză. Acesta este al doilea caz mortal, după ce, în urmă cu 2-3 ani, un alt bărbat diagnosticat cu leptospiroză a murit în judeţul Alba. Victima a fost internată zilele trecute la Spitalul Judeţean, fiind izolată într-o rezervă de la reanimare. Leptospiroza este o boală infecţioasă extrem de gravă. DSP Alba şi DSV Alba îşi continuă ancheta epidemiologică declanşată la Câmpeni pentru depistarea focarului de infecţie. (F.R.)
Poliţiştii din Alba donează bani pentru copiii aflaţi în dificultate
     Poliţiştii din IPJ Alba au donat suma de 5 milioane lei Casei de Copii "Sfânta Veronica" din localitatea Dumbrava - comuna Unirea. Alţi 5 milioane lei vor fi donaţi băiatului bolnav Simion Blaga (5 ani) din satul Craiva. Banii provin din fondul de întrajutorare colectat de toţi angajaţii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Alba. (N.T.)
Revelionul 2002 costă o avere
     Cele peste 130 de agenţii de turism şi 80 de companii prestatoare de servicii, printre care şi cele din judeţul Alba s-au întâlnit recent la Călimăneşti în cea de-a şasea ediţie a Bursei Naţionale de Turism. Cu acest prilej a avut loc contractarea locurilor şi negocierea tarifelor pentru Revelion - 2002.
     Veştile nu sunt prea îmbucurătoare. Pentru un revelion la munte au fost stabilite tarife cuprinse între 2 şi 6 milioane de lei, în funcţie de numărul de zile de cazare, categoria hotelului şi participarea la anumite evenimente festive. Cum punga sărmanului românaş s-a cam golit, cei mai mulţi amatori de revelion vor amâna petrecerea pentru la anul în speranţa că atunci vor avea mai mulţi bani. (A.D.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Sondajul ziarului "Unirea"
Cine va fi noul preşedinte al PSD Alba?
     Ziarul "Unirea" a efectuat un sondaj de opinie în rândul potenţialilor candidaţi la funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene a PSD Alba acum, în pragul Conferinţei judeţene a principalei formaţiuni politice din judeţ. Au răspuns sondajului nostru importante personalităţi ale vieţii politice judeţene. Consemnăm mai jos întrebările şi răspunsurile celor chestionaţi:
     1. Candidaţi la funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene a PSD Alba?
     2. Cine credeţi că este persoana cea mai potrivită pentru a ocupa postul de preşedinte?
     Prefect Ioan Rus - preşedintele PSD Alba
     1. Da. 2. Consider că preşedintele PSD Alba trebuie să fie o persoană fidelă partidului, să aibă merite în fondarea şi dezvoltarea acestuia, să aibă capacitate organizatorică, experienţă politică şi profesională. Nu în ultimul rând preşedintele PSD trebuie să fie capabil să realizeze politica de guvernare a PSD şi să se bucure de aprecierea cetăţenilor. Ioan Maier - subprefectul judeţului Alba
     1. Nu. 2. Va hotărî conferinţa.
     Augustin Presecan - preşedintele Consiliului judeţean Alba
     Nu a putut fi contactat, fiind plecat cu probleme personale din localitate, însă cu altă ocazie şi-a exprimat punctul de vedere afirmând că nu va candida la funcţia de preşedinte al PSD Alba.
     Codrin Ştefănescu - deputat PSD de Alba
     1. Categoric nu, pentru că nu-mi doresc o astfel de funcţie şi ea nu este compatibilă cu cea pe care o deţin, aceea de secretar executiv al PSD. 2. Indiscutabil, am încredere în prefectul Ioan Rus.
     Cornel Filipescu - senator PSD de Alba
     1 - 2 Dacă d-l Ioan Rus candidează la funcţia de preşedinte al PSD Alba evident eu n-o să candidez.
     Constantin Selagea - deputat PSD de Alba
     1. Nu. 2. Cel care este acum, d-l Ioan Rus.
     Radu Coclici - viceprimar PSD Alba Iulia
     1. Nu m-am hotărât încă. 2. De ce-mi puneţi astfel de întrebări? Acest lucru reprezintă o problemă internă de partid ce-şi va primi răspuns la conferinţa judeţeană a PSD Alba.
     Ioan Popa - membru în Biroul executiv al PSD Alba, manager firma "Transavia"
     1. Nu, nu candidez; este exclus 200% că voi candida. 2. Nu ştiu, nu pot hotărî eu şi nu contează părerea unui om. Vor hotărî cei 500 de delegaţi la conferinţă.
     Balanţa înclină deci în favoarea actualului preşedinte, Ioan Rus, un veritabil om politic, ce a condus partidul la marea victorie de la alegerile locale şi generale.
Adriana DURIGĂ, Florin ROMAN
Noul şef al Penitenciarului Aiud
     În cursul zilei de ieri, în prezenţa mai multor oficialităţi locale şi judeţene a fost instalat în funcţia de director magistrat al Penitenciarului Aiud d-l Viorel Comăniţă. Noul comandant al închisorii de maximă siguranţă de la Aiud provine din rândul civililor, această numire înscriindu-se pe linia reformei şi demilitarizării sistemului penitenciar din România, promovat de ministrul Justiţiei, d-na Rodica Stănoiu. Fostul comandant interimar al închisorii, d-l Aurel Valea va îndeplini funcţia de prim-locţiitor al comandantului. D-l Viorel Comăniţă s-a născut în 1948, este căsătorit şi are un băiat avocat. Este absolvent al Facultăţii de Drept, promoţia 1971. În luna august, d-l Comăniţă a bătut "pe muchie" 30 de ani de activitate în calitate de procuror. Înainte de 1989, Viorel Comăniţă ocupa funcţia de prim-procuror adjunct la Procuratura Locală Sibiu. Între 1994-1998 a fost şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sălişte - Sibiu. Între 1998 - 2000, Viorel Comăniţă a fost procuror şef al Secţiei Acte Corupţie şi Urmărire Penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Îi dorim noului director magistrat o activitate cât mai eficientă în această funcţie şi să continue procesul de reformă din sistemul penitenciar din România.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.