Curier județean
Rugăciunea de azi
      Doamne, Atotputernice şi Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om, din Sfânta Fecioară, în peşteră, şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi, de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului.
     Pentru acestea, Te rog, îndură-Te de mine, vânzătorul! Primeşte, Doamne, această mică a mea rugăciune şi umilită a mea voinţă, că mă întristez, pentru că Te-am întristat şi mă amăgesc pentru că Te-am supărat fără de număr.
     La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranţa şi cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale.

Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Carp, Papil şi Agatador
Catolic: Sf. Eduard

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Creşte numărul firmelor înfiinţate în judeţ
     În cursul lunii septembrie, la Registrul Comerţului din judeţ, figurau aproape 12.000 de agenţi economici. Pe categorii de unităţi situaţia se prezintă astfel: aproape 480 de unităţi sunt societăţi pe acţiuni, 39 regii autonome, peste 8200 de firme sunt cu răspundere limitată, iar aproape 1000 de unităţi sunt societăţi în nume colectiv. Peste 140 de agenţi economici din judeţ sunt organizaţii cooperatiste, în timp ce persoanele fizice şi asociaţiile familiale se apropie de 1700. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, s-a înregistrat o creştere de peste 700 de agenţi economici. (R.J.)

PSD Alba a făcut o nouă donaţie în favoarea lui Simion Blaga
Acesta este un băieţel orb, în vârstă de numai 5 ani, operat recent de o tumoare pe creier
     Ionel Vlaicu, administratorul Fundaţiei de caritate "Larisa", ne-a adus recent la cunoştinţă faptul că PSD Alba a făcut o nouă donaţie în contul lui Simion Blaga, 5 ani, din Craiva, băieţelul în favoarea căruia s-a declanşat o campanie amplă din partea presei judeţului Alba. Nu este vorba de o sumă prea mare (3 milioane de lei), dar, mă rog, gestul contează, iar d-l Vlaicu doreşte să mulţumească prin intermediul nostru partidului de guvernământ. Dacă adăugăm la această nouă donaţie suma de 6 milioane de lei acordată anterior de prefectul Ioan Rus şi cea de 400 DM din partea deputatului Codrin Ştefănescu vom ajunge la concluzia că există disponibilitate umană şi materială faţă de astfel de cazuri, din această zonă politică.
     Cu toate acestea, pârghiile prin care ar trebui să se acţioneze în astfel de cazuri sunt, totuşi, legislative. (De pildă prin simplificarea procedurii de obţinere a unui ajutor financiar de urgenţă de la bugetul de stat). Spunem aceasta, deoarece numărul de persoane (mai ales copii) bolnave şi în imposibilitate de a-şi asigura o dietă sau o medicaţie corespunzătoare ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru politicienii aflaţi la putere. Această stare de fapt tinde să devină un fenomen generalizat, care nu mai poate fi abordat la modul izolat, individualizat, ci în toată complexitatea sa. Nu prin donaţii din buzunarul propriu se rezolvă cazurile disperate (în număr tot mai mare) ci prin elaborarea unui cadru legislativ care să permită intervenţia de urgenţă. E lăudabil faptul că domnii parlamentari şi liderii administraţiei se arată sensibili faţă de suferinţele cetăţenilor, dar rezolvarea ţine mai mult de voinţa politică decât de afectivitate.
Ioan HĂNŢULESCU
     N.red.: Trebuie să menţionăm că tratamentul micuţului (chimioterapia) este gratuită, aşa cum a fost şi intervenţia chirurgicală, dar suma de bani este necesară urmării unui tratament neconvenţional.

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.