Ultima oră
Știri
La Câlnic
Grav accident rutier
     Joi, 11 octombrie, pe DN1, în zona localităţii Câlnic s-a produs un grav accident rutier, în urma căruia un bărbat s-a ales cu ambele picioare fracturate. Conducând autospeciala Volvo, Constantin Bucinoiu (27 ani, din Rm. Vâlcea) nu păstrează distanţa faţă de o Dacia 1310 care circula în faţa sa şi intră în ea în momentul în care acesta reduce viteza. Dacia 1310, condusă de Ioan Costan Dipşe (26 de ani din Bucureşti) este proiectată într-un autovehicul marca DAF care venea de pe contrasens. În urma accidentului, Bucinoiu se alege cu ambele picioare fracturate. (N.T.)
Într-o singură zi
Doi şoferi au fost surprinşi de poliţie la volan, fără permis
     *Poliţiştii din Cugir l-au surprins joi, 11 octombrie pe Emanuel Sergiu Nicola (17 ani, din Cugir) în timp ce conducea pe un drum public un autoturism Dacia 1310 fără a poseda permis de conducere. Celui în cauză i-a fost întocmit dosar penal.
     *În aceeaşi zi, poliţiştii din Aiud l-au surprins la volanul unui BMW pe Viorel Dan (25 ani, din Gârboviţa). Dan Viorel conducea BMW-ul fără a poseda permis de conducere auto. Mai mult, Dan Viorel este la cea de-a 5-a abatere de acest gen în ultimele 4 luni. (N.T.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Grevă spontană la S.C. Cugir SA
Membrii Sindicatului "Apărarea" au cerut demisia directorului general, Gheorghe Scheau
     Aşa cum am anticipat, în cursul zilei de ieri la Cugir, peste 1000 de membri ai Sindicatului "Apărarea" s-au adunat în faţa pavilionului administrativ declanşând o grevă spontană. Nemulţumiţi de modul în care actuala conducere înţelege să rezolve problemele societăţii, muncitorii de la Fabrica de produse speciale au cerut demisia directorului general Gheorghe Scheau. De dimineaţă, liderii sindicali s-au întâlnit cu administraţia uzinei însă revendicările lor nu şi-au găsit soluţii de rezolvare. Aflând de eşecul acestei întâlniri, salariaţii s-au dus să ceară socoteală directorului general, Gheorghe Scheau. Se pare că actuala conducere a cerut muncitorilor de la "speciale" să muncească non-stop până la sfârşitul anului, iar plata să se facă în procent de 100 la sută doar trei zile pe lună, restul urmând să fie retribuit cu 75 la sută.
     Sindicaliştii nu au acceptat acest lucru, solicitând să fie plătiţi integral pentru munca lor. Greva spontană s-a încheiat în jurul orei 11.00, fără a se înregistra evenimente evidente. Pentru marţi, 16 octombrie a.c., membrii Sindicatului "Apărarea" au solicitat aprobările necesare Prefecturii Alba. Principala revendicare a muncitorilor cugireni o reprezintă adoptarea Legii industriei de apărare şi a protecţiei personalului din acest domeniu.
Florin ROMAN
Cu două săptămâni înaintea alegerilor din PD
Mircea Hava este creditat cu 99,99(9)% la funcţia de preşedinte
Deputatul Pereş va critica activitatea BPJ Alba *Femeile şi tinerii sunt aşteptaţi să înnoiască echipele de conducere locale şi judeţeană
     Biroul permanent judeţean al PD Alba a decis că presa va avea acces pe toată perioada şedinţei Consiliului de coordonare judeţean din 28 octombrie, când se va alege noul Birou permanent judeţean. Deşi se aşteaptă ca discuţiile să nu fie protocolare, Vasile Cornea, care răspunde de relaţiile cu mass-media, a motivat decizia spunând "noi nu avem nimic de ascuns".
     Deputatul Alexandru Pereş a şi declarat că va critica activitatea BPJ Alba fiindcă 7%, cât s-a obţinut la ultimele alegeri, e foarte departe de cele 25% ce vor trebui realizate la viitoarele alegeri. El a mai spus că pentru funcţia de preşedinte s-ar mai putea să fie o candidatură, însă e sigur că Mircea Hava - "care aduce oricând 10000 de voturi şi care a fost desemnat într-un sondaj cel mai bun primar din judeţ" - va fi reales în funcţia pe care o merită, aceea de preşedinte. Însă pentru celelalte funcţii parlamentarul speră că va fi competiţie acerbă şi doreşte ca la ea să participe cât mai mulţi tineri şi femei, astfel încât conducerea judeţeană să se înnoiască şi să poată fi respectate şi recomandările ca în organele de conducere să fie cel puţin 30% femei şi 30% tineri.
     Transparenţă va fi şi la alegerile din organizaţiile locale, ziariştii fiind chiar invitaţi să participe la alegerile din Zlatna, Abrud, Blaj, Câmpeni, Sebeş.
Florin SILEA
În organizaţia PSD Sebeş
Consternare şi nedumerire faţă de declaraţiile deputatului Ioan Andrei
     Organizaţia PSD Sebeş îşi exprimă nedumerirea faţă de declaraţiile în presă ale deputatului Ioan Andrei, la adresa PSD şi preşedintelui - av. Ioan Rus. Prezenţa d-lui Andrei în judeţ a fost sporadică, explicabilă datorită faptului că dânsul nu face parte din organizaţiile locale ale judeţului, deci nu poate cunoaşte îndeaproape situaţia concretă din teren. De altfel, d-l Andrei, deşi era aşteptat, nu a luat legătura nici până în prezent cu preşedintele organizaţiei PSD Sebeş pentru a se informa asupra vieţii interne de partid şi a stării de spirit existente în cadrul acesteia.
     În aceste condiţii declaraţiile deputatului Andrei sunt obţinute din alte surse fie din afara partidului, fie din partea unor membri de partid cu orgolii nesatisfăcute. Dacă d-l Andrei ar fi discutat cu d-l Ioan Rus - preşedintele PSD Alba, care a dus greul în anii de opoziţie şi a fost prezent alături de noi atât în campania electorală cât şi în următoarea perioadă, cu siguranţă situaţia ar fi fost cu totul alta. Considerăm că suntem o organizaţie matură, puternică la nivelul judeţului, fapt dovedit prin câştigarea alegerilor locale şi generale, că relaţiile noastre cu organizaţia judeţeană şi preşedintele ei, av. Ioan Rus, sunt normale, potrivit principiilor statutare, democratice şi, deci, benefice pentru partid. Organizaţia PSD Sebeş susţine candidatura în fruntea partidului a d-lui Ioan Rus, având încredere în fidelitatea şi capacitatea sa de a conduce în continuare organizaţia judeţeană pentru realizarea politicii Guvernului Adrian Năstase.
ing. Romi Dragosin, preşedintele PSD Sebeş
Oliviu BOBAR - secretar
În ultimii 11 ani,
12.000 ha de teren agricol şi-au schimbat categoria de folosinţă
     În condiţiile în care din '90 încoace producţia medie de grâu la hectar a fost sub 3000 kg, se pune firesc întrebarea: mai este oare rentabil să se insiste pe extinderea suprafeţelor cultivate? Categoric că nu este o soluţie a recolta puţin de pe suprafeţe mari. Practicarea unei agriculturi intensive aduce cele mai mari foloase. Drama este că în acest răstimp circa 12.000 ha au fost scoase din circuitul arabil schimbându-şi modul de folosinţă fără a se compensa pierderea lor prin creşterea producţiilor pe unitatea de suprafaţă. În măsura în care o parte din aceste suprafeţe sunt deteriorate şi sunt improprii cultivării cerealelor, este firesc să se opereze modificările de rigoare şi în registrul agricol. Administraţiile locale au datoria ca până la 15 noiembrie să deţină informaţiile necesare având în vedere că se apropie scadenţa aplicării impozitului pe categoria de folosinţă a terenului agricol. (S.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.