Prima pagină Ediția din: 17.10.2001
Știri
Din considerente umanitare
SC Apa CTTA nu va sista furnizarea apei potabile în judeţ
     În cursul zilei de ieri a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie al societăţii judeţene de apă, SC Apa CTTA SA. Deşi se confruntă cu o situaţie financiară dezastruoasă, Apa CTTA nu va sista furnizarea apei în judeţ şi nici nu va disponibiliza personal. Aşa au decis ieri membrii CA. "Conducerea societăţii va trebui să găsească alte modalităţi pentru ieşirea din această situaţie", ne-a declarat directorul general al SC Apa CTTA SA, ing. Viorel Lazăr. (F.R.)
Director nou la finanţe
     În perioada imediat următoare va fi organizat un concurs pentru ocuparea postului de director Control Fiscal la DGFP Alba. Potrivit informaţiilor noastre, cele mai mari şanse de a ocupa acest post le are ec. Dorin Conţan, recomandat de normele rezultate din activitatea sa profesională. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Urmaşii unui mare industriaş evreu
Revendică centrul civic al municipiului Alba Iulia
     De curând, descendenţii marelui industriaş evreu Gluck au depus o notificare însoţită de documentele justificative şi actele de proprietate la Comisia judeţeană care se ocupă de retrocedarea terenurilor şi imobilelor abuziv confiscate de regimul comunist. Aceştia solicită echivalentul financiar pentru bunurile deţinute în centrul civic al municipiului Alba Iulia şi în cartierul Oarda de Jos. Industriaşul şi familia sa au deţinut în Alba Iulia fabrica de spirt, vechea moară Bălcescu (unde în prezent îşi desfăşoară activitatea SC Albapam SA Alba Iulia), palatul Gizela (actualmente: Drumuri şi Poduri Locale, Direcţia generală pentru protecţia drepturilor copilului, magazinele alimentare Mercur, Roşu şi Negru, SC Dacia, birouri notariale, sediul PSD şi de firmă).
     Practic, descendenţii familiei Gluck solicită tot centrul civic al municipiului Alba Iulia, cu specificaţia că retrocedarea dorită nu este în natură ci în echivalent financiar. Totodată, urmaşii lui Gluck stabiliţi în prezent în Israel mai solicită retrocedarea sub formă de bani a unor terenuri şi imobile din cartierul Oarda de Jos. Nici în acest caz nu se pune problema restituirii în natură. Dosarul familiei Gluck a fost deocamdată returnat pentru că nu conţine toată documentaţia necesară. Aşa cum s-a anunţat, termenul limită de depunere al cererilor de retrocedare, cu toate actele necesare, este 15 noiembrie 2001.
Florin ROMAN
Pe bărbaţii din zilele noastre nu-i mai ţin nervii
Certurile şi scandalurile din familie îi duc la... sinucidere
     Orice fel de comentarii asupra cazurilor următoare este de prisos, poate din două motive esenţiale: drept de viaţă şi de moarte asupra noastră, a bunilor creştini, are doar Dumnezeu şi în plus, nimeni nu poate bănui vreodată ce se poate ascunde în sufletul semenilor noştri. Mai mult, concluziile vă vor rămâne exclusiv dumneavoastră, cititorilor noştri.
     *Daia Română, luni, 15 octombrie, ora 8.00. Postul de Poliţie din localitate a fost sesizat că, într-o gospodărie din centrul de comună a fost descoperit cadavrul unui bărbat. Poliţiştii, împreună cu medicul din comună, au descins rapid în gospodăria cu pricina unde l-au găsit, spânzurat de o grindă în dormitor pe Ioan D. (33 de ani). În urma anchetei preliminare, s-a concluzionat că gestul ultimativ a fost comis de bărbat pe fondul consumului de alcool şi al unei supărări pricinuite de un divorţ, aflat pe rol, în instanţă. În urmă cu ceva vreme, Ioan D. a fost părăsit de soţie, care a ales să-şi petreacă restul vieţii alături de un reprezentant al etniei romilor. În urma sa, acasă, au rămas doi copii (de 4 şi 5 ani) şi un soţ rănit groaznic în orgoliul propriu şi în sentimente. Ruşinea şi durerea soţului a fost cu atât mai mare cu cât acesta era fiul unor oameni de vază, înstăriţi, din Daia Română. În urma lui au rămas doi copii care poate, niciodată, nu vor înţelege gestul tatălui şi cu atât mai puţin, pe al mamei (mamei?!) lor.
     *Cîmpeni, 15 octombrie, ora 15.00. Poliţia oraşului Cîmpeni a fost sesizată telefonic despre faptul că într-un apartament dintr-un bloc de locuinţe din localitate, un bărbat şi-a dat... foc! Sosiţi rapid la faţa locului, poliţiştii au constatat că incidentul se consumase în apartamentul lui Mircea S. (44 de ani din Dozeşti - Vâlcea) angajat la o firmă de construcţii din Cîmpeni. După ce a consumat o cantitate importantă de băuturi alcoolice, Mircea S. s-a certat rău de tot cu nevasta. Pentru a fi mai convingător, bărbatul a smuls furtunul de la butelia de aragaz şi a aprins-o direct de la reductor, încercând să-şi dea foc. Ceea ce a şi reuşit în cele din urmă, până când soţia sa a fugit la vecini, să-i alerteze. Mircea S. s-a ales cu arsuri de gradul III pe aproape toată suprafaţa corpului. El a fost internat de urgenţă în secţia de chirurgie a spitalului orăşenesc Cîmpeni. De altfel, Mircea S. figurează în evidenţele spitalului şi cu alte tentative de suicid, nereuşite: a încercat să se spânzure, a încercat să-şi reteze venele de la mâini, a înghiţit o doză critică de medicamente. Mircea S. este tatăl a trei copii.
     *Aiud, 14 octombrie, ora 12.40. Nicolae P. (34 de ani, din Aiud) a fost cocoţat timp de o oră pe un stâlp de înaltă tensiune în halta CFR Aiud, ameninţând că se va sinucide prin... spânzurare. Potrivit anchetei preliminare a poliţiei, bărbatul era foarte supărat din cauza unui scandal pe care îl avusese anterior cu soţia. La intervenţia naşului său de cununie, bărbatul a acceptat să se dea jos de pe stâlp. Poliţiştii au aflat că bărbatul a ameninţat că se sinucide şi în noaptea precedentă, aruncându-se la tren. Nicolae P. a fost transportat ulterior la un spital din Aiud, unde i s-au acordat îngrijiri medicale.
Nicoleta TOMUŢA
Sistem de video-conferinţe la Prefectura Alba
     În curând, sediul Prefecturii Alba va fi dotat cu un sistem ultraperformant de comunicaţii. După ce sala 100 a fost amenajată, prin grija Consiliului Judeţean, cu instalaţii moderne de comunicaţie în valoare de 1 miliard de lei, aceasta este cea de-a doua investiţie de acest fel în clădirea reprezentanţilor guvernului în teritoriu. Acest sistem va fi instalat în sala 109 a Prefecturii Alba de către serviciul de telecomunicaţii speciale şi va fi util video - conferinţelor realizate prin intermediul reţelei ISDN pusă la dispoziţie de Romtelecom. Investiţia va fi suportată de la bugetul de stat şi va conduce la o mai bună colaborare între guvern şi reprezentanţii acestuia în teritoriu. (A.D.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.