Curier județean
Rugăciunea de azi
      Doamne Iisuse Hristoase, Judecătorul meu Preadrept! Cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea, Te rog îngroapă păcatele şi cugetele mele cele rele şi viclene, ca să piară din mintea mea şi să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor mele şi suie mintea mea la cer, ca să mă bucur de Faţa Ta. Aşa, Doamne, primeşte umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari, şi de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima; care împreună cu ucenicii şi cu mironosiţele Te-au pus în mormânt, care a Treia zi Te-au văzut înviat din morţi şi la înălţarea Ta Te-au văzut suindu-Te de la pământ la Cer, însoţit de Sfinţii Tăi îngeri. Amin!

Calendar religios
Ortodox: Sf. Pr. Oseea; Sf. Cuv. Mc. Andrei Criteanul
Catolic: Sf. Ignaţiu din Antiohia

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Cadouri de "Ziua mondială a alimentaţiei"
     Cu prilejul "Zilei mondiale a alimentaţiei" acţiunile derulate de DGAIA Alba au cuprins şi sensibilizarea agenţilor economici din judeţ pentru a face donaţii în alimente caselor de copii, azilelor de bătrâni şi orfelinatelor. În acest sens, valoarea donaţiilor firmelor din judeţ depăşeşte 23 de milioane de lei, iar dintre cei ce au trimis alimente enumerăm: SC Oancea SRL, SC Mado SRL, SC Dacia SA, SC Gizel Impex SRL, SC Vinalcool SA, etc. (A.D.T.)
Important pentru agenţii economici din judeţ
Eşalonări la plata datoriilor
     Dl. Cornel Suciu, director adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba, ne-a declarat că în prezent, instituţia pe care o reprezintă lucrează la eşalonarea datoriilor agenţilor economici din judeţ la bugetul de stat. Potrivit HG 1195/2001, Ministerul de Finanţe prin DGFP Alba poate face aceste operaţiuni ce vin în ajutorul agenţilor economici cu datorii la bugetul asigurărilor sociale. Eşalonarea datoriilor se poate face pe o perioadă de până la 5 ani, cu o perioadă de graţie de 6 luni. Eşalonarea presupune că firma figurează ca neavând datorii. Astfel pot fi contractate credite bancare şi se pot accesa alte facilităţi. (F.R.)

Cetăţeanul apelează, Consiliul Judeţean Alba răspunde
Numărul de telefon 985 vă stă la dispoziţie
     Consiliul Judeţean Alba, în colaborare cu ziarul "Unirea", va răspunde problemelor ridicate de cetăţeni la numărul de telefon special 985, pus la dispoziţia locuitorilor acestui judeţ. Preşedintele Consiliului Judeţean, Augustin Presecan, ne-a declarat că, din multitudinea de probleme, vor fi selectate câteva răspunsuri, restul urmând a se rezolva direct, pe cale amiabilă, fără a fi mediatizate. Iniţiativa CJ Alba a prins tot mai mult contur, oamenii telefonând pentru a-şi spune păsurile. Chiar dacă nu în toate cazurile se pune problema unei competenţe a CJ Alba, această instituţie va solicita şi colaborarea altor organisme în rezolvarea doleanţelor cetăţenilor.
     *TRAIAN POPA - Alba Iulia. D-l Popa întreabă dacă poate să treacă de la pensie de invaliditate la pensie anticipată? Răspuns: Legea nr. 19/200 nu prevede posibilitatea opţiunii trecerii de la pensie de invaliditate la pensie anticipată sau anticipată parţial. *MARCELA GROZA - Aiud. Doamna Groza, fiind preşedinte a Asociaţiei de proprietari, ne-a adus la cunoştinţă că subvenţiile care trebuiau să fie virate de către Primăria Aiud către Edil Trans nu s-au virat. Doamna susţine că s-a făcut o adresă cu nr. 70168 către Primăria Aiud şi întreabă dacă este corect ca asociaţiile să fie penalizate pentru subvenţiile pe care Primăria Aiud le datorează cetăţenilor. Răspuns: S-a luat legătura cu d-l viceprimar Eugen Irimie, din cadrul Primăriei Aiud, care încearcă rezolvarea acestei probleme. *MARIA ORDEAN - Sebeş. Doamna Ordean doreşte să afle dacă poate ieşi în pensie anticipată la împlinirea vârstei de 50 de ani. Are 34 de ani lucraţi. Răspuns: S-a luat legătura cu şefa Oficiului de Pensii, domnişoara Liliana Bota care ne-a comunicat că doamna Ordean poate să iasă în pensie anticipată dar numai la vârsta de 53 de ani şi 10 luni. *SARA CUTCAN - Alba Iulia, B-d Transilvaniei nr. 5, bl. 22, sc. 1, et. 9, ap. 39. Doamna Cutcan are o situaţie mai deosebită, în sensul că este pensionată pe caz de boală, suferind de trei boli incurabile. Hrana zilnică de care are nevoie nu poate să şi-o procure deoarece pensia mică pe care o primeşte îi ajunge doar pentru medicamente. Mai mult decât atât, are trei copii pe care nu are posibilitatea să-i ajute. Până în prezent doamna Cutcan primea o porţie de hrană de la Cantina de ajutor social dar începând cu luna septembrie nu mai primeşte această porţie fiind obligată să plătească şi pe lunile din urmă. Rugămintea doamnei este de a primi hrană în continuare şi de a primi banii necesari pentru plata datoriei. Răspuns: Situaţia doamnei Cutcan Sara nu numai că a fost înţeleasă dar s-a şi făcut ceva în sensul acesta. Preşedintele CJ Alba, domnul Augustin Presecan, a ajutat-o pe această doamnă şi familia dânsei cu suma de 1.550.000 lei pentru a-şi plăti datoria şi hrana zilnică până la sfârşitul acestui an.
Florin ROMAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.