Prima pagină Ediția din: 19.10.2001
Știri
La Spitalul municipal Sebeş
Aparate de mare performanţă
     Sâmbătă, 20.10.2001, profesor dr. Mihai Pop, de la Clinica de Oftalmologie Bucureşti, va participa împreună cu dr. Adrian Teodoru la intervenţii chirurgicale - pentru cataractă - în cadrul secţiei de oftalmologie la Spitalul Municipal Sebeş. Intervenţiile chirurgicale se vor efectua cu unul dintre cele mai moderne aparate oftalmologice - PHAKOEMULSIFICATOR ULTRASONIC - recent achiziţionat de către dr. Adrian Teodoru de la firma americană ALCON. Prezenţa domnului profesor Mihai Pop onorează în mod deosebit colectivul secţiei de oftalmologie a Spitalului Municipal Sebeş şi îi adresăm pe această cale mulţumiri pentru faptul că a acceptat invitaţia. (dr. Cristina Galoş)
Sprijin pentru familiile nevoiaşe
     Sâmbătă, 20 octombrie, la Almaşu Mare, consilierii locali se vor întâlni cu cei aproape 20 de reprezentanţi ai proiectului "Eugenia". Cu această ocazie vor fi vizitate peste 100 de gospodării sărace din localităţile Cib, Glod, Nădăştia, Almaşu Mare şi Almaşu de Mijloc, urmând a fi stabilită modalitatea prin care acestea vor fi incluse în cadrul acestui proiect, a precizat primarul comunei Almaşu Mare, Zaharia Aron. (A.D.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Simpozion omagial
Psaltirea de la Bălgrad 1651 - 2001
     bisericaArhiepiscopia Ortodoxă Română din Alba Iulia organizează în perioada 20-21 octombrie 2001 manifestări cultural-religioase prilejuite de sărbătorirea Sfinţilor Ardeleni.
     Sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 10.00, va avea loc la centrul Misionar "Reîntregirea" (Schit) un Simpozion omagial în cadrul căruia se va lansa ediţia jubiliar-critică a Psaltirii lui Simion Ştefan, la 350 de ani de la prima apariţie.
     Manifestarea va fi deschisă de Î.P.S. Arhiepiscop Andrei şi va cuprinde susţinerea unor referate, luări de cuvânt şi un microrecital susţinut de Corul de cameră al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Vor fi prezenţi la acest simpozion: ierarhi, personalităţi culturale, decani şi profesori, iar referatele vor fi susţinute de prof. univ. dr. Mihai Moraru (Bucureşti), prof. univ. dr. Iacob Mârza - rectorul Universităţii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia şi pr. conf. univ. dr. Remus Onişor.
     Tot în aceeaşi zi, după amiază, participanţii vor face o vizită documentară la Mănăstirea Râmeţ.
     Duminică, 21 octombrie, cu prilejul sărbătorii Sfinţilor Cuvioşi Mărturisitori Visarion şi Sofronie, Sf. Mc. Oprea, Sf. Pr. Mărturisitori Ioan de la Galeş şi Moise Măcinic din Sibiel, se va oficia, de la orele 9.30, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, o Liturghie solemnă. Vor sluji alături de Î.P.S. Andrei alţi ierarhi din Transilvania şi preoţi din eparhie. (A.D.)
Primăria Alba Iulia sub lupa Microsoft România
     La începutul acestei săptămâni doi specialişti ai QNET International au venit la Alba Iulia. Scopul prezenţei lor aici este studierea activităţii Primăriei municipiului Alba Iulia în vederea culegerii de date relevante pentru realizarea unui program de gestiune computerizată a activităţii dintr-o primărie. Instituţia albaiuliană a fost deci considerată ca reprezentativă şi performantă din acest punct de vedere. Proiectul este derulat de QNET Internaţional împreună cu Microsoft România. Pentru că se lasă analizată, Primăria municipiului Alba Iulia va beneficia la finalizarea proiectului de un program de gestiune gratuit - ne-a informat primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava. (A.D.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.