Prima pagină Ediția din: 20.10.2001
Știri
Mircea Hava în Germania
     Primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava, viceprimarul Călin Potor şi preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Alba - Corneliu Orzea au început ieri o vizită de câteva zile în Germania, în oraşul Mainz. Vizita se înscrie în cadrul acţiunilor organizate de statul german pentru sprijinirea României. Concret, ea are loc la invitaţia consulului onorific al României la Mainz - dl. Alex Jacob, care se află în relaţii foarte bune cu Corneliu Orzea. Pe lângă întâlniri cu autorităţile oraşului, şi eventuali investitori germani, în program este inclusă o scurtă vizită la Arnsberg. Dar primarul nostru nu se va întoarce cu mâna goală ci cu o donaţie de 140.000 de EURO din partea comunităţii din Mainz. (A.D.)
Prins asupra faptului
Un hoţ din Tg. Mureş s-a dat drept... fratele său geamăn
     În urma unei acţiuni derulate de poliţiştii din Aiud pe raza de competenţă a fost identificat Alexandru Haret Caraculea (21 de ani, din Tg. Mureş), autorul mai multor furturi din autoturisme comise în septembrie 2001. Iniţial, deoarece nu avea nici un act de identitate asupra lui, hoţul s-a dat drept fratele său geamăn, Emil Levente Caraculea. Poliţiştii aiudeni nu s-au lăsat induşi în eroare de şmecheria lui Caraculea - hoţul şi, deplasându-se la Tg. Mureş, au făcut lumină asupra identităţii acestuia. Lui Haret Alexandru Caraculea, poliţiştii aiudeni i-au făcut dosar penal pentru furt din auto plus declinare de identitate falsă. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Fost poliţist şi director de societate de asigurări
Administratorul SC ECO NET Alba Iulia a dat "ţepe" de sute de milioane de lei unor societăţi din ţară
     Poliţiştii Biroului Poliţiei Economico-Financiare din cadrul Poliţiei Sebeş şi ai Serviciului Cercetări Penale din IPJ Alba au finalizat cercetările privind infracţiunea de înşelăciune comisă de Câmpean Popescu Mircea Nicodim (41 de ani, din Cugir), administrator al S.C. ECO NET SRL Alba Iulia. În fapt, Câmpean a ridicat în luna iunie 2001, în două tranşe, benzină în valoare de 481,5 milioane de lei, de la benzinăria S.C. Obrex Lancrăm. Combustibilul a fost achitat cu două file CEC fără acoperire, deoarece la data fixată pentru plată nu existau lichidităţi în cont. Mai mult, imediat după achiziţionarea combustibilului, administratorul SC ECO NET SRL l-a şi vândut unor terţe firme. Pe parcursul urmăririi penale, Câmpean Popescu Mircea Nicodim s-a sustras cercetărilor. În consecinţă, el a fost dat în urmărire generală. Prejudiciul a fost recuperat prin punerea de sechestru judiciar asupra unor bunuri date în custodie de administratorul SC ECO NET SRL. Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii din Sebeş au descoperit că învinuitul a mai înşelat în acelaşi mod firme din Bucureşti şi Arad. În consecinţă, Câmpean Popescu Mircea Nicodim face obiectul unor dosare de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune şi la Inspectoratele de poliţie din Arad şi Bucureşti. Până în anul 1991, Câmpean Popescu Mircea Nicodim a activat ca ofiţer la poliţiile din Cugir şi Sebeş. Ulterior, a fost directorul unei firme de asigurări româno-germane, cu sediul în Alba Iulia. După falimentul reprezentanţei de asigurări, Câmpean a intrat în afaceri. Deoarece poliţiştii nu l-au găsit pe parcursul cercetărilor, dosarul de urmărire penală a fost înaintat Parchetului cu propunere de judecare şi condamnare în lipsă.
Nicoleta TOMUŢA
În judeţul Alba
Contribuabilii trebuie să plătească statului diferenţe de impozit în valoare de peste 12 miliarde de lei
     Până la finele lunii septembrie, deciziile de impunere a impozitului pe venitul global au fost în număr de 30.855, corespunzătoare întregului judeţ. Din aceste decizii, 5518 reprezintă diferenţe de impozit care vor trebui plătite de contribuabili, iar un număr de 19.595 cuprind diferenţe de impozit ce vor fi restituite de stat cetăţenilor. Potrivit informaţiilor primite de la DGFP Alba, din partea d-nei ec. Iulia Mireştean - şef birou analiză, sinteză, rapoarte şi relaţii cu mass media, statul va trebui să restituie contribuabililor din judeţ suma de 2.302.375.511 lei, în timp ce diferenţa de plată reprezintă 12.029.763.089 de lei. Cetăţenii din judeţ care vor primi diferenţe de impozit trebuie să se prezinte la instituţiile fiscale din localităţile unde îşi au domiciliul. Restituirile se încasează în numerar sau în conturi personale în termen de 60 de zile de la data comunicării impunerii anuale. Cetăţenii care vor trebui să plătească diferenţe de impozit le vor achita la instituţiile fiscale teritoriale în termen de 30 de zile pentru sumele până la 1 milion şi 60 de zile pentru sumele care depăşesc 1 milion de lei. Pentru impozitul neachitat la termen vor fi calculate majorări de întârziere. (A.D.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.