Curier județean
Rugăciunea de azi
      Dă-mi, Doamne, lacrimi fierbinţi, ca să-mi plâng păcatele. Darul Tău cel curăţitor, care a spălat picioarele ucenicilor Tăi, să spele şi să curăţească inima mea cea necurată şi sufletul meu, ca aşa, cu vrednicie, cu curăţenie şi cu umilinţă, să mă împărtăşesc cu Sfintele Tale Taine, acum şi în timpul morţii mele, iar, în ora despărţirii mele, cu bucurie să se suie sufletul meu împreună cu Tine şi fără de nici o frică, întrebare sau împiedicare, să trec vămile văzduhului, intrând în mărirea Ta cea cerească. Ajută-mi, Doamne, ca să Te măresc şi în veci să mă închin Numelui Tău Celui Sfânt. Amin.

Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Artemie şi Matroana
Catolic: Sf. Irina din Portugalia

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Avalanşă de candidaturi noi la conducerea PD Alba
Mircea Hava nu are contracandidat*Traian Băsescu este aşteptat la alegeri
     Alegerile din 28 octombrie pentru Biroul permanent judeţean Alba al PD se anunţă palpitante. Ion Dumitrel, reponsabil cu organizarea PD Alba, a declarat într-o conferinţă de presă că la vicepreşedinţi pentru 10 poziţii sunt 18 candidaturi, iar la secretari 14 pentru 12 locuri. Însă se aştepta să mai fie depuse candidaturi până sâmbătă, 20 octombrie, când la ora 18.00 se încheie perioada de depunere a candidaturilor. Pentru funcţia de preşedinte candidează doar Mircea Hava, iar d-l Dumitrel era aproape sigur că nu va fi o altă candidatură. El a mai precizat că la vicepreşedinţi sunt 6 candidaţi noi faţă de actualul BPJ, iar la secretari 11 candidaturi sunt ale unor persoane ce nu fac parte din actuala conducere. Totodată a remarcat că sunt multe candidaturi din partea femeilor şi a tinerilor, câţiva fiind studenţi.
     La alegeri vor fi prezenţi circa 500 de delegaţi şi este aşteptat să ajungă după-amiaza şi Traian Băsescu, delegatul oficial al Biroului Permanent Naţional fiind vicepreşedintele Emil Boc. (S.F.D.)
Alimente pentru copiii orfani din Albac
     Potrivit informaţiilor primite din partea d-lui Gheorghe Paşca, primarul comunei Albac, reprezentanţii a două firme: S.C. Tovi Pan SRL şi S.C. Vârciu SRL oferă gratuit copiilor orfani, ce învaţă la şcoala din localitate, în fiecare pauză mare, un sandvici şi o cană cu ceai. Considerăm lăudabilă această iniţiativă şi sperăm că, pe viitor, şi alţi investitori din zonă vor veni în sprijinul persoanelor nevoiaşe. (A.D.T.)
Recepţie de drumuri
     În cursul acestei săptămâni, comisia de recepţie a lucrărilor la infrastructura rutieră din cadrul Consiliului Judeţean Alba condusă de vicepreşedintele CJ Alba - Doru Victor Cetean a recepţionat trei dintre lucrările de îndepărtare a efectelor calamităţilor. Valoarea totală a lucrărilor recepţionate se ridică la 2,3 miliarde de lei, iar executantul a fost în toate cazurile societatea comercială COMINCO SA Abrud. Lucrările recepţionate sunt cele de refacere a drumului comunal 95 Ursoaia-Gheţar - 316 milioane de lei, refacere drum comunal 97 Bistra-Ciuldeşti-Poiana - 232,9 milioane de lei, ambele având ca proiectant SC Proiect SA Alba, şi refacerea drumului judeţean 750A - 1,76 miliarde de lei având ca proiectant SC Drumex Cluj Napoca. (A.D.)

Cu sprijinul Concernului "Bega Grup"
SC UPS Ocna Mureş va deveni a doua mare societate de profil din Europa
     La scurt timp după ce Concernul "Bega Grup" a preluat firma UPSOM, s-a obţinut, pentru prima dată de la privatizare, un profit de 100.000 de dolari pe lună. Cu toate că mulţi nu au avut încredere în investitorii recomandaţi de deputatul Codrin Ştefănescu (fraţii Marius şi Emil Cristescu), de curând a fost pusă în funcţiune la Ocna Mureş cea de-a treia linie tehnologică, linie care nu a mai fost utilizată dinainte de 1990. În luna aprilie va funcţiona şi cea de-a patra linie tehnologică a SC UPS Ocna Mureş, ceea ce va face ca UPSOM să devină a doua mare societate de profil din Europa. Dacă până nu demult UPS Ocna Mureş aluneca încet, dar sigur, pe panta declinului, iată că, în scurt timp, profitul estimat al acestei firme va ajunge la 330.000 de dolari pe lună. Mai mult, vor fi create noi locuri de muncă, urmând ca aproape 100 de persoane să fie angajate la această firmă. Deci, redresarea UPS Ocna Mureş este incontestabilă şi, cu siguranţă, vor mai exista multe alte firme din judeţ care, cu sprijinul parlamentarilor de Alba şi al prefectului Ioan Rus vor fi salvate şi vor deveni prospere. (A.D.T.)
ITM Alba a acordat amenzi în valoare de 1,047 miliarde de lei
     Potrivit ultimelor rapoarte cu privire la situaţia controalelor efectuate în domeniul securităţii muncii, dintr-un total de 34,9 miliarde de lei, cât valorează sancţiunile aplicate de Inspectoratele teritoriale de muncă la nivel naţional, ITM Alba a acordat amenzi în valoare de 1,047 miliarde de lei (numai pe primul semestru al anului 2001), unui număr de 146 de unităţi dintre cele 421 ce au fost "vizitate" de echipele de inspecţie. Din această valoare s-a încasat suma de 238,5 milioane lei (unele decizii făcând obiectul contestaţiilor în instanţă). De menţionat este faptul că în perioada respectivă s-au efectuat mai multe controale decât cele planificate: 358 planificate, 421 controlate. (I.H.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.