Prima pagină Ediția din: 22.10.2001
Știri
La Alba Iulia
Prinţesa hoţilor a lovit din nou
     Poliţiştii albaiulieni au fost sesizaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, de o pensionară de pe strada Arnsberg din localitate despre faptul că două tinere ţigănci i-au furat un ceas de mână şi s-ar putea ca şi în continuare să "acţioneze" în zonă. Conform declaraţiilor pensionarei, cele două fete i-au bătut la uşă, cerându-i ceva de mâncare. Până când femeia s-a dus pe balcon să caute ceva de-ale gurii, ţigăncuşele i-au intrat în sufragerie şi i-au furat ceasul. Un raid rapid al poliţiştilor în zonă s-a soldat cu identificarea şi prinderea celor două ţigănci: Claudia Ciurar (14 ani, din Teiuş) poreclită "prinţesa hoţilor" deoarece are un impresionant bagaj de infracţiuni, în ciuda vârstei fragede, şi Eva Ciurar (12 ani, din Aiud) o însoţitoare cu aceleaşi... aptitudini. Ceasul a fost recuperat iar fetele au fost din nou internate în Centrul de Primire pentru Minori din Alba Iulia.(N.T)
După o tentativă eşuată de suicid
Un bărbat riscă să rămână fără o mână
     Vineri seara, în jurul orei 19,00, la Spitalul judeţean Alba a fost adus Nicolae M. (39 de ani), din Alba Iulia, care prezenta o plagă tăiată prin autoagresiune la antebraţul stâng, cu secţionare de arteră. Bărbatul se certase în seara respectivă cu tatăl său care, sătul de beţiile fiului şomer, la scos afară din locuinţă împreună cu femeia pe care acesta şi-o adusese să-i ţină "de cald" peste noapte. Aflat într-o stare avansată de ebrietate şi surescitat la maxim, Nicolae M. şi-a tăiat artera de la antebraţul stâng, în tentativa de a-şi impresiona tatăl. Pacientul a fost internat în stare gravă în secţia ATI a Spitalului judeţean Alba, medicii opinând că el riscă să-şi piardă mâna. (N.T.)
Sediu nou pentru PSD Ocna Mureş
     Organizaţia locală Ocna Mureş a PSD are începând de sâmbătă, 20 octombrie, un nou sediu, mult mai apropiat de statutul pe care-l are în prezent partidul lui Adrian Năstase. Situat în zona centrală a oraşului, spaţiul amenajat cu sprijinul patronului "SC Bega Grup", Marius Cristescu oferă condiţii adecvate derulării unor activităţi specifice de partid. La inaugurarea oficială au participat liderii PSD Alba, Ioan Rus şi Augustin Presecan, precum şi senatorul Cornel Filipescu, acesta din urmă promiţând de altfel că va acorda lunar, în sediul respectiv, audienţe cetăţenilor din localitate. (R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Week-end de coşmar pe şoselele judeţului Alba
Patru persoane şi-au pierdut viaţa iar alte patru au fost grav rănite în două accidente rutiere
     În ciuda faptului că pe şoselele judeţului Alba s-au înăsprit controalele poliţiei, cu predilecţie în week-end, iar zilele trecute s-au majorat substanţial amenzile pentru încălcarea legislaţiei rutiere, la sfârşitul săptămânii trecute s-au înregistrat din nou două accidente rutiere foarte grave, care au ridicat numărul morţilor din acest an la 30.
     *Sâmbătă, 20 octombrie, ora 13,30, DN1, zona comunei Mirăslău. Conducând autoturismul Dacia 1310 AB-02-LFG pe direcţia Turda - Aiud, Ioan Pop (47 de ani, director tehnic la SC Marc Construct SRL Aiud) se angajează în depăşirea unui autovehicul care rula în faţa sa, în condiţiile în care din sens opus se apropia vertiginos Fiatul Regata HD-01-SHC, condus de Vasile Boca (59 de ani, pensionar, din Hunedoara). În urma impactului, ambele autoturisme au fost avariate în proporţie de 90%. Soţia şoferului de pe Fiatul Regata, Valeria Boca (59 de ani, din Hunedoara) decedează pe loc. Soţia şoferului Daciei 1310, Maria Pop (39 de ani, din Aiud) este foarte grav rănită, decedând la spital. De asemenea, Ioan Pop este foarte grav rănit. Un alt pasager din Fiatul Regata - Ioan Oltean (32 de ani, din Ocna Mureş) suferă mai multe leziuni, fiind internat la Spitalul judeţean Alba.
     * Duminică, 21 octombrie, ora 4 dimineaţa, pe DN1, în zona comunei Sântimbru. Conducând Opelul Vectra SV-05-UDG, Constantin Florin Doroşcan (34 de ani, din Suceava) adoarme la volan şi pierde controlul autoturismului. Maşina se izbeşte violent de un cap de pod şi apoi se dă de câteva ori peste cap, oprindu-se pe cupeu. Din maşină reuşeşte să iasă Istrate Florin (28 de ani, Suceava) care o scoate apoi pe soţia sa, Oltea Istrate (23 de ani, Suceava), pasageră pe scaunul din spate. Ulterior este scoasă din autoturism o altă pasageră, Luminiţa Neamţu (22 de ani, Suceva). Luminiţa Neamţu era însă în stare de comă profundă, decedând la scurt timp. Din nefericire, şoferul a rămas blocat în autoturismul contorsionat, care a luat foc din cauza scurgerilor de combustibil. La stingerea incendiului a acţionat o echipă de intervenţie a Grupului Judeţean de Pompieri "Unirea". Pompierii au muncit mai bine de trei ore pentru descarcerarea victimei din mormanul de fiare contorsionate. Soţii Istrate au fost transportaţi în stare gravă la Spitalul judeţean Alba.
Nicoleta Tomuţa
EUROM BANK - o nouă atitudine
Interviu cu d-na dr. ec. Liliana VĂCARU, director EUROM BANK Alba Iulia
     director-Cum apare instituţia pe care o reprezentaţi în peisajul financiar - bancar?
     - EUROM BANK S.A. este o bancă românească condusă de o echipă de bancheri profesionişti şi oameni de afaceri israelieni. Este foarte important de menţionat că echipa managerială a dobândit experienţa bancară atât în Israel (Banca Israelului, Leumi Bank, Union Bank, LCF Rotschild Bank) cât şi în alte bănci vest europene şi pe piaţa românească, după anul 1989.
     -Consideraţi tinereţea un atu pentru un director de bancă, referindu-mă direct la persoana dumneavoastră?
     -Pregătirea şi experienţa profesională sunt decisive. Deşi am doar 32 de ani am reuşit să obţin anul acesta titlul ştiinţific de doctor în finanţe. Din aprilie 1999 sunt director al EUROM BANK Alba Iulia. Suntem o echipă tânără, dinamică, într-o instituţie în permanentă ascensiune.
     -Prin ce se măsoară soliditatea băncii?
     - EUROM BANK SA îşi începe activitatea cu un capital social de peste 1739 miliarde lei (echivalentul a aproximativ 58 milioane USD) şi fonduri proprii peste 360 miliarde lei (echivalentul a aproximativ 12 milioane USD). EUROM BANK SA reprezintă de fapt o nouă atitudine pe piaţa bancară românească prin faptul că doreşte să devină un pod între România şi Europa de Vest, un instrument modern care să încurajeze investitorii străini să demareze afaceri profitabile în România.
     EUROM BANK S.A. are o reţea de 23 sucursale şi 2 agenţii situate în principalele centre de interes economic şi comercial ale României şi o Reprezentanţă în Bucureşti, în Alba Iulia; sediul EUROM BANK SA este plasat în centrul oraşului de jos în Piaţa Iuliu Maniu nr. 2 într-o clădire modernă cu dotări de ultimă oră.
     -Aveţi în acest moment un obiectiv prioritar?
     -Segmentul ţintă al EUROM BANK S.A. îl constituie în prezent întreprinderile mici şi mijlocii, iar activitatea vizată este, în principal, cea de retail banking. Începem foarte calculat, prudent, pentru că dorim să câştigăm încrederea oamenilor şi vrem să oferim o gamă de servicii cât mai atractivă.
     -Ce avantaje au clienţii EUROM BANK?
     -EUROM BANK S.A. asigură garantarea depozitelor persoanelor fizice prin fondul de garantare, nivelul avantajos al dobânzilor şi comisioanelor, siguranţa sumelor depuse şi transferurilor efectuate, confidenţialitatea operaţiunilor, operativitate şi deschidere către clienţi. De reţinut este că nu se percep comisioane pentru deschideri de cont, constituire depozite, ridicări de numerar la termen aferente depozitelor în lei şi valută ale persoanelor fizice, consemnări de capital social, etc.
     -Instituţia dumneavoastră bancară este pregătită să răspundă concurenţei în domeniu?
     -O ofertă nouă adresată exclusiv persoanelor juridice, clienţi ai EUROM BANK SA sunt creditele acordate pe documente în curs de încasare (ordine de plată, facturi) şi pe efecte de comerţ (cambii, bilete la ordin, cecuri), până la încasarea acestora, produs bancar ce contribuie la acoperirea necesarului de lichidităţi a solicitanţilor asigurând finanţare în perioada premergătoare termenului de încasare a instrumentelor de plată depuse şi acceptate de bancă.
     Prin faptul că are un bogat şi atractiv portofoliu de produse şi servicii bancare, personal amabil şi foarte bine instruit precum şi o dezvoltată reţea de bănci corespondente, afirmăm că EUROM BANK SA este pregătită să răspundă chiar şi provocărilor celor mai exigenţi clienţi.
Mariana IONAŞ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.