Prima pagină Ediția din: 25.10.2001
Știri
Incendiu la Alba Iulia
     Ieri dimineaţă, ora 10.20, Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit cu două autospeciale de stingere la un incendiu izbucnit la o gospodărie de pe strada Heleşteului din Alba Iulia. Din cauza unei ţigări aprinse aruncată la întâmplare a luat foc o magazie anexă. Au ars mai multe obiecte depozitate în magazie. Nu s-au înregistrat victime. (N.T.)
Prefectul Ioan Rus invitat la Conferinţa funcţionarilor publici
     Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) organizează în data de 8 noiembrie la Bucureşti conferinţa "Reforma în administraţia publică din România", care se va desfăşura în cadrul proiectului Phare: "Suport pentru ANFP în vederea proiectării şi implementării reformei funcţiei publice în România". La această conferinţă la care a fost invitat şi prefectul Ioan Rus vor participa 200 de invitaţi, personalităţi marcante în domeniu din ţară şi străinătate. (R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Azi, la Cugir
Aproximativ 2000 de sindicalişti vor ieşi în stradă
     Azi, la Cugir, se va desfăşura o amplă acţiune de protest a sindicaliştilor din Industria de Apărare. Aproximativ 2000 de angajaţi ai Uzinei Mecanice Cugir vor porni în marş de la poarta fabricii până în faţa Clubului Sindicatelor din Cugir, unde mitingul de protest va dura circa 2 ore, între orele 14 şi 16. Manifestarea face parte din calendarul acţiunilor de protest stabilit la nivelul Federaţiei Solidaritatea. Liderul sindicatului "Apărarea", Ioan Neagu, a declarat că în urma întâlnirilor cu membrii comisiei de apărare s-au obţinut asigurări cu privire la soluţionarea unora dintre revendicări.
     Pentru prevenirea incidentelor nedorite, protestatarii vor fi păziţi de circa 80 de jandarmi de la Batalionul de Jandarmi Alba şi poliţişti. (N.T.)
Visul de generaţii al silvicultorilor din judeţ este pe cale de a deveni realitate
La Alba Iulia se va amenaja un exotic parc dendrologic
     Directorul Direcţiei Silvice Alba, d-l Ioan Paşca ne-a informat că la Ocolul Silvic Valea Ampoiului ce-şi are reşedinţa în municipiul Alba Iulia, a fost rezervată prin amenajament silvic o suprafaţă de 16 ha în trupul de pădure Valea Popii în scopul înfiinţării unui parc dendrologic pentru care au fost obţinute toate avizele necesare conform codului silvic. Această suprafaţă va fi destinată creării unei colecţii dendrologice din speciile lemnoase native ale judeţului Alba, precum şi din speciile exotice aclimatizate în România, acţiunea reprezentând practic finalizarea unei iniţiative mai vechi a silvicultorilor din judeţul nostru. Între ţelurile propuse pentru această lucrare sunt şi cele referitoare la pregătirea profesională a personalului silvic de toate gradele, din toate structurile silvice dar mai ales este vorba despre rolul educaţional în rândul populaţiei în spiritul dragostei faţă de natură şi pădure. Proiectul de organizare a parcului prevede în principiu o intervenţie activă în vechiul arboret parţial degradat din cauze antropice prin introducerea speciilor noi pe biogrupe aşezate după criterii de arhitectură a peisajului şi capacitatea staţiunii, de la speciile higrofile la montan - xerofite, în combinaţii de arbori cu arbuşti de răşinoase cu foioase.
     Aria protejată ce rezultă de aici va fi împrejmuită cu un gard de lemn pentru a proteja vegetaţia ce se va instala, cu menţiunea că perimetrul respectiv ocoleşte sursele de apă din fondul forestier, care vor rămâne astfel accesibile animalelor de pe păşunatul comunal. De asemenea, nu vor fi blocate drumurile de acces prin pădure, conform planului cadastral al municipiului Alba Iulia.
     "Avându-se în vedere că lucrările de constituire a parcului se eşalonează pe zece ani şi sunt susţinute integral de ocolul silvic, am dori ca în acţiunea noastră să fim ajutaţi şi pe plan local având în vedere că Parcul dendrologic Alba Iulia va prezenta un real interes public. Am prezentat acest proiect şi prefectului Ioan Rus care ne-a promis tot sprijinul" - ne-a declarat şeful Direcţiei Silvice Alba.
Răzvan JURCĂ
Deputatul PSD Codrin Ştefănescu crede în victoria prefectului Ioan Rus la alegerile de sâmbătă
     În pragul Conferinţei Judeţene Alba a PSD, deputatul Codrin Ştefănescu ne-a declarat, în exclusivitate pentru ziarul "Unirea", că "este posibil ca pe ultimii metri să existe cineva care să-şi anunţe intenţia de a candida la funcţia de conducere a PSD Alba. Însă, imediat după desemnarea preşedintelui, acea persoană va fi cuprinsă de ruşine şi va regreta că a recurs la acest gest. Cu certitudine, prefectul Ioan Rus nu are în prezent un contracandidat real, care să beneficieze de susţinerea unor filiale PSD din judeţ. Cel care se va hotărî să-l înfrunte pe d-l Rus va suferi, desigur, o înfrângere umilitoare. Am încredere în colaborarea dintre Ioan Rus şi Cornel Filipescu şi sunt convins că împreună vom reuşi să rezolvăm multe probleme importante ale judeţului, să aplicăm programele economice stabilite şi, mai ales, să convingem numeroşi investitori de valoare că merită să dezvolte afaceri puternice în această zonă. M-am întâlnit, recent, cu oameni de afaceri din Germania şi Belgia şi am reuşit să trezesc interesul acestora prezentându-le proiecte care privesc importante zone ale judeţului", a precizat în încheiere deputatul Codrin Ştefănescu. (A.D.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.