Curier județean
Rugăciunea de azi
      Doamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu Tatăl, care în ziua cea de pe urmă, cu ucenicii Tăi, şi cu mare umilinţă ai spălat picioarele lor şi ale ucenicului care Te-a vândut! Apoi, luând pâine şi vin în mâinile Tale cele Sfinte şi binecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut însuşi Trupul şi Sângele Tău, cu care i-ai împărtăşit, zicând: "Luaţi, mâncaţi şi beţi, că acestea sunt Trupul şi Sângele Meu, pentru ca să se ierte păcatele voastre". Cel ce Te-ai înălţat la cer şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatăl Tău, să împărăţeşti împreună cu El în veci, ca Unul-Născut Fiul Său preaiubit. Rogu-Te, deci, pentru rugăciunile ucenicilor Tăi şi cele ale Sfântului Nicolae, iartă păcatele noastre, ale tuturor, ale celor vii şi ale celor răposaţi. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Marchian şi Martirie; Sf. Tavita
Catolic: Sf. Crisant şi Daria

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
La 1 Decembrie
Centrul de presă se va afla la Hotel Transilvania
     În cadrul întâlnirii de ieri a comandamentului de pregătire a manifestărilor culturale şi sportive dedicate aniversării Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie, s-a anunţat că în acest an centrul de presă va fi amenajat la Hotel Transilvania complet renovat şi modernizat. Ideea a apărut din imperioasa necesitate de a-i găzdui la Hotel Cetate - locul tradiţional al amenajării centrului de presă - pe preşedinţii consiliilor judeţene şi prefecţii din toată ţara. De asemenea, problema cazării este una extrem de grea. De aceea nu se va mai asigura cazare, ci pentru doritori se vor da doar sfaturi utile! Şi pentru că vorbim de cazare şi de numeroşii participanţi din afară la Serbările Unirii să spunem că, la iniţiativa Ministerului Educaţiei şi Cercetării, un grup de aproximativ 260 de elevi din toată ţara (cei mai buni cinci din fiecare judeţ) vor participa în data de 30 noiembrie, ora 13.00, la o amplă acţiune educativă în Sala Unirii, unde este aşteptată şi doamna ministru Ecaterina Andronescu.
     Programul Serbărilor Unirii nu a fost încă definitivat. Probleme ridică eventuala dorinţă a lui Adrian Păunescu de a fi prezent cu Cenaclul Flacăra la Alba Iulia în data de 1 Decembrie. Nu se ştie exact dacă va veni, nici dacă "da" unde anume să fie prins în program. Nici spectacolul pentru tineret nu se ştie încă cine-l va susţine, dar, din pricina sumelor mari cerute de trupele celebre, se pare că se va opta pentru trupele autohtone.
Anca DINICĂ
Debranşarea rău platnicilor- suspendată temporar !
     Societatea Apă-Canal şi SC Dalkia au încetat deocamdată acţiunea de debranşare a rău-platnicilor din Alba Iulia. Directorul adjunct al SC Apă-Canal - Dumitru Dăianu - a declarat ca se vor organiza întâlniri cu fiecare Asociaţie de Proprietari în parte, acţiunea de debranşare suspendându-se temporar. Potrivit planificărilor, la începutul lunii noiembrie, SC Apă-Canal ar fi trebuit să încaseze 3 miliarde lei însă populaţia a început abia acum să-şi plătească din datorii.
     Directorul SC Dalkia, Dumitru Goţia, a declarat că preşedinţii asociaţiilor de proprietari au avut termen pană marţi, 23 octombrie, să prezinte tabelele cu restanţierii însă aceste documente au fost întocmite abia în proporţie de 50%. Dumitru Goţia a declarat că rău-platnicii vor fi executaţi silit, zece dintre abonaţii societăţii fiind nevoiţi să-şi vândă apartamentele pentru a-şi putea plăti datoriile la întreţinere. (N.T.)

La Alba Iulia, au început lucrările unui
Seminar regional de pregătire în domeniul intervenţiei în caz de dezastre
     În organizarea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, Comitetului Internaţional al Crucii Roşii şi a Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, ieri, a început la hotel "Cetate Apuseni" din Alba Iulia, lucrările Seminarului regional în domeniul intervenţiei în caz de dezastre.
     La seminar participă reprezentanţi ai FISCRSR, Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, delegaţi ai societăţilor naţionale de Cruce Roşie din Europa Centrală şi din SUA. Sunt prezenţi de asemenea, directorii şi inspectorii de la 15 filiale judeţene de Cruce Roşie din ţară. În deschiderea lucrărilor seminarului, av. Ioan Rus, prefectul judeţului Alba, a adresat participanţilor din ţară şi de peste hotare un bun venit la Alba Iulia. "Judeţul Alba, a spus vorbitorul, a fost în repetate rânduri lovit de dezastre naturale şi Filiala de Cruce Roşie, a fost cea dintâi care a sărit în ajutorarea celor loviţi de soartă. Este bine să ştim cu ce şi cum să ne apărăm împotriva acestor nenorociri şi a celor provocate de oameni". Domnia sa a urat succes lucrărilor seminarului. (S.T.)
Infractori minori operează la Alba Iulia
     *Un periculos infractor minor a fost introdus pentru 30 de zile în arestul IPJ Alba. Andrei Marius Inelar de 16 ani, din Deva, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către procurori pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Marţi, 23 octombrie, în jurul orei 12,30, el a fost surprins în flagrant în timp ce încerca să fure din geanta unei femei un portmoneu cu bani. În momentul în care a fost surprins de păgubaşă, hoţul a devenit foarte violent , îmbrâncind-o pe femeie şi lovindu-i pe ceilalţi clienţi aflaţi în incinta magazinului "Roşu şi Negru" din Alba Iulia. În timp ce se afla la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru audieri, Inelar a devenit din nou agresiv, încercând să spargă cu piciorul un geam. Infractorul minor mai are la activ o condamnare privativă de libertate. Crizele sale de furie au continuat şi în arestul IPJ Alba. De altfel, rezultatul comportamentului cu accente de paranoia se văd şi pe corpul său, acesta având pe suprafeţele exterioare ale braţelor numeroase cicatrici, provenite din secţionări cu diverse obiecte tăioase.
     *Un minor din Cluj a furat bunuri de circa 16 milioane lei din Alba Iulia. Valer Cengeri, de 14 ani, din Cluj-Napoca este cercetat de poliţiştii albaiulieni pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. În nopţile de 5/6 şi 15/16 octombrie a.c., Cengeri a spart sediile societăţilor comerciale SC Bozeşan şi Ice Cafe din Alba Iulia de unde a furat bunuri şi bani în valoare de 15,9 milioane lei. Infractorul voiajor a fost internat în Centrul de primire a minorilor din Alba Iulia.
     *O altă spargere, rămasă deocamdată cu autori necunoscuţi, a fost înregistrată la începutul acestei săptămâni la cabinetele medicilor din Complexul Medical de pe strada Crişan din Alba Iulia. Hoţii au preferat însă să fure doar banii găsiţi într-unul din cabinete, deşi au fost răscolite mai multe birouri. Se pare că hoţii au pătruns în incinta complexului medical prin forţarea unui geam.
     *Tot autori necunoscuţi au spart în noaptea de 23/24 octombrie a.c. un geam de la librăria Humanitas din cartierul Cetate - Alba Iulia. Cu toate că în aceeaşi incintă se află şi Galeriile de Artă din Alba Iulia, se pare că nu a fost furat nici un obiect.
Nicoleta TomuŢa
PUR (social - liberal) Alba doreşte adoptarea Legii industriei de apărare
Comunicat de presă
     Organizaţie judeţeană a Partidului umanist din România - Social Liberal, luând act de situaţia socio-economică deosebit de grea a cetăţenilor din oraşul Cugir, care se confruntă cu o cifră a şomajului de peste 66%, susţine acţiunile sindicale ale salariaţilor din SC Cugir SA şi va face toate demersurile necesare pentru a se rezolva în mod favorabil revendicările acestora.
     În acest sens dl. deputat Dorel Bahrin, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, a fost invitat la Cugir să ia act de realitatea din cadrul Industriei de Apărare în vederea susţinerii promovării Legilor Industriei de Apărare şi a Ofsset-ului în regim de urgenţă, legi aşteptate de 11 ani de zile de acest sector al industriei.
     Deoarece timpul este foarte scurt până la 1 ianuarie când salariaţii SC Cugir SA vor rămâne fără protecţie socială prin abrogarea Legii 78/1995, ceea ce nu este normal fiindcă toate statele dezvoltate ale lumii îşi protejează ramurile strategice ale economiei cum este şi Industria de Apărare, mai ales ţinând cont şi de situaţia politică internaţională, am informat conducerea centrală a partidului în vederea sensibilizării Guvernului pentru a promova aceste legi în regim de urgenţă.
Preşedinte PUR Alba, Ec. Nicolae POPA

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.