Curier județean
Rugăciunea de azi
      Doamne, Atotputernice şi Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om, din Sfânta Fecioară, în peşteră, şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi, de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului.
     Pentru acestea, Te rog, îndură-Te de mine, vânzătorul! Primeşte, Doamne, această mică a mea rugăciune şi umilită a mea voinţă, că mă întristez, pentru că Te-am întristat şi mă amăgesc pentru că Te-am supărat fără de număr.
     La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranţa şi cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mare Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir
Catolic: Sf. Dumitru

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Cifrele raportate de către Direcţia Agricolă Alba sunt reale
     Sesizările premierului Adrian Năstase cu privire la cifrele "uşor cosmetizate" raportate la Bucureşti de Direcţiile Agricole din teritoriu, au determinat conducerea Prefecturii Alba să purceadă la verificarea în teren a stadiului arăturilor de toamnă şi a suprafeţelor însămânţate. Verificarea a fost făcută atât de prefectul Ioan Rus şi subprefectul Ioan Maier cât şi de specialişti ai administraţiei publice locale. După efectuarea acestor analize s-a constatat că, cel puţin judeţul Alba, nu s-a pretat la raportări eronate. Concret, până la data de 25 octombrie a.c. arăturile de toamnă s-au efectuat pe o suprafaţă de 24.000 de hectare, ceea ce reprezintă un procent de 81%. În ceea ce priveşte suprafeţele însămânţate până la aceeaşi dată, acestea s-au efectuat în proporţie de 71% la grâu, acelaşi procent înregistrându-se şi la alte culturi. (R.J.)

Cu sprijinul deputatului PSD Codrin Ştefănescu
UPSOM va redeveni o firmă de renume pe plan european
     La 6 luni de la privatizare o importantă problemă a SC UPS Ocna Mureş cuprinsă în planul de rentabilizare elaborat de "Bega Grup" şi rămasă nerezolvată este aceea de reducere a preţului de achiziţie a sării în soluţie. Unul dintre reprezentanţii concernului "Bega Grup", d-l Marius Cristescu afirma recent că pentru a obţine sare în soluţie firma UPSOM plăteşte mai mult decât altă firmă din ţară. S-au făcut intervenţii la Ministerul Industriilor şi Societatea Naţională a Sării însă nu s-a obţinut, deocamdată, un răspuns favorabil. Deputatul PSD Codrin Ştefănescu a solicitat recent o documentaţie completă din partea UPSOM şi a promis că împreună cu senatorul PSD Cornel Filipescu va face demersuri la ministrul Industriilor şi Resurselor, Dan Ioan Popescu, în scopul reducerii preţului de achiziţie a sării în soluţie. Rezolvarea acestei probleme ar conduce, în cazul reducerii cu 1 dolar/tona de sare în soluţie, la o reducere a costului carbonatului de sodiu brut cu 1,75 dolari/tonă. "Am promis redresarea UPSOM şi am reuşit să convingem Grupul "Bega" că merită să investească în relansarea acestei firme de tradiţie din Ocna Mureş. Acum, împreună cu prefectul Ioan Rus vom fi alături de investitori în realizarea programului de investiţii pentru rentabilizarea UPSOM, elaborat imediat după privatizarea firmei", ne-a declarat deputatul PSD Codrin Ştefănescu. (A.D.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.