Curier județean
Rugăciunea de azi
      O, Prorocule! Luminează-mi mintea cu poruncile Domnului, ca să le ţin minte şi să le păzesc, până la capătul vieţii mele. Şi să stai lângă mine în ora morţii mele, să mă duci pocăit înaintea Stăpânului meu, Dumnezeu. Roagă-te încă şi pentru toată lumea, ca Dumnezeu să dea ajutor creştinilor, şi celor vii, şi celor răposaţi, să-i odihnească de nevoile cele multe, să le dea toate cele de trebuinţă şi să-i învrednicească Împărăţiei Sale. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Dimitrie cel Nou din Basarabi; Sf. Mc Nestor
Catolic: Sf. Sabina

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Vicepreşedintele CJ Alba Nicolae Gavrilă se instruieşte în problemele reformei administraţiei publice
     Că părerea cetăţenilor români despre tagma funcţionarilor publici este departe de a fi una bună este deja un secret al lui Polichinele. Că ea se bazează pe amare experienţe este iarăşi un adevăr. Asfel încât Ministerul Administraţiei Publice, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi PLS-RAMBOLL Management au decis să organizeze o conferinţă cu tema "Reforma în administraţia publică din România" care se va desfăşura în cadrul proiectului PHARE "Suport pentru ANFP în vederea proiectării şi implementării reformei funcţiei publice în România". Pe agenda tematică a conferinţei la care vor participa circa 200 de invitaţi personalităţi marcante în domeniul funcţiei şi funcţionarilor publici din ţară şi străinătate, se află probleme ca necesitatea creării unui corp neutru politic al funcţionarilor publici, planul de acţiune al ANFP pentru implementarea Legii Statutului Funcţionarului Public, strategii de training în administraţie, dezvoltarea sistemului administraţiei publice prin prisma procesului de integrare europeană, implicarea cetăţenilor şi organizaţiilor nonguvernamentale în procesul reformei administraţiei publice. La lucrările conferinţei care vor avea loc în data de 8 noiembrie la Sala Polivalentă din Bucureşti va participa şi ministrul administraţiei publice Octav Cozmâncă, Jonathan Scheele - şeful Delegaţiei Comisiei Europene în România, Kenneth Sigrist - consilier al premierului Adrian Năstase. Administraţia publică din judeţul Alba va fi reprezentată de d-l Nicolae Gavrilă - vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba.
Anca DINICĂ

PD Alba îşi oferă sprijinul PSD Alba pentru ajutarea Cugirului
     Deşi a spus că fiind în opoziţie PD nu are prea multe pârghii pentru a influenţa situaţia socio-economică, deputatul Alexandru Pereş a promis PSD Alba, în numele PD Alba, tot sprijinul pentru scoaterea Cugirului din actuala criză. El a amintit că în perioada '96 - 2000, când conducerea a fost asigurată de membri ai PD, SC Cugir SA a beneficiat de un credit de 28 mil. USD pentru retehnologizare. El consideră justă decizia Guvernului Năstase de a anula şomajul tehnic, însă consideră că înainte de aplicarea ei trebuie luate şi alte măsuri legislative care să ofere o alternativă celor ce nu vor mai beneficia de această sursă de venit. Nu în ultimul rând, deputatul a spus: "Cerem reprezentanţilor Guvernului României, domnului prefect, domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Alba valorificarea zonei ca zonă defavorizată, dând astfel posibilitatea apariţiei de noi locuri de muncă, cerem sectorizarea uzinei pentru a delimita şi a putea beneficia de tot ce este spaţiu excedentar şi nespecific producţiei de armament pentru a fi pus la dispoziţia celor care doresc să investească şi să beneficieze de forţa de muncă înalt calificată a cugirenilor."
Florin SILEA
Departe de a mulţumi toate comunităţile
Bugetul pe anul 2002 va asigura totuşi înfăptuirea unor obiective sociale majore
     În cadrul ultimei teleconferinţe la care au participat reprezentanţii serviciilor publice descentralizate a fost adusă în discuţie problema proiectului de buget al judeţului Alba pe anul 2002. Prefectul Ioan Rus a subliniat faptul că acest proiect a fost trimis în timp util la Ministerul Finanţelor Publice, Alba fiind printre primele judeţe din ţară care au înaintat acest document. În continuare a fost amintit că până la sfârşitul lunii decembrie, proiectul de buget al Consiliului judeţean, dar şi ale consiliilor locale vor fi aprobate. "Este normal că nu vor fi alocate sumele solicitate, iar la fel se va întâmpla şi cu celelalte judeţe din ţară. Vor avea loc ajustări inerente ca urmare a perioadei de austeritate pe care o traversăm", a precizat prefectul Ioan Rus. "Vor exista, desigur, unele rectificări de buget şi, în funcţie de necesităţi, vor fi alocate fondurile necesare aplicării programelor aflate în aşteptare".
     Pentru anul viitor sunt planificate a fi realizate unele obiective de importanţă majoră pentru judeţul nostru: lucrările de apărare împotriva dezastrelor (regularizări, decolmatări) în localităţile cele mai expuse la astfel de pericole; se vor aloca fonduri pentru infrastructură - reparaţia drumurilor din judeţ şi efectuarea unor lucrări de electrificare care au fost începute şi se vor finaliza în anul 2003. "Desigur, vor exista investiţii în judeţ şi în anul care va veni, însă ele nu vor fi pe măsura aşteptărilor noastre. Desigur că locuitorii judeţului nostru vor înţelege această stare de fapt, iar în ceea ce priveşte programele stabilite acestea vor fi puse în practică pe măsură ce vor fi alocate fondurile necesare", a subliniat prefectul Ioan Rus. Tot în cadrul aceleiaşi întâlniri, directorul DGFP Alba, ec. Adrian Zanca, a amintit faptul că pe primele nouă luni care au trecut din acest an, sumele încasate la bugetul de stat reprezintă 700 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă o depăşire cu 7 la sută faţă de situaţia planificată. În cursul lunii octombrie, până la data de 25, sumele destinate bugetului de stat se ridică la 64 de miliarde de lei. Răzvan JURCĂ
Adriana DURIGĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.