Curier județean
Rugăciunea de azi
      Doamne, Atotputernice şi Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om, din Sfânta Fecioară, în peşteră, şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi, de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului.
     Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, vânzătorul! Primeşte, Doamne, această mică a mea rugăciune şi umilită a mea voinţă, că mă întristez, pentru că Te-am întristat şi mă amăgesc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranţa şi cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Ap. Apelie, Stahie, Urban şi Narcis
Catolic: Sf. Alfons Rodriquez; Sf. Urban

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
În grădina lui Ion din Henig
Un bostan de 84 de kg
     bostanÎn grădina cetăţeanului Ion Ganga din Henig s-a recoltat în aceste zile un bostan uriaş. El cântăreşte 84 de kg, are o înălţime de 60 cm şi o circumferinţă de 208 cm. De precizat că bostanul este comestibil (pepene turcesc) şi că din grădina lui Ion din Henig s-au mai recoltat şi alte exemplare cântărind între 30-50 kg. Felicitări şi la mai mare! Dovleacul poate fi admirat la Alba Iulia, în strada Gheorghe Doja nr. 29. (Victor BOTEI)
Adunarea Generală a AFDPR Alba
     Membrii asociaţiei sunt chemaţi să participe la Adunarea Generală a filialei AFDPR Alba ce va avea loc în ziua de joi, 8 noiembrie 2001, ora 10, la sediul asociaţiei din Alba Iulia, str. Zorilor nr. 28, cu următoarea ordine de zi: 1. Dare de seamă a comitetului de conducere; 2. Raportul comisiei de cenzori; 3. Descărcare de gestiune de la ultima Adunare Generală până la 31 octombrie 2001; 4. Alegerea organelor de conducere a filialei; 5. Diverse.
     Adunarea Generală se va ţine cu numărul de membri prezenţi, de aceea insistăm să participe cât mai mulţi membri. (Traian Mitrofan)
Furt neindexat la Şcoala Generală din Uioara de Sus
     Poliţia oraşului Ocna Mureş a fost sesizată luni, 29 octombrie, ora 8.15, de directoarea Şcolii generale Uioara de Sus despre faptul că unitatea pe care o conduce a fost prădată de hoţi. Potrivit verificărilor efectuate de poliţie la faţa locului, hoţii au pătruns în şcoală prin acoperiş şi, după ce au colindat mai multe săli de clasă şi laboratoare, au prădat doar laboratorul de biologie. De aici au plecat cu două microscoape (probabil pentru detectarea nivelului de trai), patru spirtiere (pentru gătit în regim de avarie) şi cinci becuri de gaz (pentru încălzirea pe secţiuni). Conform listei de inventar a şcolii, paguba se ridică la fabuloasa sumă (neindexată) de... 7.128 lei. În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor furtului neindexat. (N.T.)

Oficiul Prefectural Câmpeni se implică activ în pregătirea campaniei de iarnă
     Mâine, de la ora 11.00, directorul Oficiului Prefectural Câmpeni, d-l Nicolae Puiuleţ, i-a convocat la sediul instituţiei pe toţi primarii din zonă pentru a pune la punct ultimele detalii legate de pregătirea campaniei de iarnă. Se are în vedere, cu prioritate, aprovizionarea cu lemne de foc pentru populaţie, precum şi a unităţilor de învăţământ din localităţile moţeşti. O atenţie specială va fi acordată şi măsurilor pentru eventuala deszăpezire a drumurilor din zonă, d-l Puiuleţ declarându-ne în acest sens că se doreşte ca în această iarnă să nu mai existe nici o localitate izolată. În acest sens la şedinţa de mâine va participa directorul SC Selina SRL, filiala Baia de Arieş, d-l Cezar Rusu, firmă care dispune de toate dotările necesare în acţiunea de menţinere a căilor de acces în condiţii normale. Pentru ca activitatea de deszăpezire să se deruleze în modul cel mai optim, SC Selina va încheia contracte ferme cu primăriile din Apuseni, urmând ca beneficiarii să achite efectiv doar munca prestată de societate. De asemenea, la acest comandament de la Câmpeni va fi prezent şi prefectul Ioan Rus, care, ulterior, va acorda audienţe cetăţenilor din zonă.
Răzvan JURCĂ
Fântâni arteziene ad-hoc
     Mai mulţi cetăţeni din Alba Iulia au fost în cursul zilei de ieri în jurul orei 13.00, martorii unei întâmplări de-a dreptul tragi-comice. La intersecţia străzilor Mitropolit Ştefan - Teilor - Trandafirilor, zona unde se află amplasat sediul DMSS Alba, apa ţâşnea din canalele de scurgere mai ceva ca din gheizerele islandeze, apa inundând într-o clipită parcările din zonă şi întinzându-se cu repeziciune de-a lungul arterelor. În cele din urmă o echipă de intervenţie a SC APĂ-Canal a ajuns la faţa locului şi a depistat cauza acestei avarii la sistemul de canalizare şi anume fisurarea unei conducte ajunsă la vârsta senectuţii. "Asemenea evenimente sunt previzibile deoarece pe anumite porţiuni reţeaua de canalizare este foarte veche şi nu avem bani pentru a o înlocui. Această pierdere de apă va fi suportată integral de către societate şi nu de cetăţeni sau agenţii economici", ne-a declarat şeful SC Apă-Canal, Ioan Dreghiciu. (H.D.M.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.