Curier județean
Rugăciunea de azi
      O, Prorocule! Luminează-mi mintea cu poruncile Domnului, ca să le ţin minte şi să le păzesc, până la capătul vieţii mele. Şi să stai lângă mine în ora morţii mele, să mă duci pocăit înaintea Stăpânului meu, Dumnezeu. Roagă-te încă şi pentru toată lumea, ca Dumnezeu să dea ajutor creştinilor, şi celor vii, şi celor răposaţi, să-i odihnească de nevoile cele multe, să le dea toate cele de trebuinţă şi să-i învrednicească Împărăţiei Sale. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Achindin, Aftonie şi Elpidifor
Catolic: Pomenirea tuturor credincioşilor răposaţi

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

Primarul Cugirului a cerut autorităţilor judeţului
O nouă întâlnire privind dezbaterea problemelor economico-sociale ale oraşului
     Avându-se în vedere situaţia economico-socială deosebit de complexă de la Cugir, primarul acestui oraş, Aurel Voicu, a propus autorităţilor judeţene, parlamentarilor şi altor factori de decizie, o nouă întâlnire comună în care să se adopte o serie de soluţii pentru ieşirea din criză. Printre altele, primarul Cugirului doreşte crearea sau extinderea punctelor de lucru în localitate a unor importante instituţii guvernamentale descentralizate din judeţ cum ar fi Agenţia de Dezvoltare Regională, Camera de Comerţ, Agenţia pentru Ocuparea şi Formarea Forţei de Muncă, Casa Judeţeană de Pensii şi Unitatea de Management a proiectelor cu finanţare externă provenite din judeţul Alba. Ulterior acestei reuniuni, ofertele şi alternativele vor fi prezentate agenţilor economici din zona Cugir şi din întregul judeţ. Deocamdată, prefectul Ioan Rus nu a luat nici o decizie cu privire la data în care să aibă loc întâlnirea, însă a precizat că toate aceste aspecte legate de oraşul Cugir vor fi dezbătute în şedinţa de luni, 5 noiembrie, a Consiliului Operativ Consultativ. (R.J.)
Traian Băsescu a obosit
Alba Iulia este fieful democraţilor sau polul corupţiei din Ardeal?
     Traian Băsescu este obosit, şi cum n-ar fi, când are de rezolvat problemele Bucureştiului, pregătirea alegerilor generale din PD, alegerile judeţene, unde subalterni din Primăria Generală, precum Radu Alexandru Dumitru, care a fost "ales" şef la Giurgiu sau Florin Preda, director general la REBU - o firmă de salubritate cu sediul în Bucureşti şi având contracte cu administraţia publică locală - a câştigat la Buzău, sau fostul consilier municipal Silvian Ionescu, care şi-a dat demisia la solicitarea conducerii PD, păstrându-şi însă afacerile cu Primăria Bucureşti, a fost ales preşedinte al PD - Sectorul 3.
     Şi vin, apoi, Adrian Năstase, interesul naţional, creşterea PIB-ului, angajamentele PSD din campanie, corupţia politică ce ne ţine la uşa UE, Pactul Ribbentrop - Molotov, tezaurul, legea statutului maghiarilor, PSD - două - trei - patru limbaje, Partidul Socialiştilor Europeni, Vier Pföten, năucindu-l pe Băsescu.
     După ce, în campania pentru Primăria Bucureştiului, şi-a atacat, rând pe rând competitorii, Băsescu a rămas reglat pe ofensivă, ca singura opţiune electorală, uitând, se pare, că vine dintr-o coaliţie care a obţinut câteva procente şi că ne aflăm la începutul unui drum de 4 ani.
     Orice declară, hotărăşte sau face premierul Adrian Năstase provoacă o reacţie imediată din partea primarului: el ar fi spus mai bine, el ar fi declarat altceva, el ar fi făcut altfel, uitând de poziţia pe care o are, de preşedinte al unui partid de 7 - 8 procente.
     Domnule Băsescu, problema tezaurului de la Moscova trebuie abordată separat de cea a Tratatului politic de bază româno-rus, după ce acesta va fi adus climatul politic necesar. În ceea ce priveşte Pactul Ribbentrop - Molotov nu mai poate fi vorba decât de o restauraţie morală după semnarea, de către fosta coaliţie în 1997, a Tratatului României cu Ucraina, principalul beneficiar al acordului, tratat în care se stipula foarte clar că cele două state nu au pretenţii teritoriale unul faţă de altul.
     La fel de epuizat, Traian Băsescu declară că "Alba Iulia este unul din polurile corupţiei din Ardeal", uitând că oraşul este fieful democraţilor. Şi dă o veste bună: "PD se va lupta ca în sfârşit să se aplice legea ce le dă unele drepturi moţilor". Epuizat, într-adevăr, dacă dincolo de atacuri nu are de propus nimic decât o lege ce se aplică de mai bine de 5 ani.
     Dar trebuie să îl înţelegem. A rămas singur, cu Petre Roman "nu se vede, nu se ceartă", se înţelege bine, după cum concluzionează obositul preşedinte.
Biroul de presă al PSD Alba

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.