Prima pagină Ediția din: 6.11.2001
Știri
Pentru sărbătorile de iarnă 10.000 de pomi
     Surse din cadrul Direcţiei Silvice Alba ne-au declarat că pentru sărbătorile de iarnă vor fi scoşi la vânzare 10.000 de pomi de Crăciun. În această perioadă, DS Alba şi IPJ Alba au întărit măsurile împotriva celor care taie ilegal pomi de iarnă în vederea comercializării. (F.R.)
Drum de piatră Horea - Fericet
     De curând, Primăria Horea a obţinut finanţare Phare pentru modernizarea drumului Horea - Fericet. Întrucât acest drum este "bătut" anual de mii de turişti şi moţi, primarul Cornel Olar s-a străduit ca lucrările să fie duse la bun sfârşit. Pe lângă sursele de finanţare străină şi Primăria Horea a alocat o importantă sumă de bani. Lucrările sunt aproape de finalizare. (F.R.)
Tragedie la Cugir
Un tânăr s-a spânzurat după o ceartă cu soţia
     Ieri, la primele ore ale dimineţii, la periferia oraşului Cugir, în spatele benzinăriei Petrom, a fost descoperit cadavrul unui bărbat tânăr, spânzurat de un stâlp. Poliţia, sosită rapid la faţa locului, l-a identificat pe bărbat ca fiind Cătălin Baciu (32 de ani, din Cugir). Potrivit unei anchete preliminare derulate de poliţie se pare că tânărul avusese în seara precedentă unele discuţii cu soţia, legate de un divorţ iminent. A doua zi dimineaţa, Cătălin Baciu a plecat ca de obicei să ducă mâncare animalelor adăpostite într-un coteţ improvizat în apropierea blocului unde locuia, de pe strada Victoriei din Cugir. A fost ultima dată când soţia şi copilul lor minor l-au văzut în viaţă. (A.R.)
"Anesteziat" de... Bachus, Gheorghe Cercea s-a "înfrumuseţat" prin automutilare
     Este o certitudine că este la modă înfrumuseţarea prin operaţii de chirurgie estetică. Probabil că acest gând l-a "fascinat" şi pe tânărul Cercea Gheorghe, de 20 de ani, din Totoi, care după ce s-a anesteziat cu licori bahice, s-a autosupus unui proces de... "înfrumuseţare". Acesta s-a prezentat la Serviciul de Urgenţă în week-end-ul care tocmai s-a încheiat, prezentând plăgi pe mâini şi picioare produse prin automutilare. (D.M.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Primarul din Horea, Cornel Olar, îi scoate din izolare pe meşterii din Apuseni
De la "limbajul" tulnicelor la cel al telefoniei moderne
     Nu mai este un secret pentru nimeni că, odată cu trecerea anilor, vechile tradiţii şi meşteşuguri sunt tot mai mult date uitării. Acelaşi lucru este valabil şi pentru marii meşteri populari, de neîntrecut în măiestria lor, ce sunt mai puţini de la un an la altul. Din păcate, tinerii nu mai sunt interesaţi de aceste meşteşuguri, preferând să ia calea oraşelor pentru o viaţă mai bună.
     Satul Pătrăhăiţeşti din comuna Arieşeni, unde locuiesc în prezent 22 de familii, are marele merit de a-şi păstra tradiţia în ceea ce-i priveşte pe lemnarii meşteri în artizanat. Moţii din acest sătuc continuă să-şi arate măiestria în confecţionarea tulnicelor, a ciuberelor etc. Din cele 22 de familii, două trăiesc exclusiv din artizanat şi nu este deloc uşor, mai ales că satul este complet izolat de comuna Arieşeni. Profund impresionat de ceea ce a văzut în acel colţ uitat de lume şi cunoscându-i bine pe meşterii în artizanat de lemn, primarul din Horea, Cornel Olar, a hotărât să-i ajute pe moţi. El a decis să le pună la dispoziţie un telefon mobil, urmând să suporte abonamentul. Meşterii vor plăti doar taxele de convorbire. La auzul veştii, aceştia s-au bucurat nespus, mai ales că puţini ştiu cât este de greu să trăieşti într-o asemenea izolare unde condiţiile de comunicare sunt practic reduse la zero. Iată încă un exemplu bun dat de primarul din Horea, care îi face cinste atât lui cât şi moţilor, pe care nu puteam să-l trecem neobservat.
Florin ROMAN
La Segagea - Poşaga
Un localnic a murit strivit sub un TAF
     Postul de Poliţie Poşaga a fost sesizat duminică, 4 noiembrie, dimineaţa, despre faptul că în satul Segagea a fost descoperit cadavrul unui bărbat. În urma investigaţiilor s-a stabilit că bărbatul se numeşte Gligor Criş (42 de ani, localnic). Criş consumase sâmbătă noaptea o cantitate impresionantă de băuturi alcoolice prin diverse baruri din Poşaga. În jurul orei 3.30, Gligor Criş s-a urcat la volanul TAF-ului său şi a încercat să se îndrepte spre casă. Din nefericire, bărbatul a intrat cu TAF-ul într-un gard, a căzut din cabină iar roţile vehiculului au trecut peste el, strivindu-l. (N.T.)
Aplicarea Legii 10 pe cale de a fi finalizată
     Comisia de aplicare a prevederilor Legii 10/2001 din cadrul Prefecturii Alba, a finalizat, ieri, trecerea în revistă a tuturor dosarelor depuse având ca obiect restituirea bunurilor abuziv confiscate în perioada comunistă. Astfel, au fost studiate 469 de dosare însă se aşteaptă ca până la finele acestei săptămâni să mai apară şi alte cereri urmând ca acestea să fie analizate la începutul săptămânii viitoare. Odată finalizată această operaţiune, membrii Comisiei se vor deplasa în teritoriu, adică în localităţile unde au fost înregistrate cele mai multe dosare, pentru a se decide la faţa locului modul de soluţionare a acestora. (R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.