Prima pagină Ediția din: 7.11.2001
Știri
40 de hectare de teren agricol au intrat în posesia unor parohii greco-catolice
     În ultima şedinţă a Comisiei de fond funciar din cadrul Prefecturii Alba s-a aprobat punerea în posesie a 40 de hectare de teren agricol care vor intra în proprietatea unor parohii greco-catolice: parohiile 1, 2, şi 3 din Blaj şi Parohia din Petrisat. Pe viitor, comisia de specialitate din cadrul Prefecturii îşi va intensifica acţiunile de punere în posesie. (R.J.)
Anul acesta
Moş Crăciun vine şi în casele copiilor săraci
     Organizaţia de Tineret a Crucii Roşii Alba organizează sâmbătă, 10 noiembrie 2001, începând cu ora 13.00, un spectacol umanitar în sprijinul copiilor cu situaţie materială precară. Show-ul va avea loc la discoteca Energie 3000 din Alba Iulia. Pe lângă dans şi muzică, elevii pot participa la concursuri şi o tombolă. Biletul costă 20.000 de lei, iar fondurile colectate vor fi utilizate la achiziţionarea de cadouri pentru copiii săraci din Alba Iulia. La eveniment sunt aşteptaţi elevii claselor V-VIII din şcolile generale de pe raza municipiului Alba Iulia. (N.T.)
La Crăciunelul de Jos
Viol şi tâlhărie în toiul nopţii
     În noaptea de 2/3 noiembrie a.c., gospodăria familiei D. Vasile (79 de ani) şi Virginia (72 de ani) a fost ţinta unui atac banditesc de o violenţă mai puţin obişnuită. Potrivit declaraţiilor celor doi, în cursul nopţii au intrat peste ei doi bărbaţi care i-au luat la bătaie, cerându-le să le spună unde au ascuns banii. Mai mult, femeia a fost victima unui viol, fapt atestat în urma expertizei medico-legale. Agresorii au dispărut cu unele bunuri luate din locuinţa victimelor. (N.T.)
La Vadu Moţilor
Un bărbat a fost grav accidentat de o autoutilitară TV
     Luni, 5 noiembrie, ora 8.45, pe DN 75, la km 78 + 800 m, între Vadu Moţilor şi Câmpeni s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unui bărbat. Conducând autoutilitara marca TV 12, AB 03 EJH de la Vadu Moţilor spre Câmpeni, Dragomir Ciuta (27 de ani, din Poiana Vadului) pierde controlul volanului, intră pe contrasens şi, nereuşind să se redreseze în timp util, îl loveşte pe Ioan Lazăr (54 de ani, din Giurgiuţ - comuna Horea) care se deplasa pe acostament. Victima a fost transportată la Spitalul Câmpeni unde a fost diagnosticată cu fractură de bazin, politraumatisme prin accident rutier. Şoferul TV-ului a acuzat faptul că accidentul s-a produs din cauză că a avut probleme la sistemul de frânare. (N.T.)
Audienţe prin telefon la CJ Alba
     Astăzi, între orele 9.00 şi 11.00, preşedintele CJ Alba, Augustin Presecan, va răspunde diverselor probleme ridicate de cetăţeni în cadrul programului de audienţe telefonice. La numărul de telefon 811254, problemele dvs. vor fi recepţionate etapa următoare fiind încercarea de a le soluţiona. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Ieri a fost simulat un
Atac terorist la Alba Iulia
     La Alba Iulia a fost simulat ieri un atac terorist: s-a imaginat că pe adresa unei instituţii din apropierea Casei de cultură a sindicatelor au fost trimise două colete care conţineau explozibil. Trupele speciale SRI, ofiţeri de poliţie, jandarmi, pompieri militari şi mai multe echipaje ale ambulanţei au intrat în alertă maximă pentru anihilarea dispozitivului exploziv. Colonelul Victor Cristea, şeful Secţiei judeţene a Serviciului Român de Informaţii, afirmă că exerciţiul de alarmare se înscrie în acţiunile desfăşurate de comandamentul anti-tero constituit la nivelul judeţului în urma atentatelor din 11 septembrie din Statele Unite. Actul terorist simulat ieri a fost programat în prima şedinţă a comandamentului - a precizat colonelul Victor Cristea, şi nu se constituie ca o reacţie în urma atentatului eşuat ce a avut loc în Vrancea, în care a fost implicat un ofiţer de poliţie. (D.M.)
La Jidvei, pe Târnave, în acest week-end debutează
Marele festival al cântecului popular "Strugurele de Aur"
     Din dorinţa de a păstra tradiţiile populare româneşti precum şi de a încuraja creaţia în domeniu, în acest sfârşit de săptămână la Jidvei va avea loc prima ediţie a festivalului concurs de folclor "Strugurele de Aur". Organizatorul manifestării - SC Jidvei doreşte ca acest festival, completat firesc în aceste zile şi de sărbătoarea strugurilor, să devină un eveniment cultural de referinţă, care să fie organizat în fiecare an. Festivalul îşi propune să promoveze valorile autentice, să fie o rampă de lansare a unor tineri interpreţi ai muzicii populare româneşti. Sunt invitaţi să concureze tineri interpreţi din toate judeţele ţării. Doritorii din judeţul Alba se pot înscrie la Centrul judeţean al creaţiei populare Alba din Alba Iulia, strada I.I.C. Brătianu nr. 2. Vârsta minimă de participare este de 15 ani. Repertoriul trebuie să includă o piesă din zona pe care interpretul o reprezintă şi o alta din repertoriul unor interpreţi consacraţi. Nu sunt obligatorii doinele fără acompaniament orchestral. Preselecţia candidaţilor va avea loc vineri, 9 noiembrie, la Casa de cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Cheltuielile de cazare, masă şi transport sunt suportate de organizatori. Cei care vor trece de filtrul preselecţiei vor concura pentru câştigarea unor premii substanţiale: Marele premiu - 5 milioane lei, Premiul I - 4 milioane lei, Premiul II - 3 milioane lei, Premiul III - 2 milioane lei şi premii speciale de 1 milion lei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 095/643677. (A.D.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.