Prima pagină Ediția din: 10.11.2001
Știri
Şedinţa Comisiei Consultative a judeţului Alba
     Următoarea şedinţă a Comisiei judeţene Consultative se va desfăşura miercuri, 14 noiembrie, de la ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Prefectul Ioan Rus, care este şi preşedintele acestei Comisii, a precizat că pe ordinea de zi sunt cuprinse patru capitole de mare importanţă pentru judeţul Alba, într-o perspectivă imediată. Este vorba despre stadiul pregătirilor campaniei de iarnă, stabilirea calendarului manifestărilor dedicate zilei de 1 Decembrie, analizarea campaniei agricole de toamnă şi nu în cele din urmă se vor derula aspecte legate de asistenţa socială a persoanelor cu handicap. (R.J.)
Spectacol umanitar
     Azi, începând cu ora 13.00, membrii organizaţiei de tineret a Crucii Roşii Alba sunt gazdele unui show care se va desfăşura la Discoteca Energie 3000 din Alba Iulia, cu scopul de a strânge fonduri pentru copiii săraci. La show sunt aşteptaţi toţi elevii şcolilor generale din Alba Iulia. Fondurile colectate vor fi utilizate pentru achiziţionarea de cadouri destinate copiilor săraci din Alba Iulia, cu prilejul sărbătorilor de iarnă din acest an. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Febra... "antraxului în plic" s-a extins şi în judeţul Alba
Doi tineri aiudeni sunt cercetaţi de poliţie pentru că au trimis o scrisoare... teroristă
     Doi tineri din Aiud riscă ani grei de închisoare după ce s-au lăsat cuprinşi de febra farselor cu pulbere albă, simulând atentatele teroriste cu... antrax, de pe teritoriul Statelor Unite. În fapt, joi, 8 noiembrie, Marius Ioo (din Aiud), elev militar la Şcoala de subofiţeri de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina, a primit o scrisoare mai puţin obişnuită. Scrisoarea, purtând ştampila poştei din Aiud, conţinea un praf alb şi o notiţă: "Din partea noastră, cei care te iubim, un mic cadou - antrax - şi îţi dorim viaţă veşnică!" La adresa expeditorului era înscris "Sf. Andrei - Făcătorul de minuni" iar la localitate era înscris cuvântul: Iad. În urma cercetărilor operative, poliţiştii din Câmpina în colaborare cu poliţiştii din Aiud i-au identificat pe autorii farsei: Anca Felicia Preunca (18 ani), prietena elevului militar şi Ciprian Valentin Macarie (19 ani), ambii din Aiud. Deşi cei doi au regretat tardiv fapta comisă şi şi-au justificat-o ca o farsă nevinovată, ei au fost ridicaţi de poliţiştii din Cîmpina şi au fost conduşi sub escortă la sediul acestei poliţii pentru cercetări.
Nicoleta TOMUŢA
Spre cine înclină balanţa alcoolului?
     Liderul suprem al Partidului Democrat, Traian Băsescu, prezent recent la Alba Iulia, a afirmat printre altele că afacerile cu alcool la nivelul judeţului Alba sunt controlate de oficialităţile locale ale partidului de guvernământ, în speţă PSD. Deocamdată însă, în ceea ce-l priveşte pe prefectul Ioan Rus, căci, de fapt domnia sa a fost principalul vizat, d-l Băsescu trebuie să afle că nu există nici cea mai mică dovadă care să-l incrimineze într-un mod sau altul. În schimb, tot spre cunoştinţa lui Traian Băsescu, dacă nu cumva a şi aflat deja, îl informăm că în curând, chiar în "buricul" municipiului Alba Iulia, soţia deputatului PD Alexandru Pereş îşi va deschide un magazin, unul dintre cele mai mari din Ardeal, care va comercializa... băuturi alcoolice. Şi atunci, care sunt de fapt, d-le Băsescu, cei care coordonează tranzacţiile cu alcool din judeţul Alba? (Z.U.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.