Curier județean
Rugăciunea de azi
      Doamne, scăpare Te-ai făcut nouă, din neam în neam, eu am zis: Doamne miluieşte-mă, vindecă sufletul meu, că am greşit Ţie! Doamne la Tine am scăpat, învaţă-mă să fac voia Ta, că Tu eşti Dumnezeul meu. Că la Tine este izvorul vieţii, întru Lumina Ta vom vedea lumină. Tinde mila Ta celor ce Te cunosc pe Tine.
     Învredniceşte-ne, Doamne, în noaptea aceasta fără de păcat să ne păzim noi. Bine eşti cuvântat Doamne, Dumnezeul părinţilor noştri, şi lăudat şi preaslăvit este Numele Tău în veci. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Ap. Olimp, Rodion şi Orast
Catolic: Sf. Leon cel Mare

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

Cadrele didactice se pregătesc să declanşeze lupta sindicală
     Vicepreşedintele Sindicatului Învăţământ Alba - prof. Pompiliu Iacobescu, ne-a informat că personalul angajat în învăţământul preuniversitar din judeţul Alba se pregătesc de declanşarea luptei sindicale. Motivul principal care a stat la baza luării acestei decizii este nerespectarea de către Consiliul judeţean Alba a protocolului semnat în urmă cu aproximativ o lună, act prin care se prevedea acordarea tichetelor de masă pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie ale anului 2001. Aceste tichete în număr de 9 pentru fiecare angajat din învăţământul preuniversitar din judeţ trebuie plătite din economiile realizate în cursul acestui an la capitolul "cheltuieli de personal". Din informaţiile strânse de SIA se pare că Trezoreria este cea care a sugerat ca aceste tichete să nu mai fie distribuite, deşi nu a remis nici un act scris în acest sens. Surse din Bucureşti ale sindicaliştilor i-au informat că Ministerul Finanţelor, la rândul său, nu s-a pronunţat în această problemă, lăsând decizia la latitudinea consiliilor judeţene şi a inspectoratelor şcolare. Pentru că protocolul semnat de CJ Alba, ISJ Alba şi SIA nu a fost respectat, conducerea SIA a înaintat Prefecturii judeţului Alba o adresă prin care face cunoscută situaţia şi cere ca prefectura să ia măsurile ce se impun. Adresa a fost remisă prefecturii în data de 25 octombrie, dar a rămas fără răspuns. În această situaţie liderii de zonă ai SIA reuniţi în şedinţă de lucru au decis ca săptămâna viitoare să declanşeze lupta sindicală. Astfel sindicaliştii vor picheta sediul Prefecturii şi Consiliului judeţean Alba, iar până vineri, 16 noiembrie cel târziu, va fi organizat un miting de protest.
     Şi pentru că vorbim de proteste ale cadrelor didactice, să mai spunem că 50 de sindicalişti din judeţul Alba, conduşi de preşedintele SIA Valeriu Şuşman, vor participa luni, 12 noiembrie, la un mare miting care va avea loc la Bucureşti. Scopul acestui miting este acela de a-i convinge pe guvernanţi şi pe parlamentari de necesitatea acordării unor sume mai mari pentru învăţământ în anul 2002.
Anca DINICĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.