Prima pagină Ediția din: 11.11.2001
Știri
În perioada 13-17 noiembrie
SC Cugir SA va participa la EXPOMIL
     Societăţile producătoare de armament, printre care şi SC Cugir SA vor participa în perioada 13-17 noiembrie a.c. la ediţia a doua a expoziţiei internaţionale de tehnică militară EXPOMIL, organizată în cadrul ROMEXPO de Camera de Comerţ şi Industrie a României, în colaborare cu ROMARM. La EXPOMIL participă 85 de firme, din care 67 româneşti şi 18 străine. Firmele vor expune sisteme şi echipamente pentru trupele terestre, aviatice şi marină, echipamentul de contraacţiune şi securitate internă etc. (D.M.)
Consiliul Consultativ Operativ la Cugir
     La invitaţia primarului oraşului Cugir, Aurel Voicu, în cursul zilei de astăzi şedinţa Consiliului Consultativ Operativ a judeţului Alba se va desfăşura în această localitate. Cu acest prilej, prefectul Ioan Rus şi subprefectul Ioan Maier, alături de oficialităţile locale, conducerea Uzinei Mecanice şi reprezentanţii celor două sindicate "Liber" şi "Apărarea" vor încerca (din nou) să găsească unele soluţii imediate sau de perspectivă pentru a putea fi depăşită criza economico-socială în care se găseşte de câtva timp oraşul Cugir. (R.J.)
Pagini WEB ţărăniste la Teiuş
     Organizaţia PNŢCD Teiuş este prima organizaţie politică din judeţ care şi-a construit şi deschis o pagină virtuală pe Internet, pagină care, accesată, oferă informaţii privind localitatea Teiuş, viaţa de organizaţie şi alte informaţii utile. Adresa de acces este următoarea: www.voluntarpntcdteius.4t.com.
dr. Cristian GRUIŢĂ, preşedinte PNŢCD Teiuş

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Primarul Cornel Olar a dat o lovitură de imagine tocmai în America
"Dâmbul lui Gâf" din Horea a ajuns celebru în "Lumea Nouă"
     De curând, pe adresa primarului Cornel Olar a sosit un plic din America, care conţinea numărul 216 al săptămânalului românesc "ROMANIAN JOURNAL" ce apare la New York. Acest ziar, care costă la vânzarea liberă 1 dolar, este citit în primul rând de membrii comunităţii româneşti de peste Ocean. Răsfoind ziarul, primarul Cornel Olar a avut marea surpriză să vadă că printre articolele publicate se află şi unul cu titlul "Târgul îndrăgostiţilor la Dâmbul lui Gâf", însoţit de text şi o fotografie. "Dâmbul lui Gâf" este pentru localnici un loc cu multiple semnificaţii. Pe de o parte acesta este locul unde locuitorii celor trei sate învecinate (Buteşti, Giurgiuţ şi Zânzeşti) se întâlneau la întoarcerea din drumurile lor lungi, iar pe de altă parte aici se adunau marii rapsozi populari ai Ţării Moţilor, Goga şi Romanicu ce ofereau pe vremuri adevărate recitaluri la taragot şi vioară. Localnicii se prindeau în horă până târziu în noapte. "Dâmbul lui Gâf" a devenit şi a rămas în tradiţie un loc de întâlnire ale îndrăgostiţilor", se precizează în materialul prezentat în săptămânalul "ROMANIAN JOURNAL" din New York.
     Primarul comunei Horea, Cornel Olar, a organizat în premieră "Sărbătoarea primăriei - sărbătoarea îndrăgostiţilor" în vara acestui an şi vestea festivalului s-a răspândit cu repeziciune, ajungând chiar dincolo de Ocean. "Dâmbul lui Gâf" şi a lui povestioară au fost preluate de media centrală şi apoi de cea internaţională. În condiţiile în care sunt atâtea frumuseţi şi legende ce nu pot fi valorificate din punct de vedere turistic, primarul Cornel Olar a reuşit, putem spune, să dea lovitura şi speră acum să valorifice potenţialul zonei.
Dana MOTREANU, Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.