Curier județean
Rugăciunea de azi
      Apărătoare Doamnă, pentru biruinţă mulţumiri, izbăvindu-ne din nevoi, aducem Ţie, Născătoare de Dumnezeu, noi robii tăi. Ci ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, izbăveşte-ne din toate nevoile, ca să strigăm Ţie: Bucură-te, Maică, pururea Fecioară!
     Fecioară care eşti pururea slăvită, de Dumnezeu Născătoare, Marie, Maica lui Hristos, Dumnezeul nostru, primeşte rugăciunile noastre şi le du Fiului tău şi Dumnezeului nostru, ca să mântuiască şi să lumineze, pentru tine, sufletele noastre.
     Toată nădejdea mea spre tine o pun, Maica lui Dumnezeu, păzeşte-mă sub acoperământul tău.
     De Dumnezeu Născătoare, Fecioară, nu mă trece cu vederea pe mine, păcătosul, celui ce-mi trebuie al tău ajutor şi a ta folosinţă, că spre tine nădăjduieşte sufletul meu şi mă miluieşte.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Ierarh Ioan cel Milostiv
Catolic: Sf. Ioasaft; Sf. Aurel

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Noi reglementări pentru importurile de carne
     Agenţii economici din zonele defavorizate care au ca obiect de activitate procesarea cărnii şi care solicită scutirea de taxe vamale pentru carnea importată în vederea procesării vor trebui să prezinte la DGAIA Alba actele care privesc capacităţile tehnologice, cantitatea de materie primă necesară prelucrării, cantitatea de produse obţinute şi destinaţia acestora. Aceste reglementări sunt cuprinse într-un ordin comun al Ministerului Agriculturii, Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării şi Prognozei, act normativ care va apare curând în Monitorul Oficial al României. Astfel, zonele defavorizate Cugir şi Apuseni se vor afla în atenţia specialiştilor DGAIA Alba; va fi verificat lunar modul în care au fost folosite, de către agenţii economici din zonă, materiile prime care au fost scutite de taxe vamale. Firmele din aceste zone vor trebui să depună toate actele necesare la DGAIA Alba înainte de efectuarea importurilor. De remarcat este faptul că, pe viitor, tranşarea cărnii, condimentarea, porţionarea, fabricarea semipreparatelor, ambalarea, etichetarea şi depozitarea produselor nu vor mai fi considerate operaţiuni intermediare şi nu vor mai fi scutite de taxe vamale. (A.D.T.)
Consilierii din Sebeş vor găsi soluţia finală pentru plata îngrijitorilor persoanelor cu handicap
     Deşi îngrijitorii persoanelor cu handicap din municipiul Sebeş şi-au primit salariile până în luna iulie, primarul Mugurel Sârbu ne-a declarat că această problemă este departe de a fi rezolvată. "A fost alocată din bugetul local suma de 1,7 miliarde de lei şi în viitoarea şedinţă de Consiliu local, care va avea loc marţi, 20 noiembrie se va găsi desigur o soluţie pentru plata îngrijitorilor persoanelor cu handicap", a precizat primarul Sebeşului, Liviu Mugurel Sârbu. (ADT)
La Petreşti şi Lancrăm
Nu mai există străzi anonime
     Consilierii Sebeşului au aprobat recent o hotărâre prin care s-au atribuit denumiri străzilor din localităţile Petreşti şi Lancrăm şi au fost numerotate clădirile. Avizarea acestei hotărâri a fost necesară pentru ca recensământul populaţiei, care va avea loc în perioada 18-27 martie 2002, să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Trebuie amintit faptul că, la Petreşti existau multe străzi fără nume, iar prin această hotărâre 24 de străzi din localităţile Petreşti şi Lancrăm au ieşit din anonimat. (R.J.)
Terorizaţi de mizerie
Pensionarii solicită sprijinul urgent al primăriei
     Faceţi loc vă rog în ziarul "Unirea" plângerii noastre disperate în legătură cu lipsa de căldură din apartamente. Nu ne-am debranşat, suntem la zi cu plata regiei şi de o lună de zile pur şi simplu ne-am îmbolnăvit din cauza frigului din locuinţe. Majoritatea cetăţenilor au centrale de apartament, însă noi ceilalţi, pensionari cu o pensie de mizerie trebuie să răbdăm. Dăm sute de mii de lei pe medicamente pentru a ne trata de răceală, medicii ne spun acelaşi lucru: "Faceţi degeaba tratamentul dacă staţi în frig". Pe fiecare scară am rămas câţiva amărâţi care stau în mizerie. Nu te poţi spăla, nu poţi urmări o emisiune la TV. Stăm înfofoliţi şi nu avem linişte nici o clipă. Am bătut la toate uşile şi am primit acelaşi răspuns: "Nu ştim. Aşteptaţi". Cât timp, nimeni nu ne poate spune. Rugăm prin intermediul dumneavoastră, Primăria muncipiului Alba Iulia să ia măsuri pentru a scăpa de teroarea frigului. Noi nu avem nici o vină că s-a început în ordine inversă: întâi s-au desfiinţat centralele de zonă şi apoi au început cîrpitul. Asta după ce ani de zile am plătit scump serviciile de slabă calitate de care am beneficiat.
Un grup de pensionari din Cartierul Ampoi III

Sancţiuni usturătoare pentru distribuitorii de produse petroliere
     În perioada 17 - 31.10.2001, Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba a efectuat un control de fond la staţiile de distribuire a produselor petroliere de pe raza judeţului Alba. În urma controalelor efectuate s-au constatat nerespectări ale prevederilor legale în domeniul securităţii muncii (lipsa autorizaţiei de funcţionare din punct de vedere a protecţiei muncii şi lipsa certificării echipamentelor tehnice aflate în medii explozive), motiv pentru care s-au aplicat un număr de 10 amenzi contravenţionale în valoare de 106.000.000 de lei. De asemenea, s-a dispus, prin proces verbal, sistarea activităţii la S.C. BEN STAR OIL SRL Sîntimbru - punct de lucru Oiejdea (lipsa conectării la instalaţia de legare la pământ a rezervoarelor de carburanţi nefiind prevăzute pericolele de incendii şi explozii precum şi posibilitatea scurgerii electricităţii statice prin conectarea cisternei în timpul descărcării carburanţilor în rezervoare prin conectarea la instalaţia de legare la pământ). Au fost trimise înştiinţări pentru prezentare la ITM Alba în data de 9.11.2001, către S.C. Cuptorul de sub Curte SRL Blaj, cu punct de lucru în Cergău şi pentru data de 16.11. 2001 către S.C. Crişan SRL Cîmpeni, cu punct de lucru Cîmpeni. (ADT, RJ)
Şcoala Română de Afaceri din Alba Iulia îşi extinde relaţiile internaţionale
     Renumita instituţie de învăţământ "Şcoala Română de Afaceri" din Alba Iulia îşi consolidează treptat poziţia în acest domeniu atât de select. Dacă în plan intern Şcoala Română de Afaceri nu mai are nevoie de nici o prezentare, rolul ei de modelator al viitoarelor generaţii fiind de necontestat, un obiectiv important îl reprezintă extinderea relaţiilor internaţionale. O nouă etapă în această direcţie este pe punctul de a se concretiza prin constituirea unui Centru de formare profesională româno-italian, unde Şcoala Română de Afaceri va avea ca partener o instituţie specializată pentru pregătirea în multiple meserii din Italia. Astfel, în a doua jumătate a lunii noiembrie, reprezentantul acestui Centru de formare profesională italian, Augusto de Fillipo, se va deplasa la Alba Iulia, pentru stabilirea ultimelor detalii privind materializarea acestui proiect. Un rol important în constituirea parteneriatului l-a avut d-l Ilarie Oargă.
     Tot în ceea ce priveşte Şcoala Română de Afaceri Alba Iulia, mai precis latura de învăţământ preuniversitar, mai trebuie menţionat că două dintre profilele acesteia, economic şi administrativ, sunt la un pas de acreditarea oficială, cel mai probabil anul viitor, cele două secţii primind autorizaţia de încredere. Aceasta înseamnă, practic, ultima etapă înaintea deciziei finale, actul respectiv fiind superior avizului provizoriu de funcţionare. (R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.