Curier județean
Rugăciunea de azi
     Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, bucură-te: ceea ce eşti plină de har, Marie, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecului tău, că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre.
     Sub milostivirea ta, scăpăm, Născătoare de Dumnezeu. Rugăciunile noastre nu le trece cu vederea în nevoi, ci din primejdii ne izbăveşte pe noi, una curată, una binecuvântată. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Paisie de la Neamţ; Sf. Mc Gurie
Catolic: Sf. Albert cel Mare; Sf. Leopold

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Controale sanitar-veterinare
     Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare, dr. Ioan Dârzu, ne-a informat că în această perioadă se desfăşoară o amplă campanie de control la toate unităţile de producţie şi procesare a cărnii. Acţiunile sanitar-veterinare pe această tematică se vor derula în toate localităţile judeţului. Dr. Dârzu a declarat că rezultatele vor fi făcute publice la finalizarea controalelor. (F.R.)

Ajutor german în valoare de 40 de milioane de lei pentru Leagănul din Alba Iulia
     De foarte multă vreme, Leagănul pentru copii din Alba Iulia este dotat la spălătorie cu nişte maşini (de capacitate semi-industrială), primite ca donaţie din Germania. Din păcate, acestea s-au defectat recent şi au nevoie de reparaţii, iar piesele de schimb pentru astfel de maşini sunt foarte costisitoare şi greu de procurat. Şansa Leagănului pentru copii de a beneficia în continuare de serviciile maşinilor nemţeşti s-a numit... Büdingen. De fapt, zona Büdingen (Germania), de unde au fost trimise piesele de schimb (în valoare de cca 40 de milioane de lei), care vor fi montate de "service"-ul reprezentanţei din Bucureşti al firmei producătoare. Important este faptul că valoarea pieselor a fost acoperită graţie unei acţiuni la care au contribuit câţiva buni prieteni germani ai Leagănului pentru copii (şi, în mod direct, ai directorului Dan Sicoe): preotul Oliver Mohn, primarul Horst Karlschnee şi Misch Vinkler din Petreşti (un român de origine germană). Aparent banală, întâmplarea de care se leagă această donaţie ar fi putut avea un mare efect negativ asupra copiilor din Leagăn: vă închipuiţi ce se poate întâmpla într-o instituţie în care se află cca. 100 de copii între 0-3 ani, dacă lenjeria de pat şi cea intimă nu sunt spălate la timp. (I.H.)
"Oraşul partenerilor" merge mai departe!
     În data de 16 noiembrie 2001, începând cu ora 14.30 (punct de întâlnire Podul din Bărăbanţ), va avea loc acţiunea de igienizare a malurilor râului Ampoi pe suprafaţa aparţinătoare cartierului Bărăbanţ. Acţiunea este organizată cu ajutorul celor implicaţi în proiectul "Oraşul partenerilor" (Primărie, IPM Alba, Apele Române etc.).
     Proiectul a fost iniţiat de Asociaţia Română de Dezvoltare Comunitară, CETM "Albamont" şi finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat Durabil Local, cu scopul implicării cetăţenilor în igienizarea şi păstrarea curăţeniei în cartierul Bărăbanţ. Copiii şi profesorii de la şcoala generală s-au arătat a fi parteneri de nădejde şi au confirmat prezenţa. Sunt invitaţi să participe la această acţiune toţi cetăţenii cartierului precum şi instituţiile şi firmele care îşi au sediul în Bărăbanţ. (D.A. - "Albamont")

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.