Curier județean
Rugăciunea de azi
      Miluieşte-ne pe noi, Doamne, miluieşte-ne pe noi, că nepricepându-ne de nici un răspuns, această rugăciune aducem Ţie, ca Unui Stăpân, noi păcătoşii robii Tăi, miluieşte-ne pe noi. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Apostol şi Evanghelist Matei
Catolic: Sf. Margareta a Scoţiei; Sf. Gertrude

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Sărind din tren
Un tânăr a rămas fără o palmă
     În cursul zilei de ieri la Sebeş s-a produs un nefericit accident feroviar în urma căruia un tânăr de 27 de ani a rămas fără palma de la o mână. Aflat, se pare, în stare de ebrietate, Nicolae Mureşan a sărit din trenul personal numărul 2413 Vinţ - Sibiu iar palma i-a fost sfârtecată. Pacientul a fost transportat de urgenţă la Spitalul judeţean Alba, unde a fost operat imediat. Palma bolnavului a fost adusă într-o pungă cu gheaţă pentru a fi replantată. (F.R.)
La Măgina - Aiud
Un septuagenar a murit înecat într-un canal adânc de 4 metri
     Ieri dimineaţă a fost găsit, în cartierul Măgina - Aiud, cadavrul unui bărbat, într-un şanţ în care se adunase apa pluvială. Poliţiştii din Aiud, sosiţi rapid la faţa locului, au identificat bărbatul ca fiind Nicolae Irimie (73 de ani, din Măgina). Potrivit cercetărilor poliţiei, Irimie fusese în noaptea precedentă la un priveghi. Întorcându-se prin beznă acasă, omul nu a observat şanţul adânc de 4 metri, plin ochi cu apă şi a căzut în el, înecându-se. Cauza decesului a fost stabilită ca fiind asfixie mecanică prin înec. Poliţiştii efectuează cercetări pentru a înlătura orice suspiciuni cu privire la împrejurările în care şi-a pierdut viaţa bărbatul. (N.T.)

O fermă... dulce
     sfeclaLa Pepiniera pomicolă din Aiud s-a înregistrat în acest an o producţie de 45 tone sfeclă de zahăr la hectar. Este o răsplată a eforturilor pe care cei care lucrează aici le-au făcut pentru a realiza o cultură care se pare că a ajuns pe cale de dispariţie în judeţ, odată cu lichidarea Fabricii de Zahăr Teiuş. În imaginea alăturată, domnul Liviu Feneşan, un veteran şi un împătimit al agriculturii, ne arată pe viu, cum se spune, că cele 45 tone sfeclă la hectar se măsoară în exemplare de câte 4-5 kg, fapt ce conferă fermei din Aiud postura de favorită în Topul agricol al anului 2002. Felicitări!

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.