Prima pagină Ediția din: 17.11.2001
Știri
Însuşi Băsescu va reprezenta Bucureştiul la 1 Decembrie
     După câte se pare, de 1 Decembrie nu va veni la Alba Iulia nici un conducător al statului. Însă s-ar putea ca unii albaiulieni să nu le simtă lipsa fiindcă printre cei ce vor veni aici va fi chiar Traian Băsescu, omul numărul 1 al Bucureştiului. Din cele declarate de deputatul Alexandru Pereş am reţinut că Băsescu nu va veni ca să stea cocoţat la tribună ci ca să discute direct cu oamenii. (S.F.D.)
Accident rutier la Teiuş
     Joi, 15 noiembrie, ora 18.00, pe strada Clujului din Teiuş s-a produs un accident rutier în urma căruia un bărbat a fost grav rănit. Încercând să traverseze strada prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure, Horea Crişan (46 de ani, din Teiuş) a fost surprins şi accidentat de BMW-ul condus de Oana Ofelia Vancea (22 de ani, din comuna Unirea). Bărbatul a fost spitalizat cu comă de gradul 3, traumatism cranio-cerebral acut deschis şi fractură deschisă la gamba dreaptă. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Premieră medicală la Alba Iulia
Nicolae Mureşan a fost supus unei intervenţii chirurgicale de replantare a unei mâini
     O nouă premieră medicală s-a consumat la Spitalul judeţean Alba, de această dată fiind vorba de replantarea unei mâini. Cel care a reuşit acest lucru este medicul specialist în chirurgie plastică Adrian Oancea iar operaţia a durat 10 ore şi a fost o reuşită.
     Pacientul este Nicolae Mureşan, de 27 de ani, din Sebeş, care joi după-amiaza a căzut din tren şi a ajuns cu mâna sub roţile acestuia. El a fost dus la spital în stare de şoc hemoragic, iar mâna i-a fost transportată într-o pungă de plastic cu gheaţă. În prezent, bolnavul se simte bine însă, deocamdată, este greu de spus dacă îşi va mai putea folosi mâna. Totul depinde de recuperarea din următoarele săptămâni. (F.R.)
La Alba Iulia
Sex cu forţa în parcul "Maria"
     Poliţiştii albaiulieni l-au prezentat procurorilor, cu propunere de arestare preventivă, pe Ioan Mureşan (16 ani, din Alba Iulia), care în 11 noiembrie a.c. a comis o infracţiune de viol. Poliţia a fost sesizată despre comiterea faptei de mama victimei, care a prezentat şi un certificat medico- legal ce atesta o deflorare recentă. Potrivit cercetărilor poliţiei, băiatul şi fata (de 13 ani) s-au cunoscut în 10 noiembrie. În 11, băiatul, pe care fata îl cunoştea doar sub numele de "Albert", a invitat-o la o plimbare prin parcul Cetate. Seara, în jurul orei 19.00, cei doi au ajuns în parcul de joacă "Maria" din vecinătatea Catedralei Reîntregirii unde, potrivit declaraţiilor victimei şi ale agresorului, s-a consumat actul sexual prin constrângere. Ioan Mureşan şi-a recunoscut fapta. Se pare că agresorul a profitat şi de faptul că fata urma un tratament cu antidepresive. (N.T.)
Incubator de afaceri la Alba Iulia
     "Avem promisiunea d-nei ministru că într-un timp relativ scurt vom încerca să realizăm la Alba Iulia primul incubator al oamenilor de afaceri. Va fi o staţie pilot unde se vor colecta toate informaţiile legate de agenţii economici din judeţ, de activitatea lor. Sperăm să avem sprijinul din partea d- nei ministru Silvia Ciornei pentru a realiza acest proiect "a spus preşedintele PUR (social liberal) Alba, Nicolae Popa, în cadrul unei conferinţe de presă. "Acest incubator va oferi şi spaţii de producţie la costuri minime iar finanţarea lor se va face în urma unei licitaţii, pentru a înlătura orice speculaţii", a întărit ministra IMM-urilor şi Cooperaţiei, d-na Silvia Ciornei care şi-a dat acceptul pentru realizarea incubatorului de afaceri. (F.R.)
Cine va fi noul vicepreşedinte al Consiliului judeţean Alba?
Actualul vicepreşedinte, Nicolae Gavrilă, va pleca la Bucureşti după ce a fost ales preşedinte al Cooperaţiei de Consum
     După cum v-am mai informat, vicepreşedintele CJ Alba, Nicolae Gavrilă, ce a ocupat funcţia de preşedinte al Federalcoop Alba, a fost ales la Congresul Cooperaţiei de Consum ce a avut loc la Alba Iulia, preşedinte al acestui organism. Ca urmare a acestei desemnări, Nicolae Gavrilă va trebui să renunţe la calitatea sa de vicepreşedinte al CJ Alba, urmând să plece la Bucureşti. Prin urmare se pune problema desemnării celui care îi va lua locul în funcţia de vicepreşedinte al CJ Alba. Menţionăm că noul vicepreşedinte urmează să fie ales dintre consilierii judeţeni ai PSD şi în special dintre economişti.
     Potrivit informaţiilor noastre, membrii Biroului Executiv al PSD Alba se vor întâlni astăzi pentru a dezbate posibilele candidaturi ce vor fi susţinute de partid pentru această funcţie importantă. Din informaţiile pe care le deţinem au şanse de a intra în "jocul alegerilor" trei consilieri judeţeni ai PSD: Cornel Suciu, în prezent director adjunct al DGFP Alba, un PSD-ist fidel bun meseriaş şi unul dintre cei mai activi consilieri judeţeni; Eugen Popa, în prezent manager cu rezultate bune la Aitrans Aiud şi Ioan Florea, venit în PSD din grupul ApR (fiind nominalizat pentru o funcţie de conducere după alegeri din partea ApR), fost director al Direcţiei de Poştă Alba. Ce va fi, vom vedea.
Florin ROMAN
Debut de noiembrie cu viroze şi pneumonii
     Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, dr. Cristina Galoş, a prezentat într-un comunicat de presă situaţia îmbolnăvirilor cu viroze şi pneumonii, în perioada 5-11 noiembrie a.c.. Cele mai expuse persoane la aceste boli rămân copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, înregistrându-se 461 de cazuri de viroză (9 internaţi) şi 158 de pneumonii (10 cazuri internate). Urmează persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani, consemnându- se 309 cazuri de viroze şi 149 de cazuri pneumonii. Şi copiii mici, cu vârste de 1-4 ani şi cei sub un an au contactat aceste boli, înregistrându-se 383 de viroze şi 139 de pneumonii. În această perioadă nu a fost înregistrat nici un caz de gripă. (D.M.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.