Prima pagină Ediția din: 19.11.2001
Știri
Aproape sigur
Noul vicepreşedinte al CJ Alba va fi Eugen Popa
     Aşa cum v-am mai anunţat, în urma alegerii d-lui Nicolae Gavrilă ca preşedinte al CENTROCOOP, postul de vicepreşedinte al CJ Alba a rămas vacant. Potrivit informaţiilor noastre, Biroul executiv al PSD a decis ieri să-l susţină pentru această funcţie pe managerul firmei AITRANS Aiud, Eugen Popa, consilier judeţean al PSD. Se pare că în luarea acestei decizii a cântărit, pe lângă calităţile profesionale, şi faptul că Popa poate fi votat de colegii săi consilieri ai UDMR şi PNŢCD din Aiud. Pe de altă parte în următoarea perioadă se aşteaptă negocieri între partidele reprezentate în Consiliul judeţean pentru ca PSD-ul să-şi impună candidatul într-o instituţie pe care de altfel o controlează. (F.R.)
Asistenţii personali ai persoanelor cu handicap ies în stradă
     După cum se ştie deja, în majoritatea localităţilor judeţului, consiliile locale se află în dificultate în privinţa plăţii salariilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap. Nemulţumiţi, aceştia au ameninţat că vor ieşi în stradă pentru a-şi cere drepturile restante. Semnalul a fost dat la Vinţu Jos, unde 13 femei au protestat în faţa primăriei pentru că nu şi-au primit salariile. Micul conflict s-a încheiat fără incidente. (F.R.)
Spânzurat la Jidvei
     Postul de poliţie din Jidvei a fost anunţat sâmbătă, în jurul orei 18.00, de Ioan Popa din Bălcaciu că fratele lui, Vasile Popa, de 53 de ani, a fost găsit spânzurat. Deocamdată nu se cunosc motivele sinuciderii, iar cercetările continuă. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Dacă nu vor primi bonuri valorice şi 10 la sută mai mult la leafă
Mecanicii de locomotivă vor declanşa greva generală
     Liderul sindicatului mecanicilor de locomotivă din judeţul Alba, Dorel Lung, ne-a informat că, dacă Guvernul nu le va accepta doleanţele, reprezentanţii acestui sector vor intra în grevă generală la începutul lunii decembrie. Mâine se vor întâlni reprezentanţii sindicatelor şi cei ai patronatului din calea ferată, de rezultatul acestei reuniuni depinzând declanşarea conflictului de muncă. Mecanicii de locomotivă cer majorarea salariilor cu cel puţin 10 la sută, acordarea de bonuri valorice şi rezolvarea problemelor privind ierarhizarea grupelor de muncă. (F.R.)
Crimă odioasă în blocul "Turturica" din Alba Iulia
     Vineri, 16 noiembrie a.c., în jurul orei 14.00, Gheorghe Marcu, locatar al celebrului bloc albaiulian "G2" de pe strada Arnsberg, apartamentul 75, a anunţat Poliţia Alba Iulia că a găsit cadavrul unei vecine. Victima se numeşte Maria Dârlea, de 64 de ani, din Alba Iulia. Corpul neînsufleţit a fost găsit în patul din locuinţa femeii, acoperit cu o pătură. La o primă examinare, asupra cadavrului nu s-au găsit urme de violenţă, însă la autopsie a rezultat că victima avea sternul şi coastele rupte, cel mai probabil prin comprimare.
     Cea mai plauzabilă ipoteză este că femeia a fost victima unei tentative de viol sau de perversiuni sexuale, bănuindu-se că atacatorul s-a urcat pur şi simplu cu picioarele peste pieptul acesteia. Analizele de laborator urmează să stabilească dacă a fost vorba de un contact sexual oral consumat înaintea decesului. Oricum, moartea a survenit ca urmare a comprimării ce a dus la ruperea sternului şi a coastelor. Poliţiştii albaiulieni au declanşat imediat cercetările alcătuind deja un cerc de suspecţi şi se pare că vinovatul va fi găsit în timp foarte scurt.
Florin ROMAN
În judeţul Alba
Numărul de mame minore creşte alarmant de la un an la altul
Fenomenul se petrece în condiţiile în care numărul nou-născuţilor s-a înjumătăţit din anul 1990 încoace
     Potrivit datelor statistice, în anul 1990, din 5762 de născuţi vii, 780 erau născuţi de mame cu vârste sub 18 ani. Până în anul 2000, fenomenul a luat amploare, în condiţiile în care numărul de născuţi vii aproape că s-a înjumătăţit: 3949, din care 532 sunt născuţi de mame sub 18 ani. Şi dacă în 1990 erau doar trei mame sub 15 ani, în anul 2000 numărul acestora a ajuns la... 10. (I.H.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.