Curier județean
Rugăciunea de azi
      Uşa milostivirii deschide-o nouă, binecuvântată Născătoare de Dumnezeu Fecioară, ca să nu pierim cei ce nădăjduim întru Tine, ci să ne mântuim prin Tine din nevoi, că Tu eşti mântuirea neamului creştinesc. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Prooroc Avdie, Sf. Mc. Varlaam
Catolic: S. Epimah şi Alexandru

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Restanţe la însămânţările de toamnă
     Până la această dată arăturile pentru însămânţările de toamnă, care acoperă 29.800 de hectare, au fost efectuate pe aproape 25.000 de hectare, deşi până acum această acţiune ar fi trebuit finalizată. Grâul de toamnă a fost însămânţat pe mai bine de 20.500 hectare; la orz au fost însămânţate peste 2800 hectare din cele 3500 planificate. Însămânţările la orzoaică acoperă 500 de hectare din cele 650 destinate acestei culturi. Culturile furajere mai trebuie însămânţate pe 200 de hectare din cele 300 ha planificate. Au fost finalizate însămânţările la legume, ceapă şi usturoi. Acţiunea trebuie totuşi accelerată pentru că vremea începe să se răcească, vin ploile şi lucrările se vor desfăşura tot mai dificil. (A.D.T.)
Primarul Ioan Vasile Bugnar arată cu degetul înspre "Prego" SA
     Într-o adresă trimisă redacţiei noastre, primarul oraşului Ocna Mureş, Ioan Vasile Bugnar, acuză societatea "Prego" SA de proasta calitate a apei livrată populaţiei. "Singurii vinovaţi de calitatea apei potabile care curge la robinete sunt "Prego" SA şi directorul societăţii, Adrian Stoean. Sunt şi eu revoltat ca toţi cetăţenii atât de calitatea apei cât şi de modul de furnizare", a precizat primarul Ioan Vasile Bugnar. (F.R.)
Iarna îi pune la treabă pe gospodari
     Întrucât primele semne ale iernii au apărut la Roşia Montană, iar cei care trebuie să se ocupe de întreţinerea drumurilor judeţene nu au ajuns cu materiale antiderapante, primarul a luat măsuri urgente, iar în zonele care prezintă risc pe perioada de iarnă s-a depozitat material antiderapant, pentru a preîntâmpina eventualele blocări de drum sau drumuri nepracticabile. (R.J.)
Cu Dacia în gard
     În noaptea de 14/15 noiembrie a.c. conducătorul auto Dan Vasile, de 26 de ani, din satul Muncel, care conducea Dacia 1310, în direcţia Lupşa - Baia de Arieş, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a ieşit de pe carosabil. Autoturismul a intrat în gardul lui Ilina Popa, din Muncel. Întrucât avea o îmbibaţie alcoolică scăzută, şoferului urmează să-i fie suspendat, probabil, permisul de conducere. (F.R.)
Palatul Administrativ se pregăteşte de Ziua României
     Sediul Palatului Administrativ, unde îşi au sediul Prefectura şi CJ Alba, a intrat pe ultima "sută de metri" în privinţa pregătirilor pentru Ziua Naţională a României. Muncitorii lucrează de zor la vopsit, zugrăvit şi igienizat, iar draperiile şi perdelele au fost trimise la spălat. Totul va fi gata înainte de 1 Decembrie, iar gazdele îşi vor primi musafirii în bune condiţii. (F.R.)

Senatorul Petre Roman nu este forestier
     Ca urmare a articolului "Licitaţia cu plic închis de masă lemnoasă a adus preţuri frumoase Direcţiei Silvice Alba", (ziarul "Unirea" din data de 15 noiembrie 2001), am dori să luaţi act şi să binevoiţi a publica următoarele precizări: Metodologia folosită de Direcţia Silvică Alba în procesul de licitaţie este legală şi binevenită pentru a elimina orice suspiciuni ulterioare din partea celor interesaţi. Nu contestăm că în structura acţionariatului SC ROMANEL INTERNATIONAL SA, înregistrată la Registrul Comerţului din Piatra Neamţ, se poate afla şi un acţionar cu numele de Petre Roman (pe lângă ceilalţi acţionari în majoritate cetăţeni arabi!), dar e cu totul altul decât fostul preşedinte al Partidului Democrat, actual senator PD. A aminti numele lui Petre Roman înseamnă încă a îndrepta atenţia spre Partidul Democrat, iar fără a verifica din mai multe surse veridicitatea unei informaţii precum şi a o comunica prin presă "după ureche" (n.n. ... "Printre licitatori se vorbea... " sau " ar fi societatea ROMANEL la care unul dintre acţionarii de bază ar fi...") sunt proceduri care descalifică semnatarul acestui articol, de altfel cunoscut "combatant anti-PD".
     Dacă tot sunt necesare cuiva date privind persoane importante, chiar deputaţi, care se ocupă cu tăierile de lemne din Munţii Apuseni sau din Munţii Sebeşului, vă rugăm să apelaţi inclusiv la Partidul Democrat Alba pentru informaţii.
Biroul de Presă al PD Alba
PSD conduce detaşat în topul apariţiilor în mass-media
     Liderii PNL Alba au prezentat într-o conferinţă de presă organizată recent, rezultatele monitorizării presei locale în primele zece luni scurse din acest an. Astfel, dintr-un total de 1400 de materiale de presă, 690 se referă la partidul de guvernământ, PSD; pe locul doi s-au situat liberalii, cu 188 de apariţii în media locală, pe locul trei PD cu 169 de apariţii, urmat de PNŢCD cu 103 apariţii, PRM cu 77 de apariţii (intervenţiile deputatului Codrin Ştefănescu fiind monotorizate în ambele "tabere politice" pe care le-a slujit, respectiv PRM şi, mai recent, PSD). Restul de 173 de apariţii se referă la alte partide politice (ApR, PUR, Partida Romilor etc). Liberalii au monitorizat şi apariţiile în media locală a liderilor politici şi din administraţia publică judeţeană, unde, prefectul Ioan Rus, care este şi preşedintele PSD Alba, conduce detaşat cu 277 de apariţii, "urmând exemplul liderului său de la centru, premierul - preşedinte Adrian Năstase", după cum susţine deputatul Dan Simedru. "Apariţiile lor în mass media locală sunt invers proporţionale cu rezultatele obţinute de când se află la guvernare. Populaţia sărăcită a primit "porţii" de Ioan Rus, PDSR sau PSD în loc să primească rezultate concrete din multiplele promisiuni făcute în campania electorală", a declarat vicepreşedintele PNL Alba - Dan Motreanu, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă. (S.I.)
Preşedintele Augustin Presecan inclus în "Repertoarul internaţional al liderilor"
Publicaţia este editată în SUA, de American Biographical Institute
     La numai un an şi ceva de la alegerea sa ca preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, preşedintele Augustin Presecan se impune ca o personalitate din ce în ce mai puternică atât la nivel naţional cât şi internaţional. După ce a fost nominalizat printre "Personalităţile anului 2000 în România", preşedintele Augustin Presecan a fost informat că a fost inclus în cea de-a 11-a ediţie a cărţii de mare succes "Repertoar internaţional al liderilor", editată în Statele Unite ale Americii, de American Biographical Institute. Aici sunt incluse cele mai proeminente personalităţi din diferite domenii, politic, economic, ştiinţific etc.
     Lucrarea a fost realizată după selectarea a 14.000 de biografii din lumea întreagă şi va fi distribuită către toate bibliotecile academice şi organizaţiile socio-profesionale pe tot mapamondul. Aşadar, preşedintele Consiliului judeţean Alba, Augustin Presecan, a devenit şi în ochii americanilor o personalitate importantă, ceea ce ne bucură mai ales că în acest fel şi imaginea judeţului Alba în lume nu are decât de câştigat.
Florin ROMAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.