Prima pagină Ediția din: 21.11.2001
Știri
La întâlnirea cu premierul Adrian Năstase
Preşedintele CENTROCOOP, d-l Nicolae Gavrilă a prezentat programul de "resuscitare" a Cooperaţiei româneşti
     La începutul acestei săptămâni, noul preşedinte al CENTROCOOP, conjudeţeanul nostru, d-l Nicolae Gavrilă, a fost primit de premierul Adrian Năstase, căruia i-a prezentat strategia pe care o va aplica în acest important domeniu, în noua sa calitate, şi câteva din propunerile de modificări legislative pentru revigorarea activităţii CENTROCOOP. Amănunte în ziarul nostru de mâine.
Postul de Poliţie din Roşia Montană - asaltat de rromii din Dăroaia
     Cartierul de rromi Dăroaia - Roşia Montană a fost, în noaptea de 19/20 noiembrie a.c., scena unui scandal de proporţii între două tabere de rromi. Pe fondul consumului de alcool, între Nicolae Ovidiu Nuţă şi Ioan Panţâr a izbucnit o altercaţie verbală şi ulterior fizică. În scandal s-au implicat apoi mai mulţi rromi din Dăroaia, fiind necesară intervenţia poliţiei pentru aplanarea conflictului. Ieri dimineaţă, cei doi protagonişti ai scandalului au fost audiaţi la sediul Postului de Poliţie Roşia Montană. Alături de ei "au dat cu subsemnatul" încă vreo 25-30 de rromi din cartierul Dăroaia, care au schimbat între ei impresii de război, în curtea poliţiei, toată dimineaţa de ieri. Nuţă şi Panţâr vor fi prezentaţi Judecătoriei Câmpeni, cu propunerea ca aceştia să fie sancţionaţi cu închisoarea contravenţională. (N.T., B.A.)
Ziarul Unirea a devenit sursă de informaţii pentru Guvern
     În epoca Internetului nu mai este o problemă libera şi rapida circulaţie a veştilor. Aşa se face că zilnic suntem informaţi de la Bucureşti despre acţiunile Guvernului. Ei bine, cu poşta de ieri (cea electronică, normal) ne-au venit mai multe informaţii culese din presa locală. Între ele s-au aflat şi câteva preluate din ziarul Unirea. Ar fi fost prea mult însă să cerem Guvernului să specifice şi sursa... (S.F.D.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Războiul din Afganistan face victime la ... Săsciori
Fiind confundat cu un taliban, un bărbat a încasat o bătaie soră cu moartea
     Nu mică le-a fost mirarea angajaţilor Primăriei Săsciori când, ajungând luni, 19 noiembrie, dimineaţa, la serviciu, au găsit uşile vraişte, yalele forţate şi un TV color lipsă la apel. Primarul comunei Săsciori, Vasile Dreghiciu, având o presimţire a rostit doar "Mitică!" şi a reclamat întâmplarea la Postul de Poliţie din localitate. După o anchetă fulger, poliţiştii din Săsciori l-au identificat pe autorul faptei care este într-adevăr Mitică, sau mai exact Dumitru Ştefan (35 de ani, din Săsciori), cunoscut cu afecţiuni psihice. Mitică i-a povestit primarului, cu regret, că duminică seara a băut ceva alcool şi, mergând pe stradă, l-a întâlnit pe Nicolae Cristea (61 ani, localnic). Ghinionul mare al lui Cristea a fost că... avea barbă. Derutat şi aţâţat de alcool, Mitică l-a confundat pe consăteanul său cu un... taliban! şi l-a luat la bătaie. Mai exact Cristea a încasat o bătaie cumplită, fiind internat ulterior în Spitalul judeţean Alba în stare de comă. Surescitat de apariţia unui... taliban în Săsciori, Mitică a dat buzna la Primărie, ştiind că aici este un calculator racordat la Internet. Potrivit declaraţiilor sale, Dumitru Ştefan intenţiona să transmită un e-mail spre Washington D.C. pentru a informa Statele Unite că în Săsciori se ascunde un... taliban (Osama bin Laden?). În confuzie maximă, Mitică a încercat să racordeze TV-ul primăriei la calculator dar, fiind prea greu, l-a scăpat pe jos. Văzând că nu-i reuşeşte cu Internetul, tânărul a încercat să transmită un fax în Statele Unite. Liniştit că a reuşit să informeze americanii despre invazie (cel puţin teoretic), Dumitru Ştefan a părăsit primăria, luând şi TV-ul cu el, pentru a-l încredinţa unui prieten spre reparare.
     Potrivit informaţiilor furnizate de primarul Dreghiciu, Dumitru Ştefan a fost un elev eminent, el absolvind Liceul "Lucian Blaga" din Sebeş. Deoarece era pasionat de electronică şi informatică, tânărul a lucrat o perioadă ca depanator Radio-TV. Însă, boala psihică, ereditară se pare, şi-a făcut simţită prezenţa cam acum 7-8 ani. Mitică a început să creadă sincer într-o iminentă invazie a OZN-urilor, fiind internat de câteva ori la Spitalul de Neuropsihiatrie din Alba Iulia. Până la întâmplarea de duminică seara, acesta nu a mai avut ieşiri violente. În prezent el se află internat din nou la Spitalul de Neuropsihiatrie din Alba Iulia.
Nicoleta TOMUŢA
Cine nu plăteşte, nu primeşte!
7000 de apartamente din Alba Iulia rămân fără apă caldă şi căldură
Circa 20 de datornici şi-au vândut apartamentele pentru a-şi achita restanţele
     Potrivit informaţiilor furnizate de directorul SC Dalkia SA Alba Iulia, ing. Dumitru Goţea, începând de ieri şi continuând astăzi, 7000 de apartamente din municipiul reşedinţă de judeţ nu mai primesc apă caldă şi căldură. "Este vorba de 24 de asociaţii de proprietari, din care 3500 de apartamente au fost debranşate marţi, iar restul în cursul zilei de miercuri. Din totalul de 118 asociaţii de proprietari din Alba Iulia, am încheiat grafice de reeşalonare cu 89, cu 6 etape de plată. Datoriile populaţiei către noi sunt de 15 miliarde de lei, iar noi avem restanţe către Distrigaz Nord de 13 miliarde de lei, alte 15 miliarde de lei fiind penalităţi. Aceste cifre arată clar că aşa nu se mai poate şi cine nu înţelege că dacă nu plăteşte, nu primeşte va avea numai de pierdut", a declarat d-l Goţea. El a adăugat că a cerut tuturor preşedinţilor de asociaţie, cu facturi neachitate de peste 30 de zile, să semneze grafice de reeşalonare cu Dalkia SA, cu 6 rate, având ultimul termen la 31 decembrie a.c. La primul termen scadent, în 15 noiembrie a.c., 24 de asociaţii nu şi-au plătit nici măcar 60 la sută din sumele datorate şi prin urmare s-a decis debranşarea lor. Debranşările se vor răsfrânge aproape în totalitate asupra următoarelor zone: Ampoi I, Ampoi II, Zona Industrială, Detunata, Poligonului, Toporaşilor, Macului, Vasile Goldiş etc. La fel vor păţi şi ceilalţi proprietari de apartamente care nu-şi vor achita obligaţiile de plată la expirarea tranşei a II-a în 30 noiembrie a.c. "Am cerut asociaţiilor de proprietari să vină cu acte doveditoare că rău platnicii au fost acţionaţi în judecată. Am solicitat de asemenea dovada stadiului în care se află acţiunea în instanţă. Am luat aceste măsuri tocmai pentru a face o diferenţiere între cei care plătesc şi rău platnici", a mai spus d-l Dumitru Goţea. O mare parte de vină o au preşedinţii asociaţiilor de proprietari care dau dovadă de dezinteres şi nu fac nimic concret, neacţionând în judecată rău platnicii. Alţi preşedinţi de asociaţii nici măcar nu se obosesc să vină la semnarea graficelor de reeşalonare. Din păcate, unii buni platnici au de suferit din cauza vecinilor rău platnici. Condiţiile tehnice nu permit debranşările decât la nivel de scară. Deocamdată, în apartamente nu se poate intra decât cu hotărâre judecătorească definitivă, în urma procesului iniţiat de asociaţie. Din informaţiile noastre, 20 de proprietari de apartamente şi-au vândut deja apartamentele pentru a-şi plăti datoriile către SC Dalkia SA şi a scăpa de... executorul judecătoresc.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.