Curier județean
Rugăciunea de azi
      Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primeşte smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele şi ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică, stinge-mi focul ce m-a cuprins, încetează-mi boala şi, cu milostivirea Ta, ridică-mă din patul durerii, întru slava numelui Tău; că Tu eşti doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, Hristoase Dumnezeule, şi Ţie slavă înălţăm: Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Intrarea în Biserică a Maicii Domnului
     Avem astăzi luminatul praznic al Intrării în Biserică a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Aţi mai aflat până acum, tot prin mijlocirea ziarului ce-l aveţi sub privire, ce va să zică praznicul de astăzi; mai aflaţi o dată cu împrospăţire şi cu ceva adaosuri. Ştim din praznicul din 8 septembrie - Naşterea Maicii Domnului - că cei doi soţi bătrâni, Ioachim şi soţia sa Ana, neavând nici măcar un prunc, trebuincios bătrâneţilor lor, cu tărie nădăjduind şi fierbinte, stăruitor rugându-se Cerului milostivitor, dăruiţi au fost cu o preafrumoasă fetiţă, numită la timpul cerut: Maria. Pe această mult îmbucurătoare odraslă, potrivit făgăduinţei ce au făcut, dacă o vor dobândi, când micuţa a împlinit trei ani, părinţii au dus-o, i-au prilejuit INTRAREA în încăperile cele mai dinlăuntru ale Bisericii, unde, singur mai marele preoţilor - arhiereul - putea să intre o dată pe an. A fost închinată Domnului. Şi a rămas fetiţa Maria în casa lui Dumnezeu vreme de 12 ani, până la preaslăvita Bunavestire că va naşte pe Mântuitorul lumii, priveghind, postind, rugându-se, închinându-se ziua şi noaptea Tatălui Ceresc. A zăbovit deci, 12 ani în Biserică, cea care avea să nască mai presus de fire pe Domnul Dumnezeul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos.
     Ce învăţăm din luminatul praznic de astăzi? Iată pe scurt: să săvârşim şi noi în duminici şi în sărbători intrări în Casa lui Dumnezeu. Să îndrăgim şi noi zăbovirea în Sfânta Biserică, cu evlavie să plinim într-însa rugăciuni, închinăciuni, să ne înfruptăm cu tot sufletul din sfintele ei rânduieli, slujbe, taine, din toată darnica ei hrană care ne înlesneşte mântuirea. Să ne simţim bine în ea, să vedem în ea corabia, farul, care are comandant pe însuşi Hristos Domnul, care, pe marea acestei vieţi, vânzolită de viforul ispitelor, ne conduce la limanul mântuirii.
     "Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, de praznicul intrării Tale în Biserică, auzi-ne acum în ziua necazului nostru, pe noi cei ce dintru adâncuri ne rugăm ţie. Alungă de la noi toate necazurile şi nevoile ce stăruie asupra noastră şi prin atotputernica Ta mijlocire să ne fie hărăzită INTRAREA întru împărăţia Fiului Tău şi Dumnezeului nostru. Păzeşte-ne sub sfânt acoperământul Tău". Amin.
Preot Ioan SUCIU
Calendar religios
Ortodox: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului.
Catolic: Prezentarea la Templu a Sfintei Fecioare Maria

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Pentru prima dată în judeţul Alba
Comandament de iarnă non-stop
     Pentru prima dată în ultimii 11 ani, preşedintele CJ Alba, Augustin Presecan, a dispus înfiinţarea unui comandament de iarnă, al cărui şef este chiar domnia sa, format din reprezentanţi ai DPL, Protecţiei Civile şi CJ Alba. "Suntem pregătiţi în orice moment să intervenim pe drumurile judeţului în perioada de iarnă. La sediul CJ alba va funcţiona non-stop un dispecerat şi orice probleme semnalate vor fi rezolvate. Vom interveni la deszăpeziri la orice oră din zi şi din noapte. Avem pregătit materialul antiderapant, cu sare, pentru a nu mai fi furat de pe drumuri ca în alţi ani. Astăzi cumpărăm de la Sibiu şi două distribuitoare de material antiderapant pentru a fi mai eficienţi. Una dintre maşini va activa în zona Apusenilor iar alta în zona de şes. Până nu demult materialul antiderapant era împrăştiat tot cu lopata, vechea conducere preferând să lucreze în astfel de condiţii de "eficienţă", a spus Presecan. (F.R.)

Garda Financiară Alba sancţionează drastic agenţii economici care apelează la legea bunului plac
     Până la finele lunii septembrie, comisarii Gărzii Financiare Alba au derulat controale şi verificări la un număr de 1.096 agenţi economici din judeţ, dintre care 73 au săvârşit abateri de la normele legale. Prin aceste acţiuni s-a urmărit respectarea regulilor de comerţ, combaterea evaziunii fiscale şi a actelor de contrabandă, precum şi respectarea disciplinei financiar-valutare. S-au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 953,76 milioane de lei, stabilindu-se impozite şi taxe suplimentare în sumă de 4.819,66 milioane de lei. De asemenea, au fost calculate majorări de întârziere în valoare de 19.163,54 milioane de lei. Cele mai frecvente abateri de la normele legale au vizat: întocmirea necorespunzătoare a documentelor cu regim special; nerespectarea termenului prevăzut de lege la întocmirea documentelor primare de intrare-ieşire din patrimoniu a bunurilor materiale; neîntocmirea documentelor primare privind realizarea veniturilor; nedeclararea punctelor de lucru la organele fiscale; utilizarea necorespunzătoare a documentelor cu regim special; neefectuarea inventarierii patrimoniului la termenul prevăzut de lege; nerespectarea disciplinei financiar-valutare. (A.D.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.