Prima pagină Ediția din: 24.11.2001
Știri
În perioada de iarnă
SC "Apa CTTA" va furniza apă potabilă fără probleme
     Directorul general al SC "Apa CTTA" SA, ing. Viorel Lazăr, a declarat că societatea pe care o conduce deşi are de recuperat sume importante de la clienţi va furniza fără probleme majore apă potabilă către toţi consumatorii, atât din punct de vedere tehnic cât şi calitativ. Societatea amintită a efectuat deja pregătirea de iarnă care a constat în verificarea întregii aducţiuni, precum şi a căminelor de linie, aerisire, golire, traversări peste râuri, fiind remediate prompt toate neregulile apărute. (F.R.)
Cheltuieli pentru sezonul rece
     În cursul zilei de ieri, Delegaţia Permanentă a CJ Alba a fost informată de directorul general al SC DPL Alba, Ioan Farcaş că instituţia pe care o conduce a făcut mai multe cheltuieli pentru menţinerea în funcţiune a parcului de utilaje necesare intervenţiilor din perioada de iarnă. Au fost asigurate următoarele piese de schimb: anvelope - 226 milioane de lei, acumulatori - 11 milioane de lei şi lanţuri - 22 milioane de lei. "Considerăm că prin măsurile luate, SC DPL SA Alba va fi pregătită corespunzător pentru a-şi realiza principalul obiectiv din perioada iernii şi anume menţinerea în stare de circulaţie a drumurilor judeţene", a spus Ioan Farcaş. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
S-au pornit ninsorile în Apuseni
Nici un drum nu este închis circulaţiei în zona de munte *Echipele de intervenţie ale SC DPL Alba în foc continuu *Prognoza meteo indică noi ninsori şi polei
     Directorul general al SC Drumuri şi Poduri Locale Alba, ing. Ioan Farcaş, ne-a declarat că deşi în zona Munţilor Apuseni a nins ieri dimineaţă, toate drumurilor judeţene sunt deschise circulaţiei. Încă de la căderea primilor fulgi de zăpadă, echipele de intervenţie, autogrederele şi tractoarele cu lamă au intrat în acţiune. Probleme mai mari s-au semnalat pe drumul care face legătura cu Roşia Montană, pe tronsonul Bucium - Mogoş, în zona Mihoieşti şi pe drumul Scărişoara - Arieşeni. Pe fiecare din aceste porţiuni s-a intervenit cu bascule cu lame, fiind îndepărtată zăpada de pe drum şi împrăştiindu-se material antiderapant. La orele amiezii, au fost raportate următoarele strate de zăpadă: la Roşia Montană - 8 cm, Scărişoara şi Arieşeni - 9 cm, la Câmpeni - 5 cm etc. Prognoza meteo nu este însă deloc îmbucurătoare pentru drumari. Pentru noaptea trecută şi week-end meteorologii au anunţat răcirea vremii, transformarea lapoviţei în ninsoare, intensificări ale vântului şi formarea de polei.
     Directorul SC DPL Alba SA, Ioan Farcaş, ne-a declarat că echipele de intervenţie sunt pregătite de acţiune în orice moment, iar stocurile de combustibil sunt asigurate pentru utilajele şi maşinile de deszăpezire.
Florin ROMAN
Revoluţionarii salută declararea Albei Iulia Oraş Martir
     Într-un comuncat de presă al Asociaţiei Revoluţionarilor din Decembrie '89 Alba, se face cunoscut că aceasta "îşi exprimă totala satisfacţie" pentru adoptarea şi de către Camera Deputaţilor a proiectului de lege pentru declararea Albei Iulia Oraş Martir al Revoluţiei din 1989. Totodată revoluţionarii mulţumesc tuturor celor ce s-au implicat pentru obţinerea acestui titlu: revoluţionarilor, domnului primar, domnului prefect şi în special parlamentarilor de Alba aparţinând PD şi PSD.
     Într-o conferinţă de presă, Horia Bărdaş, preşedintele ARD '89 Alba, şi-a exprimat speranţa că şi parlamentarul liberal Dan Simedru, originar din Cugir, se va zbate ca şi acest oraş să primească acest statut, pe care-l merită din plin. (S.F.D.)
Nicolae Mera - candidat unic la preşedinţia OT-PSD Alba
     Astăzi, de la ora 11.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, se va desfăşura Conferinţa judeţeană care va desemna noile structuri de conducere ale organizaţiei de tineret a PSD Alba. Pentru cea mai importantă funcţie, aceea de preşedinte, comitetul care s-a ocupat de organizarea conferinţelor locale l-a desemnat ca unic candidat pe d-l Nicolae Mera, membru în Biroul Executiv Judeţean al PSD Alba şi de asemenea consilier al prefectului Ioan Rus. La această conferinţă vor fi prezenţi şi o serie de membri marcanţi ai PSD Alba în frunte cu preşedintele Ioan Rus. (R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.