Curier județean
Rugăciunea de azi
      Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce eşti "calea, adevărul şi viaţa" şi ai călătorit împreună cu sluga Ta, Iosif, precum şi cu cei doi Ucenici, care au mers la Emaus: Însuţi, Stăpâne, călătoreşte şi cu mine, robul Tău, binecuvântând călătoria mea. Trimite-mi pe îngerul păzitor, ca lui Tobie, să-mi fie povăţuitor şi să mă ferească nevătămat de toată întâmplarea cea rea, pentru ca, în felul acesta, cu pace, sănătate şi bună sporire, să mă întorc întru ale mele şi toată viaţa mea să preaslăvesc preacinstit şi de mare cuviinţă numele Tău: al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Clement Ep. Romei; Sf. Petru, Ep. al Alexandriei
Catolic: Domnul nostru Iisus Cristos, Regele Universului; Sf. Crisogon

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Strânşi cu uşa
Albaiulienii mai şi plătesc
     Directorul SC Dalkia SA Alba Iulia, ing. Dumitru Goţea, ne-a informat că în prezent nu mai primesc apă caldă şi căldură, proprietarii a 2640 de apartamente din 104 scări de bloc. După cum v-am mai informat, la începutul acestei săptămâni, SC Dalkia SA a fost obligată să debranşeze de la reţeaua de termoficare 7000 de apartamente din Alba Iulia, din cauza nerespectării relaţiilor contractuale. Strânşi cu uşa, preşedinţii asociaţiilor de proprietari au strâns bani de la locatari şi au făcut plăţi mai consistente. Din acest motiv, dar şi din cauze umanitare s-a decis rebranşarea a circa 4400 de apartamente. (F.R.)

Avem buget
Proiectul de hotărâre privind echilibrarea bugetelor locale şi al celui judeţean a trecut prin Delegaţia Permanentă
     Preşedintele Consiliului judeţean Alba, Augustin Presecan, ne-a declarat că în cursul zilei de ieri membrii Delegaţiei Permanente a CJ Alba au aprobat proiectul de hotărâre privind echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, precum şi al bugetului propriu al judeţului Alba, pe anul 2002. "Pentru prima dată în ultimii 11 ani, avem bugetul pentru anul viitor aprobat în timp record. Acest lucru va permite consiliilor locale să-şi aprobe la timp bugetele, bineînţeles după ce acesta va fi trecut prin CJ Alba", a spus preşedintele Augustin Presecan.
     Sinteza prognozată a bugetelor locale pe anul 2002 indică următoarele date: 219,8 miliarde de lei reprezentând sume defalcate din impozitul pe venit, din care 86,3 miliarde de lei pentru echilibrarea bugetelor locale, 10,7 miliarde de lei pentru subvenţionarea energiei termice, 86,2 miliarde de lei pentru venitul minim garantat, 13,1 miliarde de lei pentru recensământul populaţiei, 23 miliarde de lei pentru cultură şi culte; sume defalcate din TVA - 621 miliarde de lei; cotele din impozitele pe venit - 275 miliarde de lei; veniturile proprii - 286 miliarde de lei.
     Repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumei de 64,7 miliarde de lei s-a făcut de comun acord cu DGFP, fiind consultaţi şi primarii oraşelor, municipiilor şi comunelor în cadrul întâlnirilor zonale organizate în acest sens.
Florin ROMAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.