Prima pagină Ediția din: 4.12.2001
Știri
Artista Veta Biriş a fost victima unui accident rutier
     Veta Biriş, cunoscuta interpretă de muzică populară de pe Târnave, a fost victima unui grav accident rutier petrecut în noaptea de 30 noiembrie/ 1 decembrie în judeţul Galaţi. D-na Biriş se afla într-un autoturism Dacia Break, GL - 22 - EXP, aparţinând unui post de televiziune din Galaţi. În autoturism se afla şi artistul teleormănean Liviu Vasilică. Cei doi participaseră vineri seara la un concert folcloric dedicat zilei de 1 Decembrie, desfăşurat la Focşani. În fapt, accidentul a fost provocat de gheaţa de pe carosabil, maşina derapând şi intrând într-un cap de pod. Aflată pe scaunul din dreapta-faţă, Veta Biriş a suferit mai multe fracturi la nivelul coastelor şi braţelor. Iniţial a fost transportată la Spitalul judeţean Galaţi şi, ulterior, la Spitalul "Dr. Bagdasar-Arseni". Duminică după-amiaza medicii au supus-o pe artistă unei investigaţii amănunţite, deoarece aceasta acuza dureri la nivelul ficatului şi unele ameţeli. Pentru a se stabili dacă d-na Biriş a suferit traumatisme la nivelul capului sau al coloanei vertebrale, medicii i-au făcut o serie de radiografii. (N.T.)
Colonelul Virgiliu Costea - noul comandant al Grupului judeţean de pompieri Alba
     Col. Virgiliu Costea este, începând cu data de 1 decembrie 2001, noul comandant al Grupului de pompieri "Unirea" al judeţului Alba. Col. Costea are 49 de ani, este căsătorit şi are un copil. Noul comandant al pompierilor din Alba este licenţiat în ştiinţe militare şi în drept. Col. Virgiliu Costea activează în cadrul Grupului de pompieri al judeţului Alba din anul 1979. El a fost comandant al Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia timp de 9 ani. A fost şef al Compartimentului de Prevenire şi Inspecţie, iar în ultimii 5 ani a fost şef de Stat Major în cadrul Grupului de Pompieri al judeţului Alba. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Mesajul de mulţumire adresat participanţilor la sărbătoarea Zilei Naţionale a României
     Hava1 Decembrie 2001 a fost sărbătorit la Alba Iulia într-o atmosferă destinsă, plină de emoţia şi voioşia specifice Zilei Naţionale a României. Pentru reuşita manifestărilor, vreau să le mulţumesc organizatorilor, inimoşilor sponsori, care şi în acest an au înţeles importanţa implicării lor şi au fost alături de noi, albaiulienilor şi celorlalţi oaspeţi sosiţi la Alba Iulia din ţară şi din străinătate să celebreze sfântul moment.
Mircea HAVA,
primarul Municipiului Alba Iulia
În dosarul Jidvei a început să se facă dreptate
Sechestru pe averea mobilă şi imobilă a fostului şef de cramă, Toader Ignat şi a celorlalţi inculpaţi în frauda de 19 miliarde de lei
     Aseară, la închiderea ediţiei am aflat că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi Poliţia judeţeană Alba au emis ordonanţe pentru instituirea măsurilor asiguratorii pe toate bunurile mobile şi imobile ale fostului şef al "Complexului de vinificaţie Jidvei", ing. Toader Ignat şi a gestionarilor inculpaţi în dosarul Jidvei. Până la ora închiderii ediţiei s-a pus sechestru asiguratoriu pe Benzinăria şi magazinul din Căpâlna, proprietatea lui Toader Ignat, urmând ca poliţia locală să instituie sechestru şi pe averea celor care au prejudiciat firma Jidvei cu peste 19 miliarde de lei.
     Iată că după 7 luni de anchete şi cercetări minuţioase, Parchetul şi Poliţia au început să facă lumină în celebrul de acum "Dosar Jidvei". Vom reveni mâine cu noi amănunte. (B.I.U.)
Cultura şi Armata decid soarta Cetăţii Medievale din Alba Iulia
     Prezent la Alba Iulia, cu ocazia manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a României, ministrul Culturii, Răzvan Teodorescu, a adus în discuţie şi problema Cetăţii Medievale ale cărei spaţii sunt ocupate în prezent de Armată. Domnia sa a precizat că deşi, deocamdată, nu este semnat nici un protocol între Ministerul Culturii şi cel al Apărării Naţionale privind evacuarea spaţiilor respective, acest lucru este în curs de finalizare, mai rămânând de pus la punct unele detalii logistice. Ulterior părăsirii spaţiilor de către unităţile militare, care se preconizează a avea loc în cel mai scurt timp, Cetatea Medievală va fi supusă unui amplu proces de restaurare pentru a putea fi redată cu adevărat patrimoniului cultural naţional. În paralel cu parcurgerea acestei etape vor trebui căutate şi alte imobile unde să-şi desfăşoare activitatea garnizoanele Ministerului Apărării. (R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.