Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce eşti "calea, adevărul şi viaţa" şi ai călătorit împreună cu sluga Ta, Iosif, precum şi cu cei doi Ucenici, care au mers la Emaus: Însuţi, Stăpâne, călătoreşte şi cu mine, robul Tău, binecuvântând călătoria mea. Trimite-mi pe îngerul păzitor, ca lui Tobie, să-mi fie povăţuitor şi să mă ferească nevătămat de toată întâmplarea cea rea, pentru ca, în felul acesta, cu pace, sănătate şi bună sporire, să mă întorc întru ale mele şi toată viaţa mea să preaslăvesc preacinstit şi de mare cuviinţă numele Tău: al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mare Mc. Varvara; Cuv. Ioan Damaschin
Catolic: Sf. Ioan din Damasc; Sf. Varvara

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
La Alba Iulia
Analiza activităţii de protecţie civilă
Comunicat
     În baza protocolului semnat între Ministerul Administraţiei Publice Locale şi Ministerul de Interne, a Planului cu principalele activităţi ale Comandamentului Protecţiei Civile şi din ordinul domnului av. Ioan Rus, prefect şi şef al protecţiei civile a judeţului Alba, în ziua de 5 decembrie 2001, ora 10.00, în sala mare a Cercului Militar din Alba Iulia se va desfăşura "Analiza activităţilor de protecţie civilă pe anul 2001".
     La această activitate participă membrii Comisiei Judeţene de Apărare împotriva Dezastrelor, şefii comisiilor de specialitate de protecţie civilă judeţene, şefii şi inspectorii de protecţie civilă de la municipii, oraşe şi agenţi economici, clasificaţi din punctul de vedere al protecţiei civile şi invitaţi din cadrul instituţiilor publice descentralizate. (Şeful Inspectoratului de Protecţie civilă judeţeană Alba, colonel Dumitru GHEŢE)

Patrimoniul cultural
     O delegaţie restrânsă a Primăriei municipiului Alba Iulia se află în aceste zile la Karlsruhe în Germania în vederea achiziţionării unui număr de aproximativ 300 de plăci fotografice pe sticlă. Ele au fost realizate de un celebru fotograf albaiulian şi ilustrează evoluţia municipiului Alba Iulia într-o perioadă de 60 de ani. Se regăsesc imagini cu clădiri şi străzi care acum nu mai există, dar şi instantanee sugestive pentru viaţa de zi cu zi a oraşului. Pe lângă valoarea istorico-documentară, fotografiile sunt importante şi în procesul de restaurare a unor clădiri publice de patrimoniu din Alba Iulia. Viceprimarul Călin Potor ne-a informat că preţul pe care proprietara, doamna Eda Bach - fiica fotografului, îl cere pentru o placă este de 8,5 mărci germane, dar speră ca în urma negocierii el să mai scadă. Plăcile fotografice pe sticlă vor ajunge la Alba Iulia în cursul acestei săptămâni. (A.D.)
Câştigătorii concursului de proză scurtă "Liviu Rebreanu"
     La sfârşitul lunii noiembrie a.c. la Aiud a avut loc cea de-a XI-a ediţie a Zilelor culturale "Liviu Rebreanu", în cadrul căreia s-a desfăşurat şi o nouă ediţie a Concursului Naţional de proză scurtă cu acelaşi nume. La concurs au participat tineri creatori din întreaga ţară care nu au debutat încă în volum. Dintre cele câteva zeci de lucrări, juriul condus de Ion Mărginean - directorul DCCPCN Alba a desemnat următorii câştigători: *Premiul ziarului "Unirea" Alba Iulia şi al Casei de cultură "Liviu Rebreanu" Aiud - Camelia Gabriela Lungeanu din Sinaia; * Premiul ziarului "Informaţia de Alba", al Bibliotecii judeţene "Lucian Blaga" Alba şi al Casei de cultură "Liviu Rebreanu" Aiud - Lucian Bodea din Alba Iulia; *Premiul Societăţii culturale "Avram Iancu" Aiud - Ovidiu Ivancu din Alba Iulia şi Premiul Radio 21, al revistei "Cetatea culturală" Cluj Napoca - Lucian Vasile Bagiu din Alba Iulia. Tuturor felicitări. (A.D.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.