Curier județean
Rugăciunea de azi
     Către Tine, Stăpâne, Iubitorule de oameni, sculându-mă din somn scap şi spre lucrurile Tale mă nevoiesc; mă rog Ţie ajută-mi cu milostivirea Ta în toată vremea şi în tot lucrul. Scapă-mă de toate lucrurile cele rele, lumeşti şi de sporirea diavolească izbăveşte-mă şi mă du întru Împărăţia Ta cea veşnică. Că Tu eşti făcătorul meu şi purtătorul de grijă şi dătătorul a tot binele; căci întru Tine este toată nădejdea mea şi slavă înalţ, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Filofteia; Sf. Ambrozie al Mediolanului
Catolic: Neprihănita zămislire a Sfintei Fecioare Maria; Sf. Ambrozie

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
     Anul viitor încă 15 comune vor avea gaz metan
     Preşedintele CJ Alba, Augustin Presecan, a dat asigurări că în cursul anului viitor vor beneficia de gaz metan toate comunele din judeţ unde sunt începute lucrări, dar care nu au fost finalizate din lipsă de fonduri. Aşa cum se ştie, în peste 15 comune au fost începute lucrări de introducere a gazului metan din banii statului, dar şi ai oamenilor, însă nu au mai existat resursele necesare pentru terminarea lor. Deşi pentru acest lucru este nevoie de bani mulţi, preşedintele a declarat că există soluţiile necesare rezolvării alimentării cu gaz metan a comunelor respective. (F.R.)

Programul de dezvoltare a judeţului Alba permite crearea a 1350 noi locuri de muncă
     Aşa cum v-am mai informat, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Augustin Presecan, care este şi preşedinte al Consiliului de Dezvoltare Centru, a participat la Bucureşti la şedinţa de lucru a Consiliului Naţional de Dezvoltare Regională. Cu acest prilej, preşedintele Augustin Presecan a reuşit obţinerea tuturor documentelor şi avizelor necesare pentru aplicarea "Programului de dezvoltare a judeţului". Ca urmare a acestui succes, în judeţul Alba vor fi create începând cu 1 ianuarie 2002 aproximativ 1350 de noi locuri de muncă. De asemenea, guvernul a întins o mână de ajutor pentru agenţii economici privaţi din judeţul nostru oferind 100 de miliarde de lei pentru acest program. 50 la sută din valoarea fiecărui proiect aprobat va fi suportat de executiv, diferenţa fiind asigurată de câştigătorul proiectului. Alte 140 de miliarde de lei reprezintă investiţii angajate de agenţi economici privaţi pentru achiziţionarea de utilaje şi instalaţii. "Este încă o măsură concretă luată de cabinetul Adrian Năstase pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, iar astfel de acţiuni vor continua să fie implementate cu succes. Aşa cum am mai spus, preferăm să venim în faţa oamenilor cu măsuri şi rezultate concrete şi nu cu promisiuni fără acoperire", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Alba, d-l Augustin Presecan.
Florin ROMAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.