Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, curăţeşte-mă pe mine păcătosul, că niciodată n-am făcut bine înaintea Ta; scapă-mă, deci, de vicleanul şi fă să fie întru mine voia Ta, ca fără de osândă să deschid gura mea cea nevrednică şi să laud Preasfânt Numele Tău: al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Daniil Stâlpnicul şi Luca
Catolic: Sf. Damasus I

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Apel umanitar
     Solicit urgent ajutor umanitar pentru Covaci Emanuel Daniel, în vârstă de 6 ani, din Alba Iulia, suferind de encefalopatie infantilă cronică, retard psihic şi de limbaj, hipotrofie staturo-ponderală, invalid de gr. I, fiind irecuperabil. Solicitând acest ajutor umanitar, rog donaţiile personal (str. Arnsberg, bl. G2, ap. 110) sau mandatarului împuternicit. Nr. cont BANC POST 251101113010008722008. Vă mulţumim pentru ajutorul acordat.
Concurs de frumuseţe la Alba Iulia
     În zilele de 16-17 decembrie a.c., se va desfăşura Concursul judeţean "Miss Amentza", organizat în incinta restaurantului cu acelaşi nume din Alba Iulia. Ocupantele primelor trei locuri vor fi premiate în bani şi produse cosmetice, de asemenea, cadouri urmând să primească şi celelalte finaliste. Pentru înscrieri sau alte informaţii, participantele se pot adresa zilnic la numărul de telefon 094/780365.
     Clienţii care sunt interesaţi să participe sunt rugaţi să facă rezervări în timp util, întrucât locurile sunt limitate. (R.J.)

La Alba Iulia
Starea monumentelor istorice din judeţ sub lupa specialiştilor
     Specialişti în domeniul restaurării monumentelor istorice vor analiza vineri, 14 decembrie, la Alba Iulia starea actuală şi perspectivele de conservare şi restaurare a monumentelor istorice de pe teritoriul judeţului Alba. Ei se vor reuni într-u amplu simpozion organizat sub genericul "Conservarea patrimoniului cultural naţional din judeţul Alba - realităţi şi perspective", organizat de Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Institutul de Istoria Artei şi Arheologie din Cluj Napoca în colaborare cu Comisia Naţională a Monumentelor Istorice. Simpozionul va începe la ora 10.00, la sala de festivităţi a muzeului albaiulian, în prezenţa restauratorilor din judeţ şi a prof. univ. dr. Marius Porumb - preşedintele Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice, arh. Tereza Sinigalia - directoarea Direcţiei Monumentelor Istorice din cadrul Ministerului Culturii, a doamnelor Mihaela Negoiţă şi Ruxandra Stoica - consilieri în cadrul DMI, a reprezentanţilor Prefecturii judeţului Alba, Consiliului judeţean Alba, Primăriei municipiului Alba Iulia, Direcţiei pentru cultură, culte şi patrimoniu cultural naţional Alba, a reprezentaţilor firmelor care execută deja lucrări de restaurare-conservare pe teritoriul judeţului Alba: SC Corint SA Alba, SC Bastion SA Alba, Biroul de proiectare Lăncrănjan Franchini LE şi SC Proiect Alba SA. Dl. Horia Ciugudean - directorul Muzeului Naţional al Unirii, ne-a informat că au fost invitaţi şi ÎPS Andrei - arhiepiscop ortodox de Alba Iulia şi ÎPS Gyorgy Jakubiny - arhiepiscop romano-catolic de Alba Iulia, având în vedere că o mare pondere în cadrul monumentelor istorice de pe teritoriul judeţului nostru o reprezintă lăcaşurile de cult. Vor fi discutate probleme de ansamblu, dar şi punctuale legate de restaurarea şi conservarea monumentelor istorice din judeţul nostru, Alba fiind recunoscut ca unul dintre judeţele foarte bogate ale ţării în acest domeniu. Mihaela Negoiţă va prezenta un material prvind situaţia actuală a şantierelor de restaurare deschise deja în judeţ şi în municipiul Alba Iulia, iar arh. Anişoara Sion - proiectul de restaurare a Porţii sudice a Castrului Legiunii a XIII-a Gemina de la Alba Iulia, lucrare care se speră să înceapă anul viitor. Alături de analiza serioasă a situaţiei prezente a monumentelor, intenţia organizatorilor este de a găsi noi surse de finanţare pentru executarea lucrărilor de restaurare-conservare - extrem de costisitoare -cu atât mai mult cu cât, după apariţia în luna iulie a anului în curs a Legii patrimoniului imobil, şi autorităţile publice locale şi judeţene au atribuţii în acest domeniu.
     Tot vineri va avea loc, de la ora 13.00, vernisajul expoziţiei "arhitectura populară în Banat şi Transilvania", incluzând fotografii-document realizate de Walther Konschitzky şi lansarea volumului "Bisericile româneşti de zid din judeţul Alba" semnat de cercetătorul albaiulian Gheorghe Fleşer. Pentru că la simpozion se întâlnesc specialiştii, va fi prezent şi dl. Aldo Favretto- managerul firmei CO.FA. Construct, realizatoarea unor lucrări de conservare bio-edilitară în Italia.
Anca DINICĂ
Dosarul Jidvei
Sechestru pe casa şi autoturismele fostului şef al Complexului de vinificaţie
Proces-verbal de aplicare a sechestrului asigurator
     Anul 2001, luna decembrie, ziua 03 în municipiul Blaj, str. Bradului nr. 3, judeţul Alba.
     Lt. Grama Dragoş Ioan, plt. adj. şef Chircu Ion din cadrul Postului de poliţie Jidvei şi plt. maj. Pojar Gheorghe din cadrul Poliţiei municipiului Blaj.
     Azi, data de mai sus, în temeiul art. 163 - 166 din C.p.p., şi având în vedere Ordonanţa de luare a măsurilor asiguratorii emisă în dosarul penal nr. 426/2001 de către I.P.J. Alba - Serviciul Cercetări Penale, cu privire la indisponibilizarea prin instituirea de sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpatului Ignat Toader, ne-am deplasat la domiciliul inculpatului pe str. Bradului nr. 3, unde acesta locuieşte fără forme legale şi, cu toate că inculpatul a fost anunţat anterior de venirea noastră, poarta se afla încuiată, în prezenţa martorilor asistenţi:
     1. Dumitrescu Vasile Mircea, de 43 ani, domiciliat în comuna Jidvei, str. Unirii nr. 2A, bl. 4, sc. I, etaj I, ap. 1, judeţul Alba, de profesie fotograf;
     2. Făgeţan Ioan, de 44 ani, domiciliat în comuna Jidvei, sat. Feisa nr. 230, judeţul Alba, mecanic întreţinere la Primăria Jidvei, am procedat la identificarea bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului, după cum urmează:
     -un autoturism DACIA 1310, culoare vişinie, cu număr de înmatriculare AB-02-TXE aparţinând inculpatului Ignat Toader (conform verificării la Evidenţa circulaţiei), ce se afla în curtea inculpatului, uzura fiind de aproximativ 30%, iar valoarea aproximativă de 35.000.000 de lei; -un autoturism Volkswagen Passat TDI, culoare gri metalizat, cu număr de înmatriculare expirat, AB-01320, uzura aproximativ 10%, în valoare aproximativă de 250.000.000 de lei, ce se afla de asemenea în curtea inculpatului, aceste bunuri fiind sechestrate prin prezentul proces-verbal prin care se atrage atenţia inculpatului ca să nu le înstrăineze până la finalizarea procesului penal, deoarece în caz contrar săvârşeşte infracţiunea de "sustragere de sub sechestru". Bunurile se lasă în custodia inculpatului până la finalizarea procesului penal.
     În urma verificării efectuate la Biroul de Carte funciară de pe lângă Judecătoria Blaj, s-a constatat că imobilul de pe str. Bradului nr. 3 aparţine atât inculpatului cât şi soţiei acestuia, Ignat Aurora, în cota de 1/1, suprafaţa fiind de 647 mp, curte şi imobil, la nr. topografic 510/1, pe care de asemenea se instituie sechestru asigurator, urmând a se comunica Biroului de Carte funciară a Judecătoriei Blaj să aplice inscripţia "Ipotecară".
     În timpul aplicării sechestrului nu s-au distrus bunuri iar întreg procesul de sechestrare s-a filmat de către Dumitrescu Mircea, cu ajutorul camerei de filmat marca "Sony".
     Martorii prezenţi la faţa locului nu au ridicat obiecţiuni cu privire la modul în care s-a făcut sechestrarea de bunuri mobile şi imobile şi la cele consemnate în prezentul proces - verbal.
     Pentru care s-a încheiat prezentul proces-verbal, în trei exemplare, din care unul s-a înmânat numitului Haţegan Ioan, în vârstă de 74 ani, domiciliat în municipiul Blaj, str. Bradului nr. 4, judeţul Alba, vecin cu inculpatul, pentru aducerea la cunoştinţa inculpatului, un alt exemplar urmând a fi trimis inculpatului prin scrisoare recomandată.

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.