Curier județean
Rugăciunea de azi
     Cea nebiruită şi Dumnezeiască putere a cinstitei şi de viaţă purtătoarei Crucii Domnului, nu mă lasă pe mine, păcătosul, ci cu puterea ta mă acoperă de toată ispita cea trupească şi sufletească. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Grigorie; Sf. Cuv. Antipa de la Calapodeşti;
Catolic: Sf. Agaton; Sf. Zoe

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Prima ședință a CL Cugir din 2002
     Ieri după-amiază, la Cugir, s-a desfăşurat prima şedinţă de Consiliu Local din anul 2002. Printre problemele de pe ordinea de zi s-au regăsit: împrumuturi din fondul de rulment, atribuirea de terenuri şi problema câinilor fără stăpân. Alte probleme stringente ale urbei vor fi prezentate de primarul Cugirului, Aurel Voicu, joi, 10 ianuarie, preşedintelui CJ Alba, Augustin Presecan, în cadrul unor discuţii care se vor desfăşura la Alba Iulia. (N.T.)
Expoziție de pictură
     Galeriile de artă organizează vineri, 11 ianuarie a.c., expoziţia de pictură a tânărului artist albaiulian Flavius Ivan. Prezentarea expoziţiei va aparţine d-nei profesoare Diana Ţuculescu. Vernisajul va avea loc de la ora 17.30. (R.J.)
Mulțumiri sponsorilor
     Colectivul de copii al Centrului de Plasament din Abrud împreună cu conducerea unităţii mulţumesc firmei TAN TRANSPORT şi patiserie-restaurant "Casa Veche" pentru cadourile făcute cu ocazia sărbătorilor de iarnă. "Darurile oferite de către aceste firme au adus multă bucurie în sufletele celor 56 de copii ocrotiţi în acest centru de plasament. Mulţumirile noastre nu pot compensa satisfacţia trăită de orfani şi dorim ca Dumnezeu să vă răsplătească prin belşug şi sănătate" - se arată într-o scrisoare semnată de directorul acestei instituţii, ing. Dorin Leah. Se cuvine menţionată aici şi activitatea susţinută a unui fost elev al Centrului de Plasament din Abrud, Ioan Simu, care din 1994 aduce an de an sponsorizări pentru micuţii asistaţi. Cu ocazia sfintelor Sărbători de Crăciun, de Paşti, de Ziua Internaţională a Copilului, Ioan Simu revine în rândul orfanilor aducând un dram de bucurie în sufletele acestor copii instituţionalizaţi la Abrud. (D.M.)

Calitatea jucăriilor - sub lupa inspectorilor OPC Alba
În urma deficiențelor constatate s-au aplicat amenzi în valoare de 17,4 milioane de lei
     Oficiul de Protecţie a Consumatorilor Alba a urmărit modul de comercializare, fabricare şi import al jucăriilor. Acţiunea a cuprins 20 de agenţi economici din Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Cugir, Cîmpeni şi Baia de Arieş. Din cei verificaţi 17 firme comercializau jucării, două importau aceste produse, iar unul era producător.
     Au fost controlate jucării în valoare de 140 milioane de lei, în 17 cazuri constatându-se abateri de la normele în vigoare, ceea ce a dus la dispunerea opririi temporare a comercializării acestor produse. În cazul producătorului de jucării a fost oprită temporar fabricaţia datorită faptului că jucăriile erau confecţionate din lemn şi nu corespundeau standardelor în domeniu. "Ca urmare a deficienţelor constatate, inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 17,4 milioane de lei", a precizat şeful OPC Alba, ing. Ioan Pleşa. Jucăriile verificate de inspectori (trenuleţe, motorete, biciclete, tancuri, roboţi, elicoptere etc.) prezentau o serie de abateri: lipsea marcajul de siguranţă sau acesta nu era aplicat corect; nu era precizată pe ambalaj denumirea produsului sau importatorului şi au fost cazuri în care lipseau instrucţiunile de folosire sau avertizare; au existat jucării care nu erau însoţite de traducerea instrucţiunilor de folosire în limba română, constatându-se, de asemenea, deficienţe în ceea ce priveşte modul de ambalare. (A.D.T.)
În comuna Ponor
Depopulare şi sălbăticie
     Valea Rece sau cătunul frigului este o aşezare din comuna Ponor aflată la 5 km de centrul acestei localităţi. Prin 1970 în acest cătun existau 25 de case cu peste 140 de locuitori. De atunci, tinerii au plecat la oraş, bătrânii la... cimitir, iar acum mai sunt locuite 10 case, în acestea aflându-se 30 de persoane. Restul caselor s-au dărâmat, ori sunt pustii. Pe viitor acest cătun va deveni un parc al animalelor sălbatice. Pe aici bântuie lupii şi mistreţii, vulpile, iar caprele sălbatice umblă şi ziua prin sat, mănâncă fân din oborul animalelor domestice. Pădurea a acoperit cătunul; iarna grea şi frigul sunt aici la ele acasă. Are cineva idee ce şi cum s-ar mai putea face?!
Iosif BARB, Ponor

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.