Ultima oră
Știri
La Sebeş
Un tânăr a fost rănit grav într-un accident rutier
     Marţi după-amiaza, pe raza oraşului Sebeş s-a produs un accident rutier, în urma căruia un tânăr a fost grav rănit. Conducând o Dacia 1300 pe strada Aurel Vlaicu din Sebeş, Nicolae Oneţiu (31 de ani, din localitate) nu acordă prioritate de trecere unui Opel Vectra care circula pe drumul Sibiului. Şoferul Opelului, Lucian Ciucur (22 de ani, din Sebeş) a încercat să evite impactul, virând puternic. În urma manevrei bruşte, Ciucur pierde controlul volanului şi intră într-o casă de la marginea drumului. În urma impactului, Ciucur a fost transportat la spital unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral cu stare comoţională şi fractură de femur stâng. În cauză, Poliţia Sebeş continuă cercetările. (N.T.)
În această perioadă friguroasă
S-a înmulţit numărul virozelor şi pneumoniilor
     Printr-un comunicat de presă întocmit de Direcţia de Sănătate Alba, purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, dr. Cristina Galoş, ne informează că în primele zile din anul ce tocmai a început, la nivelul judeţului Alba au fost înregistrate 632 de cazuri de viroze şi 440 cazuri de pneumonii. Incidenţele mai mari ale îmbolnăvirilor s-au înregistrat în rândul pacienţilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani - 394 de viroze (10 cazuri internate) şi 122 cazuri ce pneumonii (25 persoane spitalizate). Copiii cu vârste cuprinse între 1-4 ani şi persoanele de 15-44 de ani au fost afectate mai mult ca de obicei de aceste boli. În perioada 31 decembrie - 6 ianuarie au fost internate în unităţile medicale 151 de persoane suferind de viroze şi pneumonii. Nu a fost semnalat oficial nici un caz de gripă. (D.M.)
Premiu pentru dr. Liviu Stoica din partea
Universităţii americane "Liberty"
     Meritele d-lui Liviu Stoica, doctor în medicină în domeniul psihiatriei, sunt cunoscute şi dincolo de ocean, mai precis în Statele Unite. În calitate de profesor-asociat al Universităţii "Liberty" din oraşul Sacramento (statul California), d-l Stoica a fost nominalizat de către respectiva instituţie de învăţământ superior american, pentru premiul care îi răsplăteşte cercetarea efectuată de-a lungul timpului în domeniul psiho-patologiei. Rezultatele vor fi cunoscute spre sfârşitul lunii ianuarie a.c., şi mai mult ca sigur d-l Liviu Stoica va intra în posesia acestei onorante distincţii. (R.J.)
Probleme financiare la Apa CTTA
     Directorul general al SC Apa CTTA SA, ing. Viorel Lazăr, ne-a declarat că societatea pe care o conduce se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza neîncasării facturilor restante de la clienţi. Cei mai mari debitori sunt Apă Canal SA Alba Iulia, Go Aiud şi Urbana Blaj. D-l Lazăr a adăugat că va cere demararea tuturor procedurilor necesare de recuperare a banilor, inclusiv solicitarea de intrare în faliment a rău-platnicilor, dacă aceştia nu vor achita restanţele. O decizie în acest sens va fi luată la începutul săptămânii viitoare în CA al SC Apa CTTA SA Alba. (F.R.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Alba Iulia
Mircea Hava pregătește lansarea obligațiunilor municipale
     Privită ca singura şansă de finanţare a dezvoltării municipiului Alba Iulia în condiţiile de austeritate bugetară prezente, emiterea de obligaţiuni municipale se află pe primul loc în agenda de lucru a primarului Mircea Hava. În cursul zilei de astăzi domnia sa şi specialişti în finanţe ai primăriei vor avea o întâlnire de informare cu reprezentanţii firmei de valori mobiliare SINVEST din Arad. Mircea Hava ne-a declarat că scopul întâlnirii este de a găsi cea mai bună formulă pentru contractarea acestor obligaţiuni, care oricum se va face prin licitaţie publică. (A.D.)
Prin intermediul părintelui Teodor Crişan
"Tricolorul" Adrian Ilie donează bani pentru cinci copii orfani din Aiud
     Aşa cum v-am mai informat, anul trecut, în Ajunul Crăciunului, în familia Turc din Aiud s-a petrecut o tragedie. După ce au băut împreună într-un bar, Lucia şi soţul său Victor Turc s-au întors acasă unde îi aşteptau cei cinci copii, dintre care trei minori. Supărat că este servit cu cartofi, bărbatul s-a apucat la ceartă cu fiica însărcinată şi cu soţia sa. Acestea au replicat că nu au bani pentru alte alimente, întrucât toţi 7 membrii familiei trăiesc doar din alocaţiile minorilor. La un moment dat, Lucia a luat un cuţit de bucătărie pe care l-a împlântat în corpul soţului ei, în zona inimii. Mama şi fiica au declarat poliţiei că bărbatul a venit înjunghiat în inimă, s-a pus în pat şi a murit, însă versiunea lor a fost dată peste cap de medicul legist. La sfârşitul anului, Lucia a fost reţinută, pe numele ei Parchetul emiţând un mandat de arestare pentru 30 de zile.
     Cei cinci copii rămaşi fără părinţi au rămas să se îngrijească singuri, situaţia lor intrând în atenţia Comisiei judeţene a drepturilor copilului. Părintele Teodor Crişan de la Mănăstirea Dumbrava a decis să asigure alimente, îmbrăcăminte şi alte bunuri pentru orfanii familiei Turc. În plus, părintele, fostul duhovnic al echipei naţionale de fotbal a României şi al selecţionerului Anghel Iordănescu, a luat legătura cu internaţionalul Adrian Ilie solicitându-i acestuia să acorde ajutor copiilor năpăstuiţi. Aşa cum îl ştim, Adrian Ilie, deşi aflat în Spania, la Valencia, a răspuns apelului făcut de părintele Crişan de la Dumbrava şi a transmis că va dona o sumă importantă în bani (este vorba de milioane de lei) pentru cei cinci orfani din ceea ce a fost odată familia Turc. Felicitări Adrian Ilie şi, în numele orfanilor, îţi mulţumim!
Florin ROMAN
La Săliştea
Un tată-socru și-a crestat la jugulară ginerele
     Marţi seara, în jurul orei 23.00, în casa familiei Grozav din Săliştea a izbucnit un scandal, pe fondul consumului de alcool. Ioan Grozav (72 de ani), după ce a consumat o cantitate impresionantă de alcool, s-a luat la harţă cu ginerele său, Dumitru Greuruş (30 de ani). Pentru a fi mai convingător, Grozav a pus mâna pe un cuţit şi şi-a crestat ginerele în zona gâtului. Văzând că Greuruş sângerează abundent, aparţinătorii l-au transportat la Spitalul Judeţean Alba. Victima a fost diagnosticată cu leziuni la nivelul arterelor carotidă şi jugulară, ajungând la spital în stare de şoc hemoragic. Greuruş a fost supus unei intervenţii chirurgicale, rămânând însă sub observaţie medicală. Poliţiştii din Săliştea aşteaptă verdictul medicilor pentru continuarea cercetărilor. (N.T.)
Vacile unor septuagenari din Ceru Băcăinți în mini-sejur la Alba Iulia
     Florin Radu Radu (25 de ani, din Teiuş, fără ocupaţie) şi Florin Ruja (20 de ani, din Şibot, fără ocupaţie) au fost reţinuţi de poliţiştii din Ceru Băcăinţi şi Cugir, fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Marţi, 8 ianuarie, în jurul amiezii, Ioan Moga (78 de ani, din satul Groşi) a ajuns la Postul de Poliţie din Ceru Băcăinţi, unde a reclamat faptul că, în noaptea precedentă, din grajd i-au fost furate două vaci şi un viţel. Şeful de post, aflat în interes de serviciu la IPJ Alba, a pornit spre Ceru Băcăinţi. La întoarcere, pe DN 1, la intrare în Alba Iulia, şeful de post a observat o autoutilitară ARO în care erau transportate... două vaci şi un viţel! Autoturismul ARO a fost urmărit de poliţie şi oprit, fiind identificat şoferul Nicolae Dănilă şi însoţitorul său: Florin Radu Radu. Aceştia erau aşteptaţi în Teiuş de cel care le vânduse pontul: Florin Ruja. Ruja şi Radu au fost depuşi în arestul IPJ Alba pe bază de ordonanţă de reţinere. Ieri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru cei doi. Şoferul Nicolae Dănilă este cercetat în stare de libertate pentru complicitate. Pe timpul anchetei autoutilitara ARO a fost reţinută la Poliţia Cugir. Animalele au fost recuperate şi predate persoanei păgubite, după un scurt sejur pe şoselele patriei.
     În acest context, primarul din Ceru Băcăinţi - Aurel Giurgiu şi păgubitul Ioan Moga mulţumesc poliţiei din comună şi din Cugir, pentru operativitate în recuperarea pagubei, animalele cu pricina fiind singura sursă de subzistenţă a familiei de septuagenari. (N.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.