Prima pagină Ediția din: 12.01.2002
Știri
Folosindu-se de cheile furate anterior
Rozina a prădat un apartament din Alba Iulia
     Valeria Rozina Ştefan (16 ani, din Alba Iulia) a fost identificată de poliţiştii albaiulieni ca fiind autoarea unui furt din locuinţă. Miercuri, 9 ianuarie, Claudiu B. a sesizat poliţia că din locuinţă i-au dispărut bijuterii de aur, în greutate totală de 50 g şi valorând 15 milioane de lei. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului şi a investigaţiilor derulate cu rapiditate, poliţiştii au identificat hoaţa în timp record, recuperând prejudiciul. Anchetatorii au scos la iveală faptul că tânăra a pătruns în apartament folosind cheile potrivite, sustrase anterior de la soţia proprietarului. (N.T.)
La Aiud
Prinţesa hoţilor loveşte şi în 2002
     Claudia Ciurar (14 ani, din Teiuş) poreclită "Prinţesa hoţilor" a fost din nou în "vizită" la Poliţia Aiud, unde a fost "premiată" cu un nou dosar penal pentru furt. Începutul în forţă al anului 2002 îşi are rădăcinile în decembrie 2001, când Ciurar i-a furat unei persoane, în piaţa agroalimentară din Aiud, un portmoneu cu 400.000 de lei. Nefiind încă justiţiabilă, "Prinţesa" va beneficia de o nouă minivacanţă în Centrul de Primire Minori din Alba Iulia. (N.T.)
La Alba Iulia
Beculeţele ornamentale au distrus un apartament
     Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit joi, 10 ianuarie, ora 17.24, la stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament situat la nivelul 6 al unui bloc de pe Bulevardul Victoriei. Din cauza unei ghirlande ornamentale de becuri s-au aprins lambriurile de lemn din holul unei locuinţe (efect termic sau scurtcircuit). Până la sosirea pompierilor militari, vecinii au reuşit să localizeze şi să stingă incendiul, proprietarul nefiind acasă. Apartamentul a fost compromis în întregime, fiind distrus parţial mobilierul din bucătărie şi din celelalte camere ale apartamentului. (N.T.)
Pirotehniștii continuă lupta cu ghețurile din Apuseni
     Pirotehniştii IPC Alba şi de la exploatările miniere din Apuseni continuă acţiunile de deblocare a râului Arieş, prin explozie cu trotil. La Bistra au fost deja degajaţi circa 50 de metri din zăporul principal, însă mai este încă mult de lucru. Specialiştii susţin că ar fi necesare peste 300 kg de trotil pentru rezolvarea situaţiei şi intervenţii similare la Albac, Pojorâta şi Vadu Moţilor, mai ales că vremea s-a încălzit. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Prefectul Ioan Rus a declanșat
Bătălia anticorupție în administrațiile locale
     Dizolvarea Consiliului General al municipiului Bucureşti în baza Legii 215/2001 precum şi numeroasele cazuri de corupţie în rândul consilierilor, evidenţiate de Corpul de control al primului ministru, nu puteau rămâne fără urmări în teritoriu. Deşi, până în prezent, la nivelul judeţului Alba nu s-a pus problema desfiinţării nici unui asemenea organism local, conform legii sus-menţionate, totuşi se pare că şi la noi există unii consilieri care derulează afaceri prin firmele proprii sau la care sunt asociaţi cu primăriile de care aparţin. În acest sens, prefectul Ioan Rus a declarat în cursul zilei de ieri că instituţia pe care o conduce va acorda o atenţie sporită atât actelor emise de administraţiile locale cât şi eventualelor "relaţii de muncă" cu primăriile ale consilierilor locali. "Vom vedea în ce măsură se confirmă aceste aspecte şi în eventualitatea că vom depista cazuri concrete îi vom determina pe aceşti consilieri să renunţe la asemenea activităţi".
     În altă ordine de idei, referitor la modul de control al administraţiei publice locale, este de menţionat că, în 2001, Oficiul juridic şi de contencios administrativ din cadrul Prefecturii Alba a analizat peste 10.000 de hotărâri de CL şi dispoziţii ale primarilor din judeţ. 83 dintre acestea au făcut obiectul unor acţiuni în contencios administrativ declanşate de prefectul Ioan Rus. Ulterior, 58 au fost revocate de către consiliile locale în baza procedurii iniţiate de prefectul Ioan Rus, iar 25 au ajuns în instanţa de contencios administrativ. 23 au fost admise de instanţă ca fiind favorabile Prefecturii, iar două se află încă pe rol.
Răzvan JURCĂ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.