Prima pagină Ediția din: 19.01.2002
Știri
Poliţiştii din judeţul Alba - în alertă
     Deoarece căutarea bărbatului care a împuşcat miercuri, 16 ianuarie, un tânăr la Deva nu s-a soldat, deocamdată, cu rezultate concrete, IPJ Hunedoara a transmis Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba o adresă cu semnalmentele urmăritului general. Astfel, toţi poliţiştii din judeţul Alba au primit instrucţiuni clare cu privire la identitatea celui căutat, urmând ca în trafic controalele să se intensifice. (N.T.)
Muncitorii cugireni revoltaţi
     Întocmirea listelor cu disponibilizaţi la Cugir SA a creat o stare de tensiune printre muncitorii cugireni. Majoritatea celor trecuţi pe liste au contestat includerea pe liste. Cum multe contestaţii au fost soluţionate favorabil a venit rândul altora de a-şi vedea numele printre cei 600 de disponibilizaţi. Aceştia sunt la rândul lor nemulţumiţi şi nimeni nu se grăbeşte să fie trecut pe listă, pentru că perspectiva unor noi locuri de muncă este destul de sumbră. (F.R.)
Razie printre consumatorii ilegali de curent electric
     În perioada 16 - 17 ianuarie a.c., Serviciul Poliţiei de Ordine Publică din IPJ Alba în colaborare cu reprezentanţi ai SC Electrica SA au efectuat o masivă operaţiune de control şi depistare a persoanelor care sunt conectate ilegal la reţeaua de curent electric. Au fost depistate 25 de persoane care aveau gospodăriile racordate ilegal la reţeaua de curent electric, 13 în mediul urban şi 12 în mediul rural. Cele mai multe infracţiuni au fost depistate, în ordine descrescătoare, în zona Blaj - Cetatea de Baltă, Sebeş, Abrud, Cugir. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
La ședința extraordinară a CJ Alba s-a creat pe seama lefurilor de la Apa CTTA și DPL Alba
Un circ și o bălăcăreală mai cumplite ca la CAP
Consilierii cu funcţii de conducere la DPL Alba nu au votat
     În cursul zilei de ieri, în timpul şedinţei extraordinare a CJ Alba, proiectele de hotărâre cu privire la avizarea contractelor de performanţă pe anul 2002, pentru conducătorii societăţilor comerciale "Drumuri şi Poduri Locale Alba" SA şi "APA CTTA" SA Alba Iulia, au iscat un adevărat război al declaraţiilor între consilierii judeţeni ai PNL şi conducerea CJ Alba susţinută de consilierii PSD.
     Preşedintele PNL, Teodor Atanasiu, liderul consilierilor liberali, l-a acuzat pe colegul său, Cornel Suciu (PSD) că a dezinformat CJ Alba atunci când a declarat că membrii comisiei nr. 1 de buget-finanţe, au avizat favorabil cele două proiecte de hotărâre. "Miercuri comisia nu a avizat favorabil cele două proiecte de hotărâre şi a propus trimiterea lor spre rediscutare. Acum, dl. Suciu vine şi ne spune cu totul altceva. "Este o minciună", a spus Atanasiu. În replică, consilierul judeţean Cornel Suciu l-a acuzat şi el de dezinformare pe Teodor Atanasiu, precizând că membrii comisiei s-au întâlnit joi şi au avizat favorabil proiectele. Atanasiu a spus că doar doi din cei cinci membri ai comisiei au fost prezenţi, alţi doi recunoscând că au fost consultaţi telefonic. Pe aceeaşi linie, consilierul liberal Dan Motreanu a cerut ca cei care fac parte din conducerea DPL Alba să nu-şi exprime votul pentru cele două proiecte invocând că acest lucru este interzis de lege. Amendamentul Motreanu a fost acceptat iar cei doi consilieri judeţeni din conducerea DPL s-au abţinut de la vot. Şirul acuzelor a continuat, reprezentanţii PSD aruncând pe umerii liberalilor ineficienţa cu care au acţionat atunci când au condus cele două societăţi şi sumele mai mari încasate de directori.
     După circa două ore de bălăcăreli, cu unele modificări tehnice, ambele proiecte de hotărâre au fost aprobate.
Florin ROMAN
Eugen Popa - noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba
Consilierii liberali au părăsit sala de şedinţe în momentul votului *PSD şi PD, la braţ
     Ieri, a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului judeţean Alba, poate cea mai lungă din actuala legislatură. Încă de la începutul şedinţei, preşedintele CJ Alba, Augustin Presecan, i-a iritat pe cei patru consilieri ai PNL, atunci când a anunţat că pe ordinea de zi a fost trecut suplimentar proiectul de hotărâre privind alegerea noului vicepreşedinte al CJ Alba. Aşa cum deja se ştie, unul din cele două locuri de vicepreşedinte a rămas vacant după ce Nicolae Gavrilă a demisionat ca urmare a alegerii sale în funcţia de preşedinte al CETROCOOP. Liderul consilierilor liberali a declarat că pentru o şedinţă extraordinară, legea spune că aceasta trebuie să se convoace cu trei zile înainte de desfăşurarea ei, iar ordinea de zi să fie completă. Plecând de la aceste principii enunţate, Teodor Atanasiu a precizat că alegerea noului vicepreşedinte este ilegală. În replică, secretarul general al judeţului, Mariana Hurbean, a spus că orice ordine de zi poate fi suplimentată atunci când apar probleme urgente. Amendamentul înaintat de consilierul judeţean al PNL, de retragere a acestui punct de pe ordinea de zi, a fost susţinut de 8 consilieri (ai PNL şi PNŢCD), iar altul s-a abţinut. În cele din urmă, preşedintele CJ Alba, Augustin Presecan l-a propus pentru funcţia de vicepreşedinte pe consilierul PSD, Eugen Popa, nemaifiind făcută nici o altă nominalizare. În urma votului secret, Eugen Popa a fost ales vicepreşedinte al CJ Alba cu 30 voturi pentru, 1 împotrivă iar cinci consilieri nu au votat (din care 4 ai PNL). Prin urmare, şi-au dat girul pentru noul vicepreşedinte, consilierii PSD, UDMR, PD, PNŢCD, FER etc. Eugen Popa este născut în 1945 la Poiana Aiudului, este căsătorit şi are doi copii, este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din Cluj Napoca şi este de 23 de ani în funcţii de conducere. Până în prezent a fost director general al Aitrans Aiud.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.