Curier județean
Rugăciunea de azi
     Făcutu-s-a pântecele Tău masă Sfântă, având Cereasca Pâine, pe Hristos Dumnezeul nostru, din care tot cel ce mănâncă nu va muri, precum a zis Hrănitorul tuturor, Născătoare de Dumnezeu.
     Darurilor Tale fă-ne pe noi vrednici, Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, trecând cu vederea greşelile noastre, şi dăruind vindecare celor ce iau cu credinţă binecuvântarea ta, Preacurată.
     Veselitu-ne-ai pe noi, Doamne, întru făpturile Tale, şi întru lucrul mâinilor Tale ne-am bucurat. Însemnatu-s-a peste noi lumina Feţei Tale, Doamne, dat-ai veselie în inima mea, din rodul grâului, al vinului şi al untdelemnului, al lor ce s-a înmulţit. Cu pacea împreună ne vom culca şi vom adormi, că Tu, Doamne, deosebi întru nădejde ne-ai aşezat.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Macarie Egipteanul; Arsenie şi Marcu;
Catolic: Sf. Marius şi Marta

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Bani pentru copii
     CJ Alba a aprobat proiectul de hotărâre prin care s-a stabilit costul anual pentru un copil aflat în dificultate. Valoarea acestui cost este de 26 milioane de lei pentru un copil aflat în dificultate, pentru un copil cu handicap şi pentru o persoană majoră ce beneficiază de protecţie în condiţiile OUG nr. 26/1997, republicată, aprobată prin Legea nr. 108/1998 pe anul 2002. (F.R.)
Dacie furată
     Persoane necunoscute i-au furat lui Vasile Chesa din Alba Iulia autoturismul proprietate persoanală Dacia 1300, cu număr de înmatriculare AB-03-SMV. Cei care pot da relaţii sunt rugaţi să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie. (F.R.)
Scutire de impozit
     Potrivit informaţiilor primite din partea directorului Direcţiei Venituri, ec. Anuţa Şinar, contribuabilii (persoane fizice) care locuiesc în case declarate monumente sunt atenţionaţi că, pentru a fi scutiţi de achitarea impozitului pe clădiri este necesar să depună o cerere la Direcţia Venituri din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia. Deci, pentru a beneficia de orice facilităţi prevăzute de legislaţia în vigoare contribuabilii trebuie să solicite acest lucru în baza unei cereri însoţită de documentele necesare. (A.D.T.)
Deficit bugetar acoperit
     În timpul şedinţei de ieri, consilierii judeţeni au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea acoperirii definitive a deficitului bugetar rezultat la finele exerciţiului bugetar pe anul 2001. Potrivit acestui document, deficitul bugetar pe anul 2001, în sumă de 1,136 miliarde de lei a fost acoperit definitiv, în condiţiile legii din fondul de rulment al judeţului. (F.R.)

În privinţa modificării art 30 din Legea administraţiei publice locale
Adrian Năstase și-a însușit ideea Partidului Democrat
     Preşedintele organizaţiei judeţene Alba a Partidului Democrat - Mircea Hava a apreciat ca pozitiv anunţul făcut ieri în cadrul videoconferinţei cu prefecţii de premierul Adrian Năstase vizând modificarea articolului 30 din legea 215/2001 privind administraţia publică locală. Este vorba de introducerea interdicţiei de a avea relaţii comerciale, de afaceri cu societăţile comerciale şi regiile subordonate administraţiilor publice locale şi judeţene, atât pentru consilierii locali şi judeţeni, cât şi pentru rudele de gradul I şi II ale acestora. De asemenea, nu vor putea ocupa funcţii de consilieri locali şi judeţeni nici cei care au doar participaţiuni la firme care au legături de afaceri cu administraţiile locale. Acest lucru vine să confirme justeţea dispoziţiilor preşedintelui PD Traian Băsescu care le-a cerut membrilor PD aflaţi în asemenea situaţii să aleagă între afaceri şi funcţiile de consilieri obţinute cu sprijinul partidului.
     Mircea Hava nu a uitat să reamintească faptul că în urmă cu 4 zile doi deputaţi ai PD - Emil Boc şi Ioan Oltean - au cerut colegilor din Camera Deputaţilor o modificare a articolului 30 din legea 215, exact în sensul anunţat ieri de Adrian Năstase. Dar propunerea celor doi deputaţi pedişti a fost respinsă la vot de deputaţii PSD şi UDMR. "Nu-i nimic! Este bine că PSD şi-a însuşit ideea noastră! Dar sperăm că ea îşi va atinge scopul." Această situaţie este considerată de PD prima mare victorie din acest an a partidului. Mircea Hava a mai declarat că doi consilieri locali ai PD Alba Iulia - Rusu Stoian şi Paul Voicu, care sunt şi membri în CA de la Apă-Canal au renunţat la această calitate. În aceeaşi situaţie se află dl. Dan Ilieş consilier local la Blaj, care a renunţat la funcţia de membru în CA de la SC Urbana Blaj. Referindu-se la demisia vicepreşedintelui CJ Alba - Doru Cetean din calitatea de membru al C.A. de la Apa CTTA Alba, deputatul Alexandru Pereş a declarat: "Vrem să vedem şi demisiile preşedintelui CJ Alba - Augustin Presecan din funcţiile de preşedinte al CA de la SC Apă CTTA Alba şi SC DPL Alba şi alegerile pe care le vor face Ioan Farcaş - director SC DPL, Ioan Urcan şi Eugen Colda - directori adjuncţi ai SC DPL Alba, care sunt în acelaşi timp şi consilieri judeţeni."
     Biroul Permanent judeţean al PD Alba se va reuni astăzi şi va lua în discuţie toate cazurile din partid, rezultatele analizei şi deciziile luate urmând a fi comunicate presei şi opiniei publice.
Anca DINICĂ
Lupta anticorupţie debutează la
Primăria Alba Iulia
     Lupta anticorupţie declanşată de premierul Năstase se extinde şi pe raza judeţului Alba. Astfel, Prefectura a remis adrese către toate consiliile locale, prin care se solicită oficial precizarea de către consilierii locali a afacerilor derulate cu primăriile respective. În caz că există asemenea legături economice, respectivele persoane sunt obligate să renunţe la derularea contractelor. În acest sens, prima instituţie ce va trece prin filtrul controlului este Primăria municipiului Alba Iulia. (R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.