Prima pagină Ediția din: 28.01.2002
Știri
Un albaiulian a fost arestat în Vama Borş pentru dare de mită
     Ieri, Emil David, 32 de ani, din Alba Iulia, a fost arestat preventiv 5 zile, de către Poliţia de frontieră din cadrul Vămii Borş, sub acuzaţiile de instigare, dare de mită şi fals intelectual. Potrivit poliţiei de frontieră, tânărul a încercat să-i dea unui subofiţer din vamă 100 de EURO pentru a-i aplica două ştampile într-un paşaport. (F.R.)
Trai nineacă pe munca babachii!
     Nicolae Olteanu (34 de ani), Miron Paştiu (17 ani) din Vingard, ambii fără ocupaţie, cu antecedente penale şi Remus Adam (14 ani, din Vingard) au fost identificaţi de poliţiştii din Şpring ca fiind autorii unui furt comis din gospodăria lui Ioan R. din Vingard. Cei trei l-au "curăţat" pe gospodar de 4 găini, 2 raţe, 10 litri de vin, 10 litri de ţuică, un casetofon şi un ceas deşteptător. Hoţii n-au apucat însă să se înfrupte din festinul pregătit din munca altuia, poliţiştii reuşind să recupereze prejudiciul şi să-l returneze părţii vătămate. Cei trei sunt cercetaţi pentru furt. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Tragedie la Roşia Montană
Doi mineri au căzut de la 100 de metri într-o prăpastie şi au murit pe loc
Un alt muncitor este internat la Spitalul din Cîmpeni
     Un grav accident de muncă soldat cu moartea a doi mineri de la EM Roşia Montană şi rănirea gravă a unui alt muncitor a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă. Accidentul s-a produs după miezul nopţii, în schimbul III. Muncitorii se deplasau în interiorul carierei cu un utilaj de mare tonaj, un încărcător frontal cu cabină şi cuvă. Potrivit cercetărilor preliminare, la un moment dat, şoferul a pierdut controlul bolidului răsturnându-se într-o prăpastie. Doi dintre muncitori au căzut de la o înălţime de circa 100 de metri şi au murit pe loc. Un al treilea miner a scăpat cu viaţă. El a ajuns târâş la staţia de compresare unde a anunţat tragedia. Victimele acestui teribil accident sunt şoferul Mircea Tomuş, de 41 de ani, din Roşia Montană, şi lăcătuşul mecanic Octavian Ciama, de 32 de ani, din Bucium. Din informaţiile furnizate de medicul legist, moartea celor doi a survenit ca urmare a multiplelor leziuni suferite în urma căzăturilor şi a impactului. A treia victimă, care din fericire a scăpat cu viaţă, este Iosif Deonca, de 50 de ani, din Roşia Montană. El a fost transportat la secţia de chirurgie a Spitalului Cîmpeni, unde a primit îngrijirile medicale necesare, după ce a fost diagnosticat cu traumatism cerebral acut închis şi leziuni toracice. Acesta a reuşit să dea relaţii procurorilor şi inspectorilor de la protecţia muncii în legătură cu producerea tragediei. Se pare că cei trei se deplasau cu o VOLĂ, când, la un moment dat, aceasta a luat-o razna. Este posibil ca utilajul să fi suferit o defecţiune. Cei doi mineri morţi lucrau de ani buni la exploatarea minieră, erau căsătoriţi şi aveau copii în întreţinere.
Nicoleta TOMUŢA, Florin ROMAN
Eveniment important în viaţa bisericii noastre ortodoxe
Adunarea generală eparhială a clerului și a credincioșilor din județele Alba și Mureș
     Sâmbătă, la Centrul misionar ortodox din Alba Iulia (de la Schit), a avut loc adunarea generală eparhială a Arhiepiscopiei ortodoxe de Alba Iulia, înalt for (un fel de parlament) ce reuneşte reprezentanţii clerului ortodox şi ai mirenilor din judeţele Alba şi Mureş. Adunarea, care s-a desfăşurat sub înţeleapta păstorire şi cu binecuvântarea ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a analizat activitatea bisericească, pastoral-misionară, economică, culturală şi socială a arhiepiscopiei, a celor 10 protopopiate, cu un număr de 618 parohii, 84 de filii, 26 de mănăstiri şi 5 schituri, şi a aprobat programele şi proiectele pentru anul 2002.
     La adunare au participat prefectul judeţului Alba, av. Ioan Rus şi prefectul judeţului Mureş, av. Ioan Togănel, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, şeful Inspectoratului judeţean de poliţie Alba, col. Aron Dorin, secretarul general al judeţului, jurist Mariana Hurbean, inspectorul general al Inspectoratului şcolar judeţean Alba, prof. Dorin Sandea, Ion Mărgineanu şi Nicolae Băciuţ, directorii Direcţiilor judeţene Alba şi Mureş pentru cultură şi culte, alţi invitaţi. Vom reveni cu amănunte în ediţiile viitoare. (G.C.)
Întâlnire... penală la drum de seară
Calul murg, călărețul vânăt și omul cu girofar
     Postul de Poliţie Hăpria a fost sesizat vineri, 25 ianuarie, ora 17.30, de Ioan A. din Henig despre faptul că în noaptea de 24/25 ianuarie a.c., persoane necunoscute i-au furat din grajd un cal negru, în valoare de 25 de milioane de lei. Poliţiştii au demarat cercetările operativ, transmiţând semnalmentele animalului furat la toate unităţile de poliţie din judeţ.
     În aceeaşi zi, în jurul orei 19.30, un echipaj al Biroului Poliţiei Rutiere Alba Iulia, aflat în punctul de control Drâmbar - podul de peste Mureş, a observat un călăreţ singuratic ce se îndrepta spre municipiul reşedinţă de judeţ. Calul negru corespundea semnalmentelor transmise în teritoriu. Călăreţul, luat prin surprindere, a recunoscut că furase animalul dintr-un grajd din Henig. Condus la sediul poliţiei, hoţul a fost identificat ca fiind Gheorghe Faur (26 de ani, din Alba Iulia). A fost reţinut pe bază de ordonanţă iar procurorii albaiulieni i-au emis un mandat de arestare preventivă pe 30 de zile pentru furt calificat. În cauză, cercetările continuă.
Nicoleta TOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.