Curier județean
Rugăciunea de azi
     Mă închin Ţie, Preasfântă Treime, Care eşti o fiinţă de viaţă făcătoare şi nedespărţită. Părinte, Fiule şi Duhule Sfinte, cred întru Tine şi Te mărturisesc şi Te slăvesc, mulţumescu-Ţi şi Te laud, cinstescu-Te şi Te preaînalţ şi Te rog: miluieşte-mă pe mine, nevrednicul robul Tău, pentru Numele Tău. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Efrem Sirul, Paladie şi Iacob
Catolic: Sf. Toma d'Aquino

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Proiectul AQUA-FIL merge înainte
     Iniţiat de Primăria municipiului Alba Iulia şi Fundaţia PAEM în urmă cu doi ani, în cadrul programului ECOS - OUVERTURE al Uniunii Europene, proiectul AQUA-FIL se derulează şi pe parcursul acestui an. Activităţile din 2002 pentru echipa românească de implementare a proiectului prevăd, pe lângă activitatea din ţară destinată educaţiei pentru protecţia mediului, şi călătorii de studii pentru a câştiga din experienţa acumulată de ceilalţi parteneri în proiect. Astfel, la invitaţia partenerului principal - organizaţia SEMADOUR (Franţa) - directorul Casei Apei din Alba Iulia, dl. Emil Paul, va participa la reuniunea directorilor Caselor Apei implicate în proiect. Reuniunea care are loc la Maubourguet (Franţa) se va încheia în data de 2 februarie. Toate cheltuielile deplasării sunt suportate din Bugetul proiectului, buget aprobat de comisia europeană. (A.D.)
Suspendarea PPCD - un gest nedemocratic și totalitarist
     Partidul Umanist este îngrijorat de turnura pe care au luat-o evenimentele de la Chişinău şi protestează faţă de atitudinea profund nedemocratică şi totalitaristă a Puterii din Republica Moldova. Gestul de suspendare a Partidului Popular Creştin Democrat pentru "vina" de a fi manifestat în favoarea dreptului la libera exprimare în limba maternă şi pentru apărarea limbii române este în contradicţie cu vocaţia europeană. Partidul Umanist susţine demersul parlamentarilor români la Consiliul Europei. (Biroul de presă al PUR)

Alegeri la PNȚCD Alba Iulia și Ocna Mureș
Moţiunile lui Alin Popa şi Augustin Drăguţ au învins
     *Sâmbătă, 26 ianuarie a.c., au avut loc alegeri la organizaţia municipală a PNŢCD Alba Iulia, în prezenţa vicepreşedintelui Ioan Avram Mureşan, din partea Biroului Naţional de Conducere al PNŢCD. La întâlnirea la care au participat circa 200 de membri, din care 185 au votat, au fost prezentate moţiunile Alin Popa şi Mihai Zgâia. Cei doi candidaţi au fost deopotrivă apreciaţi de colegii lor dar, în cele din urmă, moţiunea Alin Popa a strâns 57 la sută din sufragiile participanţilor, restul de 43 la sută optând pentru moţiunea Mihai Zgâia. După alegerile de sâmbătă, noua conducere a PNŢCD Alba Iulia arată astfel: preşedinte - Alin Popa (inginer, manager Cristal Soft), vicepreşedinte - Cornel Nistea (profesor), secretar - Daniel Miclăuş (inginer), membri în Biroul municipal: Ioan Gârlea (jurist),Mihai Zgâia (inginer), Camelia Santa (studentă), Sorin Bumb (inginer) şi Ioan Timiş (inginer, fost primar al municipiului Alba Iulia). Delegaţia Permanentă a PNŢCD Alba Iulia, alcătuită din 31 de membri, reprezentând 57 la sută partizanii moţiunii Popa şi 43 la sută susţinătorii lui Mihai Zgâia. Fostul prefect Ananie Gârbovean n-a candidat la nici o funcţie. Se pare că ţărăniştii au înţeles ceva din greşelile trecutului şi au promovat în rândurile lor, după alegeri, în special tineri.
     *În cursul săptămânii trecute, a avut loc şi conferinţa orăşenească de alegeri Ocna Mureş a PNŢCD. Moţiunea câştigătoare a fost cea prezentată de profesorul Augustin Drăguţ, de altfel singura dezbătută la adunarea ţărăniştilor. În urma numărării voturilor, noua echipă a PNŢCD Ocna Mureş arată astfel: preşedinte - Augustin Drăguţ (profesor), vicepreşedinte -Nicuşor Moldovan (student ştiinţe politice), secretar - Octavian Nicoară (profesor), membri în Biroul orăşenesc: Octavian Covrig (medic), Amalia Kòszegi (studentă), Traian Popa (tehnician) şi Marian Dringean (maistru).
Florin ROMAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.