Ultima oră
Știri
Partidul Democrat sprijină elevii silitori
     Conştienţi că viitorul se clădeşte astăzi şi prin sprijinul acordat tinerilor merituoşi dar mai puţin favorizaţi material, membrii Biroului Permanent local Cugir al PD au decis să pună în aplicare un proiect ce prevede acordarea de burse elevilor merituoşi. Iniţiat de Corina Hurloi, proiectul are deocamdată în vedere patru elevi de la Colegiul "I.D. Lăzărescu" din Cugir. Aceştia primesc lunar burse susţinute financiar de membrii BPL PD Cugir, de preşedintele organizaţiei PD Cugir - Emil Faur. În proiect s-au implicat şi doi dintre vicepreşedinţii PD Alba - Doru Cetean şi Clement Negruţ. Iniţiativa organizaţiei PD Cugir nu este singulară, astfel de burse fiind acordate şi de organizaţia municipală Alba Iulia a PD. Şi poate că exemplul lor va fi urmat şi de alţii. (A.D.)
Recensământul - o prioritate pentru Prefectură
     Astăzi, de la ora 14.00, la sediul Prefecturii Alba se va întruni Comisia judeţeană pentru recensământ. Prefectul Ioan Rus va analiza stadiul actual al pregătirilor şi va solicita întocmirea unui material cu detaliile concrete ale organizării acestui amplu proces. În acesta urmează să fie cuprinse fondurile de care este nevoie, sursele de asigurare a acestora, procesul de instruire a persoanelor ce vor participa, precum şi spaţiile în care îşi vor desfăşura activitatea comisiile abilitate. Recensământul populaţiei şi animalelor va debuta la mijlocul lunii martie a acestui an. (R.J.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Pretinzând că sunt "căpitani inspectori" la Poliţia Sanitară Bucureşti
Doi olteni au înșelat mai mulți agenți economici din Poșaga
     Joi, 24 ianuarie, a fost mare agitaţie printre agenţii economici din comuna Poşaga. Dis-de-dimineaţă, în localitatea din Apuseni a apărut un autoturism cu număr de Bucureşti, din care au coborât doi "căpitani inspectori" la Poliţia Sanitară Bucureşti, o femeie şi un bărbat. Până înspre seară, cei doi au "controlat" mai multe unităţi economice din localitate, dintre care 7 au fost "amendate" cu câte 595.000 de lei pentru încălcarea diferitelor normative în vigoare. Prejudiciul total s-a ridicat la 4,165 milioane de lei, sumă regăsită pe chitanţele fiscale eliberate de "inspectori" agenţilor economici controlaţi. Nu este imposibil ca suma încasată de cei doi inspectori să fie mult mai mare, însă suplimentul să fi fost oferit sub o formă mai... prietenoasă, la mica înţelegere. Deoarece au existat unele suspiciuni cu privire la onestitatea celor doi "căpitani inspectori" , poliţiştii din zonă au intrat pe fir, luând urma... justiţiarilor. În seara aceleiaşi zile, poliţiştii din Poşaga, în colaborare cu cei din Baia de Arieş, i-au depistat şi identificat pe cei doi reprezentanţi ai ..."Poliţiei Sanitare Bucureşti": Ilie Rădoi (45 de ani, din Craiova) şi Florenţa Petreacă (28 de ani, din Mavrodin - Teleorman), ambii angajaţi fără contract de muncă la SC Vinatin Comexim SRL Dâmboviţa. Prin intervenţia poliţiei, prejudiciul de 4,165 de milioane de lei a fost recuperat şi predat părţilor păgubite. În urma verificărilor efectuate s-a descoperit că cei doi au mai comis fapte asemănătoare pe raza judeţelor Timiş, Mureş şi Cluj. În cauză, cercetările continuă.
Nicoleta TOMUŢA
La orizont
O nouă investiţie care face cinste municipiului Sebeș
Consiliul local şi un grup de 9 firme intenţionează să construiască un supermarket unde clienţii vor beneficia de numeroase facilităţi
     La iniţiativa unui grup format din 9 societăţi comerciale, în municipiul Sebeş va fi realizată o investiţie locală de interes deosebit, atât din punct de vedere economic, cât şi social. Este vorba despre construirea unui supermarket pe două nivele, ce urmează să fie amplasat pe strada Decebal din municipiu. Se intenţionează ca la parterul clădirii să fie organizate raioane, inclusiv unul de tip Economat, în care ponderea să o deţină produsele alimentare, iar la etaj va fi amenajată o expoziţie permanentă cu realizări din Sebeş şi împrejurimi, precum şi o sală de conferinţe unde să aibă loc întruniri, discuţii sau diverse alte manifestări. De asemenea, în arondamentul clădirii, vor fi amenajate un spaţiu de joacă supravegheat pentru copiii celor care vin la cumpărături, precum şi o parcare pentru circa 50-60 de autoturisme. Produsele ce vor fi desfăcute în incinta supermarketului se adresează populaţiei beneficiare de tichete tip Economat, tichete de masă eliberate de firmele din Sebeş şi nu numai, precum şi identităţilor de carduri electronice eliberate de bănci. Sistemul de vânzare va fi prin autoservire, cu cărucioare, programul de lucru se va derula între orele 8.00 - 22.00, urmând să fie angajate aproximativ 60 de persoane de pe raza municipiului Sebeş.
     Un rol major în realizarea acestei importante investiţii pentru municipiul Sebeş îl va avea şi Consiliul local care, la propunerea primarului Mugurel Sârbu, a aprobat în ultima sa şedinţă asocierea cu cei 9 parteneri. În principiu, Consiliul local Sebeş va participa la înfăptuirea acestui obiectiv cu 19 la sută, iar ceilalţi investitori vor participa cu câte 9 procente fiecare. "Consider acest proiect mai mult decât viabil, deoarece facilităţile oferite consumatorilor sunt evidente, iar prin amplasarea în centrul urbanistic, spaţiul comercial se va bucura de toate condiţiile pentru a-şi atrage o clientelă numeroasă. Această investiţie, prin dimensiunile ei, va conduce la creşterea puterii economice şi sociale din localitatea noastă", a declarat primarul municipiului Sebeş.
Răzvan JURCĂ
Gând la gând cu... bucurie
Directorul SC Apa CTTA SA a demisionat din PNL
     Directorul general al SC Apa CTTA SA Alba Iulia, ing. Viorel Lazăr, ne-a informat la sfârşitul săptămânii trecute că demisionează din Partidul Naţional Liberal. Domnia sa şi-a motivat gestul prin faptul că societatea pe care o conduce a devenit o ţintă pentru săgeţile liberale. "Conducerea PNL Alba a dezinformat atunci când a făcut diverse aprecieri la contractul de performanţă al managerului de la SC Apa CTTA SA Alba Iulia şi la investiţia privind Firul II de apă. Este regretabilă această atitudine a liderilor liberali, mai ales că la acea dată eram membru al PNL. Pentru toate acestea am decis să demisionez din PNL", a declarat pentru ziarul "Unirea" ing. Viorel Lazăr. Directorul general al SC Apa CTTA SA Alba Iulia nu a confirmat dacă se va înscrie într-o altă formaţiune politică, precizând că, deocamdată, rezolvarea problemelor firmei pe care o conduce este prioritatea numărul unu. După alegerile din cursul anului 2000, Viorel Lazăr a renunţat la funcţia sa din conducerea PNL Alba, preferând să rămână un simplu membru şi să se ocupe mai mult de societate. Se pare însă că atacurile din ultima perioadă ale unor lideri liberali la adresa sa şi a Apa CTTA au constituit suficiente motive pentru divorţul de PNL.
Florin ROMAN
PNL Alba a decis excluderea lui Viorel Lazăr din partid
     Biroul Permanent Judeţean al PNL Alba, întrunit în şedinţă ordinară joi, 24 ianuarie 2002, a luat în discuţie atitudinea şi manifestările publice ale d-lui Viorel Lazăr, pe care le-a considerat în neconcordanţă cu doctrina liberală şi strategia partidului.
     De asemenea, din momentul instalării PSD la conducerea Consiliului Judeţean, s-a constatat absenţa repetată a d-lui Lazăr de la activităţile partidului. În consecinţă, BPJ Alba al PNL a votat, în unanimitate, excluderea d-lui Viorel Lazăr din Partidul Naţional Liberal.
Preşedinte PNL Alba, Teodor ATANASIU
Sâmbătă, la Prefectura Alba s-au acordat
Certificate de Luptători pentru Victoria Revoluției Române
     La sfârşitul săptămânii trecute, la sediul Prefecturii Alba a avut loc Adunarea generală extraordinară a Asociaţiei Revoluţionarilor din Decembrie 1989 Alba condusă de Horia Bărdaş, ocazie cu care membrii acesteia au primit Certificatele de Luptători pentru Victoria Revoluţiei Române. La întâlnirea cu cei care au avut curajul să înfrunte public regimul comunist, au participat prefectul Ioan Rus, preşedintele CJ Alba, Augustin Presecan, subprefectul Ioan Maier, precum şi Mihai Babiţchi, preşedintele celeilalte asociaţii de revoluţionari din judeţ. Autorităţile judeţene şi-au exprimat cu acest prilej sprijinul pentru ca revoluţionarii să beneficieze efectiv de drepturile conferite de aceste brevete, iar Mihai Babiţchi a precizat că în curând şi membrii asociaţiei pe care o conduce vor primi asemenea certificate. De asemenea, cei prezenţi la Prefectură au discutat despre posibilitatea ca şi Cugirul să fie declarat Oraş Martir al Revoluţiei din Decembrie 1989. Un caz cu totul deosebit este cel al revoluţionarului Dan Eugen Mihai, care este grav bolnav, costul tratamentului ridicându-se la suma de 17,8 milioane de lei. În acest sens, atât prefectul Ioan Rus cât şi preşedintele Augustin Presecan au promis ca această sumă va fi suportată de instituţiile pe care le reprezintă. Iată care sunt cei care au primit Certificatele de Luptători pentru Victoria Revoluţiei Române: Mihai Horia Bărdaş, Viorel Bârloiu, Mihai Blăjan, Traian Bordea, Dorin Burzu, Răducu Bolca, Marcel Besoiu, Ioan Cirlea, Simion Coroja, Vasile Constantea, Dan Petru Costea, Petru Cristea, Alexandru Danciu, Dan Eugen Mihai, Grigorie Dreghici, Dumitru Gheţe, Petru Groza, Marcel Ghibu, Petru Goţia, Ioan Hirişcău, Lucian Laţiu, Marian Lopăzan, Tiberiu Meruţă, Augustin Mândroc, Ioan Traian Mârza, Constantin Niţă, Ilie Nariţa, Ilie Pauliuc, Constantin Petra, Gabriel Suciu, Ştefan Sinteoan, Emil Târnăvean, Virgil Tokes, Ioan Voina, Şandor Vereş, Gheorghe Aldea, Ioan Aldea, Nicolae Nistor, Dan Marcu, Vasile Ursu. (R.J., A.D.T.)
Premieră în politica românească
Partidul Umanist sistează primirile în partid
     Partidul Umanist a hotărât sistarea înscrierilor în rândurile sale până la viitorul Birou Permanent, care va avea loc în prima decadă a lunii februarie.
     Cu această ocazie vor fi stabilite noile criterii de primire în partid, în vederea prevenirii intrării în partid a unor persoane implicate în acte de corupţie. Hotărârea vine ca o măsură de prevedere luată într-o perioadă în care se înregistrează o afluenţă de simpatizanţi care vor să devină membri ai Partidului Umanist.
     Pentru înscrierea în Partidul Umanist va fi avută în vedere evoluţia profesională a solicitantului şi calităţile sale. "Prin calităţile sale înţelegem în primul rând respectul celor din jur şi neimplicarea individului în acte de corupţie". (Preşedinte PUR (social-liberal) Alba, ec. Nicolae Popa)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.