Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce ai slobozit pe iubitul Tău Apostol Petru din legături şi din temniţă, fără nici o vătămare, cu umilinţă ne rugăm Ţie: Primeşte cu milostivire şi rugăciunea aceasta pentru iertarea păcatelor robilor Tăi, ce sunt închişi în temniţă şi cu rugăciunile aceluia, ca un iubitor de oameni, cu dreapta Ta cea întru tot puternică, din tot răul şi primejdia izbăveşte-i şi-i slobozeşte, că bun şi iubitor de oameni Dumnezeu eşti şi Ţie mărire îţi înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Trei Mari Ierarhi; Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur
Catolic: Sf. Martina; Sf. Olga

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
La Ponor
Jumătate din cetățenii comunei au depus cereri pentru venit minim garantat
     Aşa cum deja se ştie, comuna Ponor este una dintre cele mai sărace din judeţul Alba. Acest lucru a fost constatat şi de organismele naţionale şi internaţionale care au "măsurat" nivelul de trai din diferite localităţi rurale ale ţării noastre. Prin urmare nu surprinde faptul că, la Ponor, au fost depuse 147 de cereri pentru obţinerea venitului minim garantat, în condiţiile în care în comună există 306 gospodării. (F.R.)

În cadrul ședinței de constituire a Comisiei mixte lucrative a fost adoptată
O nouă strategie pentru îmbunătățirea vieții romilor
     Ieri, la sediul Prefecturii, a avut loc şedinţa de constituire a Comisiei lucrative mixte pentru problemele romilor, la nivelul judeţului Alba. Au participat prefectul Ioan Rus, preşedintele CJ, Augustin Presecan, şeful Biroului judeţean pentru romi, Petru Ilie, precum şi şefii Inspectoratului de Poliţie, Inspectoratului Şcolar, Agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, alţi reprezentanţi ai etniei romilor. Luându-se în considerare Strategia Guvernului României de îmbunătăţire a situaţiei romilor şi obligaţiile ce revin Prefecturilor şi Primăriilor, cei prezenţi au adoptat o strategie specifică judeţului Alba care a fost apoi dată publicităţii de către prefectul Ioan Rus. Astfel, strategia judeţului Alba are o durată de implementare de 10 ani (2001-2010), cu un plan de măsuri pe termen mediu de 4 ani. Scopul strategiei este îmbunătăţirea situaţiei romilor domiciliaţi în judeţul Alba. În acest sens, la adoptarea planului de măsuri se va ţine seama de: ponderea populaţiei de romi la nivelul judeţului Alba; concentrarea populaţiei de romi în localităţile unde este posibil acest lucru; structura civică a etniei de romi din judeţ care în proporţie de 75 la sută este componentă a Partidei Romilor; nivelul educaţional, apartenenţa religioasă şi standardul de viaţă ale familiilor de romi; participarea comunităţilor de romi la programele de asistenţă şi dezvoltare comunitară. Direcţiile de acţiune vizate pentru aplicarea strategiei sunt: administraţia publică, locuinţele, securitatea socială, sănătatea, economia, justiţia, ordinea publică, protecţia copilului, educaţia, comunicarea şi participarea civică. La rândul său, d-l Petru Ilie a prezentat o informare privind activităţile desfăşurate de către Biroul judeţean pentru romi de la constituire şi până în prezent, iar şefii celorlalte instituţii publice prezente au trecut în revistă propriile coordonate care se au în vedere pentru îmbunătăţirea situaţiei romilor din judeţ. Mai trebuie menţionat faptul că, pe data de 14 februarie a.c., d-l Petru Ilie va avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii romilor în legătură cu aplicarea concretă a planului de măsuri stabilit.
Răzvan JURCĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.